Διαφήμιση
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 21:19

Σεμινάριο Hog 4 από την Audio & Vision

Στη φιλόξενη αίθουσα Cosmos του ξενοδοχείου President για το 2ήμερο σεμινάριο (Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου), μας περίμεναν συνολικά 5 επιφάνειες εργασίας (και συγκεκριμένα 5 κονσόλες που ήταν οι εξής: μια Hog 4, 2 Full Board και 2 Road Hog 4), με τις προδιαγραφές του training να ακολουθούνται κατά γράμμα και ως εκ τούτου, κάθε κονσόλα φιλοξενούσε 2 χειριστές.

Το σεμινάριο επιμελήθηκε ο Colin Wood από τη High End Systems μαζί με τον Κων/νο Βονοφακίδη (Field Project Coordinator) της High End Systems (η οποία να υπενθυμίσουμε ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο περίπου έχει περάσει στα χέρια της ETC) και τα στελέχη της Audio & Vision.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στον προγραμματισμό της Hog 4. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν μικτό, καθώς στο training υπήρχαν κάποιοι λιγότερο προχωρημένοι (ήταν λίγοι αυτοί), αλλά και πολλοί που είναι καταξιωμένοι ‘επώνυμοι’ light designers και επαγγελματίες του φωτισμού και Hog users υψηλότατου επιπέδου (και παλαιοί γνώριμοι και φίλοι του aLive, με τους οποίους σπάνια ανταμώνουμε, καθώς κακά τα ψέματα, στη χώρα μας κυριαρχούν τα σεμινάρια και τα training που έχουν να κάνουν με ήχο).
Σημειωτέον ότι η εκπαίδευση έγινε πάνω στην τελευταία έκδοση του λογισμικού version 3.11, ενώ η εκπαίδευση προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του καθενός ξεχωριστά από τους συμμετέχοντες, οπότε ουσιαστικά υπήρξε εξατομίκευση στις ανάγκες του καθενός.

Το κομμάτι της εκπαίδευσης είχε σχεδόν αποκλειστικά ‘πράξη’ με τους συμμετέχοντες να καλούνται να φέρουν εις πέρας διαφορετικά sessions στα οποία έπρεπε να σετάρουν την κονσόλα, να ‘patch-άρουν’ τον εξοπλισμό και εν συνεχεία να δουλέψουν με palettes, play back και cue lists. 
Όπως είπαμε ο κάθε ένας υλοποιούσε όλα τα παραπάνω με βάση το δικό του επίπεδο γνώσεων και χειρισμού στις Hog και έτσι ρωτούσε διαφορετικά πράγματα τον Colin ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του training εκτός φυσικά από το training αυτό καθ’ αυτό ήταν τα ενδιάμεσα πηγαδάκια όπου οι πιο ‘ψαγμένοι’ και έμπειροι προγραμματιστές και χειριστές Hog, εκτός από τα θετικά σχόλιά τους για τα διάφορα πεδία του λογισμικού (κυρίως αυτού) και τις δυνατότητες της κονσόλας, εξέφρασαν τα αιτήματά τους και κυρίως τις ανάγκες τους, όπως αυτές έχουν προκύψει μέσα από την ίδια τη δουλειά και από τα διάφορα projects υψηλών απαιτήσεων (είτε πρόκειται για τηλεοπτικά show, είτε για lighting programming σε Live παραγωγές, είτε για visual παραγωγές).
Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος η εταιρία πάντα αφουγκράζεται τους users και τις ανάγκες τους, ομαδοποιεί τα αιτήματα, τα ιεραρχεί και εν συνεχεία φροντίζει να τα κάνει πράξει στις προσεχείς ενημερώσεις λογισμικού.

Κατά τη διάρκεια του 2ήμερου σεμιναρίου, όπως μας ανέφεραν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, και ειδικά άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του προγραμματισμού και χειρισμού, ο Colin τους έδωσε πάρα πολλά χρήσιμα και έξυπνα tips και λύσεις που θα κάνουν τη δουλειά τους με τη Hog 4 ευκολότερη και ακόμα πιο ευέλικτη και αποτελεσματική. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο κλάδος του φωτισμού κυριολεκτικά ‘διψάει’ για τέτοια σεμινάρια, τα οποία προσφέρουν όχι απλά γνώσεις και χρήσιμα tips, αλλά ουσιαστικά δίνουν υπόσταση και κύρος στο χώρο.
Επίσης, όσον αφορά τους αντιπροσώπους είναι γνωστό ότι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσεις τις πωλήσεις είναι η εκπαίδευση και τα training. Και αυτό ήταν όντως ένα ολοκληρωμένο training υψηλού επιπέδου.
Το aLive ευχαριστεί την Audio & Vision και τους ανθρώπους της για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και τους Κων/νο Βονοφακίδη και Colin Wood της High End Systems για τις γνώσεις, τα tips και τα ‘φώτα’ τους γενικώς…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση