Διαφήμιση
Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 16:04

1εκ ευρώ επιδότηση για ηχομόνωση

Το Βερολίνο ως πόλη φημίζεται για το ανοικτό πνεύμα του, την επιδραστική μουσική του σκηνή, τα εξαιρετικά studio ηχογράφησης που διαθέτει και φυσικά για τα club και τη νυχτερινή του ζωή. Αυτή η τελευταία συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη αριθμών – ρεκόρ κάθε χρόνο όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, και ειδικά νέων ανθρώπων που εκτός από τα αξιοθέατα της πόλης ενδιαφέρονται έντονα για τη νυχτερινή ζωή, τη διασκέδαση και το clubbing.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι μόνο πέρυσι επισκέφτηκαν την πόλη περισσότεροι από 32 εκατομμύρια τουρίστες, στην πλειονότητά τους νέοι.
Τα άσχημα νέα ωστόσο, είναι ότι τα τελευταία χρόνια έκλεισαν στο Βερολίνο περίπου 200 club λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει στις οικιστικές και επαγγελματικές ζώνες της πόλης. Ετσι, πολλά από τα εν λόγω clubs βρέθηκαν σε ζώνες αμιγούς κατοικίας και ως εκ τούτου οι κάτοικοι και οι τοπικές κοινότητες εξέφρασαν παράπονα λόγω της ηχορύπανσης.
Με δεδομένο ότι μια αποτελεσματική ηχορύπανση (σχεδιασμός, αγορά και προμήθεια υλικών και σωστή εφαρμογή) είναι μια αρκετά ακριβή υπόθεση, πολλά από τα club δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες απαιτήσεις περί ηχορύπανσής που επέβαλαν οι τροποιποιήσεις στην αντίστοιχη νομοθεσία και έτσι οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, διότι προφανώς στο Βερολίνο οι νόμοι εφαρμόζονται.

Όταν οι τοπικές αρχές διαπίστωσαν τη μεγάλη μείωση του αριθμού των club λόγω της νομοθεσίας σχετικά με την ηχορρύπανση, ανέφεραν το πρόβλημα στην κεντρική κυβέρνηση και στο αντίστοιχο υπουργείο τουρισμού, το οποίο αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.
Ετσι αποφασίστηκε η επιδότηση των εργασιών ηχομόνωσης για τα club που το έχουν ανάγκη και γι’ αυτό το λόγο εκπονήθηκε συνολικό ποσό της τάξεως του 1 εκατομμυρίου ευρώ που πιστώνεται στους δικαιούχους με διαφανείς και άμεσες διαδικασίες και βεβαίως κατόπιν σχετικών ελέγων για την αποτελεσματικότητας της ηχομόνωσης.
Μετά από τέτοιες ειδήσεις καλό είναι να μην μπείτε στη διαδικασία σύγκρισης και παραλληλισμού των αντίστοιχων clubbing συνθηκών (και το συνολικό ρόλο του κράτους), μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας (που επίσης είναι φημισμένη για τη νυχτεινή της ζωή), διότι θα πάθετε κατάθλιψη…

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση