Διαφήμιση
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 18:34

Νέα εποχή AVID στην PL+S 2018

Eίχαμε χρόνια να το ζήσουμε αυτό με την AVID. Η φετινή της παρουσία στην Prolight+sound 2018 εδώ στη Φρανφκούρτη θύμισε άλλες εποχές, πρό 10ετίας και βάλε, τότε που η εταιρία κάτω από το brand Digidesign κυριολεκτικά κυριαρχούσε με τα μίξερ της στα παγκόσμια rider και τις προτιμήσεις των ηχοληπτών.

Μετά από μια περίοδο ανομβρίας, η AVID ξαναγεννήθηκε με το project VENUE S6L, το οποίο αφού ξεπέρασε τις φυσιολογικές παιδικές του ασθένειες (βλέπε bugs) σταθεροποιήθηκε και έδειξε ότι δεν συμβιβάζετε με κάτι διαφορετικό από την κορυφή.

Στη φετινή Prolight+sound 2018 η AVID πραγματοποίησε ένα δυνατό λανσάρισμα νέων φορμά κι έτσι η S6L διαθέτει πλέον μια αρκετά μεγάλη γκάμα. Με μια διαφορά όμως: πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σύστημα, ουσιαστικά για μια και μόνο κονσόλα, με τον ίδιο ήχο, την ίδια ευελιξία και τις ίδιες ποιοτικά δυνατότητες (η ποσότητα μόνο διαφοροποιείται όπως είναι φυσικό).
Απλά διατίθεται σε διαφορετικά φορμά και φυσικά μεγέθη προκειμένου να καλύψει διαφορετικές παραγωγές και προφίλ επενδυτών, διότι ο χειρισμός τους είναι ακριβώς ο ίδιος. Εξ’ ου και δεν υπάρχουν φθηνές κονσόλες, ακόμα και οι μικρότερες της γκάμας είναι ‘ακριβές’ κονσόλες, διότι όπως είπαμε πρόκειται ακριβώς για τα ίδια μίξερ και τα ίδια συνοδά και παρελκόμενα.

Νέα ναυαρχίδα…
Τα νέα μοντέλα λοιπόν που έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους εδώ στην Prolight+sound 2018 στη Φρανκφούρτη ήταν η νέα μεγάλη AVID Venue S6L-48D με τις 6 οθόνες αφής και τη μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας με τα 48 channel faders + 2 assignable faders στο Master Live Module. Επίσης η κονσόλα φιλοξενεί συνολικά 160 assignable channel knobs (encoders) στα 5 Channel Knob Modules που διαθέτει. Σημειωτέον ότι επιτρέπει σε δυο ηχολήπτες να δουλεύουν να ταυτόχρονα…

Και δυο ακόμα ‘μικρές’…
Οι ‘μικρότερες’ AVID που παρουσιάστηκαν (όσον αφορά την διαθέσιμη επιφάνεια εργασίας και μόνο) ήταν οι εξίσου νέες, S6L-24C και S6L-16C. 
Η S6L-24C διαθέτει 24 channel faders μοιρασμένα στα 3 Channel Fader Modules, συν δυο 2 assignable faders στο Master Live Module. Υποστηρίζει επίσης 32 assignable channel knobs (encoders) και 1 Master οθόνη αφής που είναι τοποθετημένη στο κέντρο της κονσόλας για ταχύτερη χρήση και πλοήγηση.

Οσον αφορά τις φυσικές θύρες της, διαθέτει Local analog I/O, digital I/O και βοηθητικές I/O, συμπεριλαμβανομένης και μιας ECx για remote control αλλά και μιας θύρας DVI για σύνδεση με εξωτερικό monitor για την απεικόνιση του VENUE software display.
Αντίστοιχα η S6L-16C κάνει ότι και η μεγαλύτερη αδελφή της με τη διαφορά ότι τα channel faders εδώ είναι 24, και δεν ενσωματώνει φυσικές ‘τρύπες’ (αναλογικές ή ψηφιακές), ούτε και οθόνη αφής, την οποία όμως μπορείτε να προσθέσετε μέσω της DVI θύρας. Φυσικά μιλάμε για μια μικρή επιφάνεια εργασίας με μόλις 67 εκατοστά πλάτος.
Στο booth της Avid μιλήσαμε με τον Max Bisgrove (FOH ηχολήπτης στους David Bowie, Iggy Pop, The Corrs μεταξύ άλλων), ο οποίος μας μετέφερε την εμπειρία του με την S6L. Φυσικά ήταν παρούσες και οι ήδη γνώριμες σε εμάς AVID Venue S6L-32D και S6L-24D. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες εκδόσεις της AVID αλλά και για το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμες και με τι κόστος, θα σας δώσουν στην εταιρία Mega Event…

Επαφή
Mega Event

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση