Διαφήμιση
Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 17:23

L-Acoustics L-ISA: Ένα άκρως φιλόδοξο project

Tο project L-ISA είναι προφανές ότι αποτελεί το νέο, μεγάλο και εξίσου φιλόδοξο project του ίδιου του Dr. Christian Heil της L-Acoustics και ειδικά η ας πουμε (καθότι για υπερυψηλά βαλάντια) consumer εκδοχή του με την κωδική ονομασία Island, αυτή δηλαδή που είδαμε στο booth της L-Acoustics εδώ στην Prolight+sound 2018.

Για να ακριβολογούμε, αυτό ήταν όλο το booth της L-Acoustics στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης: ένα κλειστό υπνοδωμάτιο από γυαλί στο κέντρο του οποίου υπήρχε ένα διπλό κρεβάτι, μερικά κάδρα γνωστών καλλιτεχνών στη μια πλευρά και μερικές οθόνες τηλεόρασης απέναντι για να εξυπηρετούν το visual κομμάτι των prive ακροάσεων, στις οποίες έπρεπε να κάνει κανείς booking από πολύ πιο πρίν και αν ήταν τυχερός, να μπορέσει να εισέλθει για ένα 15λεπτό στο δωμάτιο και υπό την ξενάγηση του Carlos Cortes να βιώσει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ακροάσεων που θύμισαν surround audio αλλά δεν είχαν καμία σχέση τελικά με αυτό.

H εμπειρία του L-ISA Island  
Αναμφίβολα ανήκουμε στους τυχερούς που το 4ήμερο της έκθεσης κατάφεραν και μπήκαν στον prive χώρο του L-ISA Island. Σε αυτό βοήθησε η φίλη και συνάδελφος Κατερίνα Παναγοπούλου (η ιδιότητά της ως πιστοποιημένη Application Support Delegate Trainer της L-Acoustics βοήθησε σημαντικά) μαζί με την οποία ακούσαμε το L-ISA Island υπό την καθοδήγηση του Carlos Cortes (prinate client director) ο οποίος επιμελήθηκε των ακροάσεων, δίνοντάς μας παράλληλα σημαντικές πληροφορίες για το όλο project.
Από τον Carlos λοιπόν μάθαμε ότι ο Dr. Heil δεν έχει απλά στήσει μια νέα πολυκάναλη πλατφόρμα κι έναν νέο high rez αλγόριθμο. Ταυτόχρονα έχει θεσπίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές επεξεργασίας και μίξης (L-ISA Labs) και ένα lifestyle project, αλλά και μια νέα δισκογραφική εταιρία (BluBubbles music label) για το νομικό (πνευματικά δικαιώματα) και το ουσιαστικό (προδιαγραφές μίξης κλπ) κομμάτι του όλου project.
Στην πράξη, ουσιαστικά ξαπλώσαμε σε ένα 2πλό κρεβάτι που ενσωματώνει έως και 23.1 κανάλια ηχείων περιμετρικά των δυο ακροατών (18 ηχεία μπροστά στα πόδια και 5 πίσω από το κεφάλι) καθώς και ένα κανάλι αναπαραγωγής χαμηλού που υποστήριζαν δυο sub (το φορμά που ακούσαμε ήταν 18.1, με 13 ίδια ηχεία 5XT – δίδρομα ομοαξονικά - περιμετρικά μπροστά τοποθετημένα με ίδιες κλίσεις και αποστάσεις μεταξύ τους, και 5 πίσω από το κεφάλι, μαζί με τα 2 sub).

Προσωπικό auditorium
Το ‘νησί’ είναι ένα προσωπικό auditorium που περιλαμβάνει κι άλλο hardware όπως το κεντρικό interface του συστήματος που είναι ο L-ISA Controller, οι ενισχυτές – επεξεργαστές και βεβαίως το υπέρκομψο Bubble Deck και το αποσπώμενο ασύρματο ρυθμιστικό ελέγχου της συνολικής στάθμης. Φυσικά διατίθεται και o αντίστοιχος L-ISA Player, μια μονάδα αποθήκευσης και αναπαραγωγής πολυκάναλου ψηφιακού audio, καθώς και η εφαρμογή L-ISA Player App που προσφέρει πρόσβαση στον κατάλογο της δισκογραφικής αλλά και πλήρη έλεγχο του συστήματος (έλεγχο στάθμης, μεταφορά αρχείων και monitoring του συστήματος).  

Ακροάσεις L-ISA
Η ηχητική εμπειρία του L-ISA Island δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια καθώς όπως είπαμε η αίσθηση παρότι πολυκαναλική, είναι σημαντικά διαφορετική από τα γνώριμα surround ακούσματα. Σε όλα τα είδη προγράμματος που ακούσαμε (πιάνο, φιλαρμονική, ροκ – κλείσαμε με το Paranoid Android των Radiohead) έχεις την αίσθηση της φυσικότητας του ακούσματος, της πλήρους απεικόνισης του stage σε όλες του τις διαστάσεις, ενώ τα δυναμικά είναι ταχύτατα και η εικόνα 360 μοίρες, ανάλογα πάντα με την ηχογράφηση και την παραγωγή (το πιάνο για παράδειγμα το ακούγαμε μπροστά, θα ήταν παράλογο να έρχεται πληροφορία από πίσω).

Τα Σημαντικά σεμινάρια στο Kontrast Room
H L-Acoustics παρουσίασε επίσης βελτιστοποιημένες εκδόσεις των γνωστών της προγραμμάτων ελέγχου και διαχείρισης καθώς και το νέο της επεξεργαστή. Το σημαντικότερο όμως ήταν τα 3 σεμινάρια (Παρουσίαση του L-ISA, σεμινάρια μίξης L-ISA, και σεμινάριο με θέμα ‘From Design through Operation, the L-Acoustics Ecosystem’) που πραγματοποιήθηκαν επαναλαμβανόμενα και τις 4 ημέρες της έκθεσης και στα οποία σημειώθηκε το αδιαχώρητο, ενώ όσοι τα παρακολούθησαν κάνουν λόγο επίσης για μια πρωτόγνωρη εμπειρία (ειδικά τα demo του L-ΙSA για Live  εφαρμογές).

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προιόντα της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση