Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 18:44

Παγκόσμια πρώτη για τη DiGiCo S21

Το press event της DiGiCo για την S21 ήταν ένα από τα πρώτα επίσημα event της έκθεσης Prolight+Sound 2015 καθώς πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το άνοιγμα της έκθεσης στο booth της εταιρίας στη Φρανκφούρτη.  Η πολυαναμενόμενη S21 αναμένεται να αποτελέσει το ‘βαρύ’ όπλο της DiGiCo τη χαμηλή τιμή των ψηφιακών μίξερ, χάρη στις δυνατότητες που ενσωματώνει αλλά και τη δεδομένη φορητότητά της. Η S21 είναι μια κονσόλα μικρού φορμά με ‘καθαρή’ επιφάνεια εργασίας στην οποία εδράζονται δυο οθόνες αφής και δυο ομάδες (δυο δεκάδες για την ακρίβεια) fader +1 stereo out, μαζί με αντίστοιχο αριθμό encoders που φιλοξενείται κάτω από τις οθόνες. Όπως και στα μίξερ της σειράς SD, έτσι και εδώ, στην καρδιά της νέας ‘μικρής’ DiGiCo S21 όσον αφορά την επεξεργασία, βρίσκεται ένα και μόνο τσιπ FPGA (Field Programmable Gate Array) νέας γενιάς με ακόμα μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ. Ως γνωστόν, την τεχνολογία των FPGA επεξεργαστών η DiGiCo την εξέλιξε και ουσιαστικά την απογείωσε ήδη από το 2007 σε συνδυασμό με τα κορυφαία Sharc DSP και την πέρασε στη ναυαρχίδα της SD7, δημιουργώντας ένα ψηφιακό μίξερ αναφοράς.

Απο κεί και πέρα η κονσόλα λειτουργεί στα 96kHz (στάνταρ), ενώ διαθέτει κι ένα super low latency signal path. Ως παρουσία είναι μικρή, ευέλικτη και ελαφριά, διθέτει αλουμινένιο σασί, και ενσωματώνει light bar. Στην επιφάνεια κυριαρχούν οι δυο οθόνες αφής που σε συνδυασμό με τα touch sensitive encoders και faders δημιουργούν μια ιδιαίτερα ‘καθαρή’ και ευέλικτη χρηστικά επιφάνεια εργασίας. Οσον αφορά τις δυνατότητές της σε εισοδοεξόδους αυτές αναμένεται να καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες της εν λόγω κατηγορίας τιμής, καθώς η νέα S21 υποστηρίζει 40 Flexi (mono ή stereo) inputs και 16 Flexi Buses (επίσης mono ή stereo), ενώ από φυσικές θύρες εισοδο-εξόδων επάνω στο σασί της, διαθέτει και 24 onboard inputs και 12 onboard outputs. Η κονσόλα διαθέτει επίσης ενσωματωμένο UB MADI interface, ενώ το πιο σημαντικό όλων, είναι ότι σύμφωνα με τη DiGiCo έχει τον ήχο της σειράς SD.

Δυνατότητες – Χαρακτηριστικά S21

96 kHzAudio as standard
Stealth Digital Processing
2 x Multi touch Screens
21 x Touch sensitive faders
40 flexi input (mono ή stereo)
16 flexi Buses (mono ή stereo)
Stereo Master LR +2 x Stereo Solo Buses + 8 Matrix outputs
16 x 32 Band Grafic EQ
8 Μηχανές Effects
4 Multi Band Comp.
4 DiGiTubes

On Board:
24 Mic Inputs, 12 Analogue Outputs
2 AES I/O (mono)
1 GPI, 1 GPO
DVI Out (for monitor)
Work Clock I/O
Connection with racks via MADI or Dante Slot (optional)

Περισσότερα για τη νέα DiGiCo S21 θα βρείτε ΕΔΩ, ενώ τις πληροφορίες που χρειάζεστε για διαθεσιμότητας και τιμές θα σας τις δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση