Διαφήμιση
Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 18:17

Έτος - σταθμός το 2018 για τα 'έξυπνα' ηχεία, καθώς εξελίσσονται στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων...

Προς μαζική διείσδυση κινείται η παγκόσμια αγορά “έξυπνων” ηχείων, η οποία εξελίσσεται στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων. Οι πωλήσεις αναμένεται να υπερβούν το 2018 τα 50 εκατ. τεμάχια, με την αγορά να εκτιμάται συγκεκριμένα στα 56,3 εκατ. συσκευές. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας Canalys (Canalys’ Smart Speaker Analysis), οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η πιο σημαντική αγορά, διεθνώς, για τα “έξυπνα” ηχεία το 2018, καθώς οι αποστολές αναμένεται να φτάσουν τα 38,4 εκατ. μονάδες, ενώ η Κίνα θα είναι η δεύτερη σε απόσταση μόλις 4,4 εκατ. μονάδων.

Το 2018 θα είναι το καθοριστικό έτος για την υιοθέτηση των 'έξυπνων' ηχείων. Μάλιστα, η υιοθέτηση της κατηγορίας θα έχει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, ακόμη και από δημοφιλείς νέες τεχνολογίες, όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα ή το mobile, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Canalys.

Από την ανάλυση της Canalys προκύπτει ότι, καθώς η κατηγορία των 'έξυπνων' ηχείων προετοιμάζεται για ευρεία υιοθέτηση από την καταναλωτική αγορά, Amazon και Google αναμένεται να παραμείνουν στην πρώτη θέση των κατασκευαστών με τα προϊόντα “Echo” και “Home” αντίστοιχα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν αυξημένο ανταγωνισμό, καθώς νέοι παίκτες μπαίνουν στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ενώ το 2017 ήταν ένα εξίσου σημαντικό έτος για τις πωλήσεις 'έξυπνων' ηχείων, ειδικά για τις Google και Amazon, το 2018 θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη της προϊοντικής κατηγορίας πέραν από τον τομέα του hardware. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι, εντός του 2018, θα αναπτυχθούν στρατηγικές προσπάθειες σε επίπεδο εφαρμογών, με τους παρόχους να θέλουν να εκμεταλλευθούν τη συνεχώς αναπτυσσόμενη εγκατεστημένη βάση στις ΗΠΑ και πέραν αυτής.

"Οι δυνατότητες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ατελείωτες, είτε πρόκειται για συνδρομές περιεχομένου, είτε για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, είτε για επιχειρηματικές λύσεις. Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και οι αυξημένες επενδύσεις από πολλούς παίκτες του οικοσυστήματος θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της", σημειώνει σε σχετικό report της η Canalys.

Πρωταγωνιστές
Οι ΗΠΑ απολαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος της παγκόσμιας αγοράς “έξυπνων” ηχείων και θα παραμείνουν η μεγαλύτερη αγορά για την κατηγορία τουλάχιστον μέχρι το 2020, βάσει των προβλέψεων της Canalys. Συνολικά, η υψηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας, η έντονη δυναμική για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η μείωση των φραγμών σε επίπεδο τιμών είναι οι παράγοντες, που θα καθοδηγήσουν την ανάπτυξη της αγοράς επί αμερικανικού εδάφους. “Η αποδοχή των προϊόντων από τους καταναλωτές είναι συνολικά θετική, παρά τις όποιες αδυναμίες. Ταυτόχρονα, οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να προσφέρουν επιτυχημένες αναβαθμίσεις στα πιο πρόσφατα μοντέλα τους”, αναφέρει η ανάλυση της Canalys.

Την επιτυχία της προϊοντικής κατηγορίας σε ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη παρακολουθεί στενά η Κίνα, γεγονός που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο το 2018. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα σημειώσει τεράστια ώθηση το 2018, καθώς οι πωλητές hardware, οι προγραμματιστές λογισμικού, οι πάροχοι αναγνώρισης φωνής και οι φορείς εκμετάλλευσης συμμετέχουν στο παιχνίδι εγκαίρως, ώστε να επωφεληθούν από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το “έξυπνο” σπίτι και την τεχνητή νοημοσύνη: “η δυναμική της αγοράς στην Κίνα μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Οι κατασκευαστές παραδοσιακών συσκευών ήταν προσεκτικοί στην αρχή, αλλά με την Alibaba να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυξάνοντας τις σχετικές επενδύσεις και την Xiaomi να προσφέρει προϊόντα ξεκινώντας από χαμηλότερες τιμές, η αγορά θα αναφλεγεί σε λίγο”.

πηγή: ΣΕΠΕ

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση