Διαφήμιση
Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2006 12:05

Κι όμως τα κέρδη του Live 8 ήταν πενιχρά

Αναμφίβολα το Live 8 ήταν το μεγαλύτερο μουσικό event που διοργανώθηκαν ποτέ στον κόσμο, παρόλα αυτά το καθαρό κέρδος που απέφερε ήταν πολύ κατώτερο του αναμενόμενου. Ως εκ τούτου τα χρήματα που τελικώς θα διατεθούν για τη φτώχεια στον τρίτο κόσμο είναι πραγματικά ελάχιστα μπροστά σ’ αυτά που συγκεντρώθηκαν αφού η μερδία του λέοντος των εσόδων (περίπου το 75%) πήγε τελικά για την αποπληρωμή των διαφόρων εξόδων των 10 συνολικά συναυλιών.
Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη στα οικονομικά του μεγαλειώδους αυτού μουσικού event απέδειξε πως για τις 10 συνολικά συναυλίες που διοργανώθηκαν σε ισάριθμες πόλεις του κόσμου χρειάστηκαν περίπου τα 3/4 των εσόδων του Live 8, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 14,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ετσι, το ποσό που θα διατεθεί υπέρ των αφρικανικών χωρών δεν ξεπερνάει τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια. Απολογητικός ο Μπομπ Γκέλντοφ υπενθύμισε μετά απ’ όλα αυτά, ότι σκοπός του Live 8 δεν ήταν ποτέ να συγκεντρώσει χρήματα, αλλά πρωτίστως να ενημερώσει το κοινό για τα προβλήματα της Αφρικής, και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τα δεινά της μαύρης Ηπείρου.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε μετά απ’ όλα αυτά είναι ότι το σύνθημα του Live8 ‘The Long Way To Justice’ είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ...

Επαφή
Live 8, www.Live8live.com
Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση