Διαφήμιση
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 11:10

Ο νέος COSMO(s) της HK Audio στην Prolight+sound

Η Prolight+sound 2018 ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την HK Audio, καθώς η Γερμανική εταιρία πραγματοποίησε το μεγαλύτερο προϊοντικό λανσάρισμα στην 35χρονη ιστορία της. 
Στο περίπτερο της εταιρίας στο Hall 3.1 είδαμε από κοντά τα 3 νέα συστήματα της εταιρίας που πραγματοποίησαν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους εδώ στη Φρανκφούρτη. Πρόκειται για το line array σύστημα COSMO, τα νέα point source ηχεία CONTOUR X, και για μια επίσης νέα σειρά subwoofer, τα C SUB. Ας τα δούμε αναλυτικά…

COSMO integrative line array system
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η νέα line array οικογένεια που ακούει στο παγκόσμιο όνομα COSMO. Το σύστημα αποτελείται από 3 διαφορετικά μοντέλα και αναπτύχθηκε με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία από τους Γερμανούς μηχανικούς: να είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολα διμορφώσιμο για κάθε ανάγκη και εφαρμογή. Κοινώς να είναι ένα ευέλικτο ‘πολυσύστημα’ για κάθε εφαρμογή.
Επίσης, το COSMO συνδυάζει σύμφωνα με την HK Audio, state-of-the-art υλικά (μεγάφωνα, ηλεκτρονικά, καμπίνα) και εύκολο κρεμαστικό σύστημα που το καθιστά ευέλικτο και οικονομικό. Η οικογένεια COSMO θα περιλαμβάνει καμπίνες με οριζόντια διασπορά που θα κυμαίνεται μεταξύ 100°, 80° και 60° προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κάθε venue. 

Ντεμπούτο για το COSMO C 8
Εδώ στη Φρανκφούρτη έκανε ντεμπούτο το COSMO C 8 top unit με οριζόντια διασπορά 80°. Το ηχείο ενσωματώνει την τεχνολογία Multicell Transformer technology της HK Audio, ενώ ‘ματσάρει’ ιδιανικά με τα νέα μέλη της σειράς COSMO, τα C6 και C10.
Επίσης, όλα τα μέλη της σειράς COSMO δεν είναι μόνο ακουστικά ‘ματσαρισμένα’ αλλά και μηχανικά, καθώς οι καμπίνες όλες έχουν το ίδιο σχήμα και τις ίδιες διαστάσεις (60 cm x 45 cm), γεγονός που τους επιτρέπει να συνδέονται εύκολα μεταξύ τους δίχως να χρειάζονται hardware αντάπτορες, με την κλίση του array να ρυθμίζεται απευθείας από το dolly.

Σύμφωνα με την HK Audio τα βασικότερα ατού του συστήματος είναι τα εξής:
Eύκολη ανάρτηση και εγκατάσταση
Οικονομίες κλίμακος, καθώς χρειάζονται λιγότερες καμπίνες σε σχέση με άλλα συμβατικά συστήματα
Ευκλότερη μεταφορά και αποθήκευση
Ταχύτερη εκγατάσταση και απεγκατάσταση του συστήματος

Οσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις μονάδες του, το σύστημα ‘φοράει’ δυο 8ιντσα γούφερ της SICA με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου και πηνίο φωνής 2,5 ιντσών. Επίσης χρησιμοποιεί ένα HF driver 1,4 ιντσών της B&C με 3ιντσο πηνίο φωνής.
Το σύστημα είναι δίδρομο, με το cross-point του 4ης τάξης δικτυώματος διαχωρισμού συχνοτήτων, να βρίσκεται στα 800Hz. Η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται από τα 63Hz-18kHz (+/-3dB) ενώ το μέγιστο SPL του φτάνει τα 122dB.
Για τις διαστάσεις του τα είπαμε (60x27x45), ενώ το βάρος της κάθε καμπίνας είναι μόλις 25 κιλά…

CONTOUR X – η νέα point source ναυαρχίδα της ΗΚ Αudio
To CONTOUR X, αποτελεί τη νέα point source PA ναυαρχίδα της εταιρίας και περιλαμβάνει 3 μοντέλα, τα CX8, CX12 και CX15.

Όλα τους διαθέτουν νέα woofers υψηλής απόδοσης και αντοχής, 24 dB crossovers και νέας σχεδίασης κυματοδηγούς με extra wide mouths, για τη δραστική μείωση της ανεπιθύμητης παραμόρφωσης και την αύξηση της μέγιστης SPL στάθμης.

C SUB subwoofer series
Η νέα σειρά C SUB subwoofer series περιλαμβάνει τα μοντέλα C SUB 118 και C SUB 218 τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν ιδανικά τις καμπίνες από τις σειρές COSMO και CONTOUR X. 
Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα μοντέλα της HK Audio θα σας δώσουν στην εταιρία Space Lights…

Επαφή
Space Lights

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση