Διαφήμιση

Η άποψή σου μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Γι’ αυτό μην την κρατάς για τον εαυτό σου. Μοιράσου τη μαζί μας μέσω της συγκεκριμένης στήλης. Περιμένουμε ενυπόγραφες γνώμες, σχόλια και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο του aLive (επαγγελματικός ήχος, φωτισμός, εικόνα, μουσική τεχνολογία, djing κλπ), στο e-mail: alive@alive.gr. Ιδανική συνοδεία στο κείμενο που θα μας στείλετε θα ήταν μια φωτογραφία (είτε δική σας, είτε σχετική με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε…)

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015 09:48

Musikmesse / prolight+sound 2015: Προσδοκίες & τάσεις

Ωρα Φρανκφούρτης σε ένα 10ήμερο για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία και ήδη έχουν διαφανεί οι πρώτες τάσεις και προοπτικές από τους διάφορους κατασκευαστές, τόσο προϊοντικά αλλά και γενικότερα. Απ’ όσο μπορούμε να αφουγκραστούμε τα έως τώρα δεδομένα μέσω των δελτίων τύπου και των προσκλήσεων σε press events και παρουσιάσεις που έχουμε λάβει, είναι βέβαιο ότι και φέτος θα ζήσουμε ένα ενδιαφέρον 4ήμερο στις δυο εκθέσεις του Messe Frankfurt.
Εως τώρα έχω παρατηρήσει ότι επικοινωνιακά οι εταιρίες έχουν κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με αυτό που έκαναν πέρυσι, γι’ αυτό και έχουν προαναγείλλει περισσότερα οργανωμένα press events και μάλιστα φαίνεται πως έχουν ‘συννενοηθεί’ μεταξύ τους, αφού όπως παρατηρώ βλέποντας το σημειωματάριό μου, κανένα event δεν πέφτει πάνω στο άλλο, ώστε να μπορούν οι εκπρόσωποι του τύπου να παραστούν σε όλα.

Οσον αφορά τις τάσεις στις διάφορες προιόντικές κατηγορίες, έχω να παρατηρήσω εκ των προτέρων τα εξής:
Στο pro audio θα και στον τομέα της μικρής και φθηνής ψηφιακής κονσόλας (τάξη τιμής 5 – 6 χιλιάδες ευρώ) η μάχη θα φουντώσει περαιτέρω, καθώς δυο κραταιοί κατασκευαστές όπως είναι οι DiGiCo και η Yamaha, θα παρουσιάσουν νέα προιόντα σ’ αυτή την κατηγορία (η DiGiCo έχει ήδη ανακοινώσει το ντεμπούτο της S21, ενώ η Yamaha εκτός από τη νέα της ψηφιακή ναυαρχίδα Rivage PM10, θα έχει έτοιμη και μια μικρή ψηφιακή ‘ναυαρχίδα’ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε).

Αντίστοιχες παρουσίες θα έχουμε και στον τομέα των ηχείων με εξίσου νεα προιόντα σε όλες τις κατηγορίες μεγέθους και τιμής, ενώ έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο διάστημα οι κατασκευστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και στα installation προϊόντα. Μεγάλο όμως αναμένεται να είναι και το ενδιαφέρον τοσο στα μουσικοτεχνολογικά & studio προϊόντα και στον τομέα του DJing, ενώ ακόμα καλύτερες φαίνονται οι προοπτικές στον τομέα του φωτισμού και του visual, όπου ως γνωστόν οι επώνυμοι κραταιοί κατασκευαστές (στον τομέα του φωτισμού αλλά κατων displays αναφέρομαι) έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια μια τεράστια επίθεση από τον κινέζικο ανταγωνισμό και τα εκεί παραγόμενα copies χαμηλού κόστους. 

Παρόλα αυτά, οι εταιρίες φωτισμού θα έχουν και φέτος εντυπωσιακή παρουσία στην prolight+sound 2015 καθώς έχουμε λάβει πολλές προσκλήσεις για press events και παρουσίαση νέων προϊόντων.
Κατά τα λοιπά, όσοι ανεβείτε φέτος Φρανκφούρτη, μην ξεχάσετε να περάσετε από τη Festhalle Arena για να δείτε και να ακούσετε το Anya της EAW (και να δείτε 15 λεπτα demo από το σετάρισμα ήχου και φωτισμού εκ μέρους της PRG Europe που θα έχει επιμεληθεί την εγκατάσταση), προσπαθείστε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που δίνονται (απλά βεβαιωθείτε ότι θα είναι στην αγγλική γλώσσα). Επίσης, αξίζει να στηθείτε στην ουρά για αυτόγραφο από τον Tony Iommi των Black Sabbath (θα βρίσκεται στο booth της Epiphone Hall 4, booth J60 μεταξύ 11.00 – 12.00 την Παρασκευή 17 Απριλίου, καθώς και στο booth της Laney Hall 4.0, booth C006 μεταξύ 13.00 - 14.00 την ίδια μέρα). Επίσης αξίζει να ακούσετε τα demo συστήματα στους δυο εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, αλλά και να πάρετε μια γεύση από το concept Music for Kids που τρέχουν ολοένα και πιο ενεργά οι Γερμανοί διοργανωτές τα τελευταία χρόνια.

Κι επειδή όπως διαπιστώνω τις τελευταίες ημέρες, είστε πολλοί εσείς που έχετε αφήσει για τελευταία στιγμή το booking και τα αεροπορικά εισιτήρια για τη φετινή έκθεση και ψάχνεσετε, επικοινωνήστε με την εταιρία Messe Frankfurt Greece SP (τα γραφεία της Messe Frankfurt στην Ελλάδα τηλ. 210-6410405) για να εξυπηρετηθείτε έστω και στο παραπέντε…
Επίσης όσοι θέλετε να συναντηθούμε στη Φρανκφούρτη για να δούμε από κοντά κάποιο ενδιαφέρον προϊόν και να γράψουμε γι’ αυτό στο aLive μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, πρίν αλλά και και κατά τη διάρκεια της έκθεσης…

Καλό Πάσχα και ραντεβού στην Musikmesse / prolight+sound 2015

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση