Διαφήμιση
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 16:22

L-Acoustics: Nέα ARCS στην Prolight + Sound 2019, που αναμένεται να αποτελέσουν το επόμενο μεγάλο Best Seller της εταιρίας. Ας τα δούμε...

Τις προηγούμενες ημέρες η L-Acoustics είναι ανακοινώσει το λανσάρισμα ενός νέου ‘αρθρωτού’ συστήματος που θα απευθύνεται στη rental και installation αγορά, δίχως όμως να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται.
Τελικά, το μυστήριο λύθηκε στην Prolight + Sound 2019 εδώ στη Φρανκφούρτη με την παρουσίαση των νέων μελών της σειράς ARCS που την καθιστούν πιο ευέλικτη, προσιτή και διαχειρίσιμη από ακόμα περισσότερους users. 

Πρόκειται για τα νέα συστήματα ARCS A15 και A10 σε εκδόσεις Focus και Wide, καθώς και για το συνοδό τους sub KS21, που αποτελεί το πρώτο sub 21 ιντσών που παράγει η Γαλλική εταιρία. Σύμφωνα με την L-Acoustics τα συστήματα αυτά προορίζονται για συναυλιακές εφαρμογές κάθε είδους και δύνανται να καλύψουν venues από 50 έως 5.000 θεατές και όλα αυτά μέσω ενός compact format που προσφέρει ευελιξία και ευκολία χρήσης και τοποθέτησης.

Ανοίγει το rental δίκτυο και για τα ARCS συστήματα
Επιπλέον, μέσω του λανσαρίσματος της νέας σειράς προϊόντων ARCS, η L-Acoustics άνοιξε την πλατφόρμα του δικτύου της στους συνεργάτες ενοικίασης που πληρούν τις τυπικές προδιαγραφές και απαιτήσεις των συστημάτων ARCS, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ενταχθούν στο επίσημο (παγκόσμιο) δίκτυο ενοικίασης της L-Acoustics.

Τα νέα μέλη της οικογένειας ARCS
Όπως προαναφέραμε η οικογένεια ARCS εμπλουτίστηκε με 4  constant curvature μοντέλα, τα Α15 Focus, A15 Wide, A10 Focus και A10 Wide, καθώς και με ένα ειδικά σχεδιασμένο για τα νέα μέλη subwoofer, το KS21.
Τα νέα μέλη της σειράς διαθέτουν ευελιξία ως προς την τοποθέτηση και το διάγραμμα κάλυψης, ‘βγαίνουν’ έως τα 45 μέτρα και επιτυγχάνουν μέγιστο επίπεδο εξόδου που ανέρχεται στα 144 dB. Οσον αφορά την τοποθέτηση διαθέτουν pole mount, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν ως stacked ή να αναρτηθούν σε κάθετα ή οριζόντια line source array, ενώ το γεγονός ότι είναι αρθρωτά (‘χτίζεται’ το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής) προσφέρουν πληθώρα λύσεων ως προς την τοποθέτηση και τη διαμόρφωσή τους. Για παράδειγμα, μόνο με δυο ARCS καμπίνες εύκολα επιτυγχάνονται έως 15 διαφορετικά διαγράμματα κάλυψης, χάρη στην ύπαρξη των ‘πτερυγίων’ L-Fins που μπορούν να διαμορφώσουν την επιθυμητή κατευθυντικότητα του κυματοδηγού.

Οι καλύτερες τεχνολογίες άλλων σειρών της L-Acoustics συναντιούνται εδώ…
Στα νέα ARCS έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία αρκετές τεχνολογίες, πατέντες και υλοποιήσεις που έχουν εφαρμοστεί αποτελεσματικά σε άλλες σειρές συστημάτων της εταιρίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Christophe Combet (L-Acoustics Director of Sound System Design) …“Η νέα οικογένεια ARCS είναι δυναμικά εστιασμένη στην τεχνολογία της L-Acoustics καθώς ενσωματώνει αποτελεσματικά, σημαντικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά από επί μέρους επιτυχημένες σειρές και μοντέλα της εταιρίας. Για παράδειγμα όσον αφορά την υλοποίηση της ξύλινης καμπίνας η έμπνευση ήρθε από τη σειρά X, προκειμένου τα νέα ARCS να είναι ελαφριά αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά στιβαρά.
Τα L-Fins με τα οποία είναι εφοδιασμένα, έρχονται απευθείας από τα K2, όπως επίσης και τα drivers της σειράς, ενώ όσον αφορά το KS21, το πρώτο sub 21 ιντσών της εταιρίας είχε ως στόχο να αποτελέσει το κορυφαίο compact subwoofer της αγοράς’’.

Εφαρμογές και εγκατάσταση
Η L-Acoustics προτείνει τα A15 και A10 ως κατάλληλα για μια ευρεία γκάμα από μεγάλα έως μικρά events όπως: γκαλά, παρουσιάσεις, εταιρικά events και γάμους, έως κεντρικά συστήματα σε corporate event, θέατρα και mid-size festival stage με τα KS21 να διευρύνουν το κάτω άκρο της συχνοτικής τους απόκρισης έως τα 30 Hz. Σε μεγαλύτερα events, τα ARCS μπορούν να εκτελέσουν επιτυχώς χρέη fill και delay συστημάτων ακόμα και σε μεγάλα set-up μαζί με τα συστήματα K1 και K2…

Οσον αφορά την οδήγηση, τα ηχεία κατασκευάστηκαν για να οδηγηθούν από τον LA4X σε αναλογία 1 προς 1, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε κανάλι του LA4X οδηγεί ένα A15, ένα A10, ή ένα KS21. Η ίδια αναλογία (1 προς 1) ισχύει και για την εγκατάσταση μεταξύ A15 και KS21, όπου ένα sub συστήνεται για κάθε A15.
Για το A10 η αντίστοιχη σύσταση της εταιρίας είναι 2 προς 1, δηλαδή δυο A10 προς ένα KS21. Φυσικά, τα νέα ARCS λειτουργούν απρόσκοπτα και με τους LA12X amplified controllers.
Να επισημάνουμε κλείνοντας ότι το ARCS είναι ένα ηχείο που έχει δεχθεί πολύ εξέλιξη, καθώς ως μοντέλο υπάρχει από το 1995 και ήταν το πρώτο ηχείο που παρουσίασε η εταιρία, μετά το λανσάρισμα του V-DOSC που έφερε ‘επανάσταση’ στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα ARCS, τη διαθεσιμότητα και το κόστος τους ανά μοντέλο, επικοινωνήστε με την εταιρία Omikron Electronics που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της L-Acoustics στη χώρα μας.

Επαφή
Omikron Electronics


Ακολουθούν τα βασικά τεχνικά Χαρακτηριστικά των μοντέλων της νέας σειράς
ARCS

A15 Focus
Type: Passive 2-way
Bandwidth (-10 dB): 41 Hz–20 kHz
Maximum SPL: 144 dB
Coverage angle (-6 dB): Enclosure 10°; L-Fins 70°/110° symmetrical or 90° asymmetrical
Transducers: LF 1 x 15” neodymium bass-reflex; HF 1 x 3” compression
Weight: 35 kg

A15 Wide
Type: Passive 2-way
Bandwidth (-10 dB): 42 Hz–20 kHz
Maximum SPL: 141 dB
Coverage angle (-6 dB): Enclosure 30°; L-Fins 70°/110° symmetrical or 90° asymmetrical
Transducers: LF 1 x 15” neodymium bass-reflex; HF 1 x 3” compression
Weight: 33 kg

A10 Focus
Type: Passive 2-way
Bandwidth (-10 dB): 65 Hz–20 kHz
Maximum SPL: 139 dB
Coverage angle (-6 dB): Enclosure 10°; L-Fins 70°/110° symmetrical or 90° asymmetrical
Transducers: LF 1 x 10” neodymium bass-reflex; HF 1 x 2.5” compression
Weight: 22 kg

A10 Wide
Type: Passive 2-way
Bandwidth (-10 dB): 65 Hz–20 kHz
Maximum SPL: 137 dB
Coverage angle (-6 dB): Enclosure 30°; L-Fins 70°/110° symmetrical or 90° asymmetrical
Transducers: LF 1 x 10” neodymium bass-reflex; HF 1 x 2.5” compression
Weight: 20 kg

KS21
Type: Bass-reflex
Bandwidth (-10 dB): 30 Hz; 29 Hz ([KS21_60] preset)
Maximum SPL: 138 dB
Nominal directivity: standard or cardioid
Transducers: LF 1 x 21”
Weight: 49 kg

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση