Διαφήμιση
Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 17:39

O Αντώνης Ρέμος και ο FoH ηχολήπτης του Αρης Κουντούρης, εξηγούν στο aLive γιατί επέλεξαν το ασύρματο μικρόφωνο της WisyCom…

συνέντευξη στο Βασίλη Λαδονικόλα

O Αντώνης Ρέμος επέστρεψε στο Αθηνών Αρένα για τη σεζόν 2017 – 2018, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πρίν από λίγες ημέρες, φυσικά με το αναμενόμενο sold out.
Ένα από τα highlight, όσον αφορά τον τεχνικό τομέα των φετινών εμφανίσεών του στο Αθηνών Αρένα, είναι ότι μετά από χρόνια, είδαμε τον Αντώνη Ρέμο με νέο μικρόφωνο, καθώς ο δημοφιλής τραγουδιστής επέλεξε ένα WisyCom MTH400 wideband handheld transmitter με receiver τον MRK 960 (modular wireless-Mic Receiver system) με διπλό δέκτη.

Το ασύρματο σύστημα της Ιταλικής WisyCom συνόδευσε τον Αντώνη Ρέμο στις εμφανίσεις του για ολόκληρη τη χειμερινή σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, και το aLive ζήτησε τόσο από τον ίδιο τον κ. Ρέμο, όσο και από τον FoH ηχολήπτη του Αρη Κουντούρη, τη γνώμη τους για το ασύρματο σύστημα μικροφώνου της WisyCom.
Σημειωτέον, ότι η Ιταλική WisyCom ειδικεύεται στην τεχνολογία RF τα τελευταία 30 χρόνια, κατασκευάζοντας ασύρματα προϊόντα (μικρόφωνα, in ear, ασύρματα συστήματα intercom, OB Vans radio links, radiofrequency distributions κλπ) για πληθώρα εφαρμογών που αφορούν το Broadcast, το Live και το Location Sound.

Αντώνης Ρέμος...

aLive: Κύριε Ρέμο τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε το WisyCom; 
Το κουμπάκι... (σ.σ. ο κ. Ρέμος εννοεί τη λειτουργία PTT - push to talk που διαθέτει το μικρόφωνο) κατ' αρχήν αυτό με έκανε να θέλω να το δοκιμάσω. Το δοκίμασα, έμεινα πολύ ικανοποιημένος και το χρησιμοποιώ συνεχώς από τότε.

aLive: Με δεδομένο ότι τη φωνή σας δεν την ξέρει κανείς άλλος καλύτερα από εσάς, πόσο εύκολη (ή δύσκολη) ήταν ηχητικά, ακουστικά αλλά και ‘ψυχολογικά’ η μετάβαση από το προηγούμενο μικρόφωνό σας σε αυτό;
Για έναν τραγουδιστή, οποιαδήποτε αλλαγή μικροφώνου έχει μια αγωνία. Όμως εάν έχεις σωστή ομάδα γύρω σου και κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές, γίνεται πιο εύκολο.

aLive: Τι σας αρέσει περισσότερο στο WisyCom;
Το κουμπάκι που μου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνώ με τους μουσικούς μου άμεσα. Από τότε που φορέσαμε όλοι πάνω στο stage ακουστικά, η επικοινωνία μεταξύ μας έγινε πιο δύσκολη. Επίσης μου αρέσει σαν κατασκευή, αλλά και ο ήχος του.

aLive: Το γεγονός ότι είναι μεν ένα ποιοτικό μικρόφωνο αλλά όχι ιδιαίτερα δημοφιλές στον κλάδο του Live δεν σας έκανε καθόλου διστακτικό ως προς την επιλογή του;
Όχι, καθόλου. Έχω βεβαίως πάντα spare μικρόφωνο, αλλά όπως σας είπα, εάν έχεις την σωστή ομάδα, κάνεις τις δοκιμές σου και είσαι ευχαριστημένος από τον ήχο, γιατί να είσαι διστακτικός;

aLive: Ευχαριστούμε πολύ και καλή επιτυχία στις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας…


Αρης Κουντούρης (FoH ηχολήπτης Αντώνη Ρέμου)...

aLive: Αρη πότε, πως και κυρίως γιατί, ήρθατε σε επαφή για πρώτη φορά με το WisyCom;
Η αλήθεια είναι πως ο Αντώνης το ανακάλυψε, σ' ένα τηλεοπτικό show, νομίζω αρχές 2017. Έμαθε για την λειτουργία PTT και ήθελε να το δοκιμάσει, καθώς αυτή η λειτουργία είναι πολύ σημαντική για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα μας. Δηλαδή, χωρίς πρόγραμμα!!!

aLive: Πόσο δύσκολο ήταν για τον Αντώνη, αλλά και για εσένα να εμπιστευτείτε ένα μη ‘δημοφιλές’ μικρόφωνο όπως αυτό;
Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ ήμουν πολύ διστακτικός στην αρχή, έως αρνητικός θα έλεγα. 
Αλλά όταν μας έστειλε το demo ο Άλκης (Αλκης Κότσιφας της εταιρίας Audio & Vision) και το δοκιμάσαμε σε συνθήκες sound check, πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχώ.
Ο Αντώνης ανησύχησε έντονα 2 λεπτά πριν αρχίσουμε, αλλά του πέρασε αμέσως μετά το πρώτο κουπλέ. 
Άρα, βεβαίως και δεν ήταν εύκολο, αλλά είναι η πρώτη φορά που μετά από τέτοια αλλαγή δεν κοιτάξαμε ποτέ ξανά πίσω.

aLive: Προφανώς η λειτουργία PTT (push to talk) δεν θα αρκούσε από μόνη της αν το μικρόφωνο δεν πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές ενός εξαιρετικού μικροφώνου…
Σωστά, δεν θα αρκούσε καμία λειτουργία, εάν το μικρόφωνο δεν είχε ήχο. Η ποιότητα της κατασκευής φαίνεται από μακριά, οι δε προδιαγραφές του είναι εκτός συναγωνισμού. Μου πήρε λίγο καιρό να πιστέψω ότι όντως κάνει αυτά που λέει. Στον ήχο όμως, όπως ξέρεις μπαίνει κι ένας άλλος παράγοντας: η συνήθεια. 
Εδώ, πολύ έξυπνα από τη WisyCom, έρχεται η δυνατότητα χρήσης όποιας κάψας προτιμά ο καθένας.
Έτσι αυξάνονται δραστικά οι πιθανότητες να ταιριάξει το μικρόφωνο σε αυτό που ο καθένας θεωρεί καλύτερο για αυτόν. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την Beta 58A της Shure που εμπιστεύεται ο Αντώνης τόσα χρόνια και του είναι οικείο το άκουσμα, αλλά έχουμε και άλλες, για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

aLive: Ποια ήταν η δική σου πρώτη εντύπωση για το μικρόφωνο. Για την αξιοπιστία του RF του, για την ηχητική του πιστότητα και τη γενικότερη συμπεριφορά του…
Στην αρχή περιμένοντας ένα ιταλικό μικρόφωνο, κρατούσα μικρό καλάθι. Βασικά πίστευα πως είναι ένα μικρόφωνο κυρίως με τηλεοπτικό προορισμό. Σιγά σιγά όμως με κέρδιζε, με τις δυνατότητες του, την αισθητική, την πληρότητα του, την ποιότητα κατασκευής, ενώ είχα εντυπωσιαστεί από το εύρος του RF και την δυνατότητα χρήσης πομπών άλλων κατασκευαστών.

aLive: Σχεδόν 10 μήνες μετά και ύστερα από αρκετά Live, η γνώμη σου παραμένει η ίδια;
Nαι, ίδια και καλύτερη. 'Οπως σου είπα, σιγά σιγά ανακαλύπτω και νέα πράγματα. Πολύ σημαντικό το RF του, δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ μέχρι σήμερα και έχουμε κάνει πάνω από 120 παραστάσεις, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.
Μόνο μια φορά στην Κώ είχαμε ένα ‘θέμα’, αλλά λύθηκε αμέσως με το scanner. Σημαντικά βοηθήματα αποτελούν το scanner και το walking test.
Αλλά πρίν απ’ όλα, ο ήχος. Έχοντας πια αρκετή εμπειρία, η αίσθηση μου είναι πως είναι λίγο μαλακότερο και καθαρότερο στην μεσαία περιοχή, από άλλα με την ίδια κάψα.

aLive: Αν ήθελες να βελτιώσεις το μικρόφωνο σ’ έναν τομέα, ποιός θα ήταν αυτός;
Παρακαλώ λίγο πιο μεγάλη οθόνη (στον πομπό) για εμάς που μεγαλώσαμε λίγο.....

aLive: Ευχαριστούμε πολύ Αρη, καλή συνέχεια και καλή καλοκαιρινή σεζόν…

Περισσότερες πληροφορίες για το ασύρματο σύστημα της WisyCom, αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας θα σας δώσουν στην Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση