Διαφήμιση
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 11:05

Πρόκειται για το πρώτο Ice Hotel στον κόσμο που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο. Στην ‘καρδιά’ του έχει ένα Audac M2 Matrix system…

Βρίσκεται στο χωριό Jukkasjärvi στο Lapland της Σουηδίας, 200 χλμ βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο και είναι το πρώτο Ice hotel στο κόσμο. Φιλοξενεί 60.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, όμως η λειτουργία του, έως τώρα τουλάχιστον, ήταν περιοδική, καθώς έλιωναν οι πάγοι, άρα και το ίδιο το ξενοδοχείο.
Εσχάτως όμως, το Ice Hotel διευρύνθηκε και το νέο concept ήρθε για να μείνει αναλλοίωτο όλο το χρόνο. Ονομάζεται Ice Hotel 365 και σχεδιάστηκε για να λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, χάρη στο νέο σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί και βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια.

Το νέο ξενοδοχείο εξοπλίζεται με ένα digital sound matrix σύστημα από την Audac, και συγκεκριμένα το M2 Matrix system, το οποίο είναι scalable σε 4 διαφορετικές ζώνες καθεμιά εκ των οποίων μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα από το υπεύθυνο τεχνικό του ξενοδοχείου. 
Οι ζώνες είναι οι internal entrance, bar, event area και το background music σύστημα του ξενοδοχείου.
Δυο νέες ζώνες (external entrance area και corridor) έχουν προστεθεί ήδη, ενώ σε κάθε main hall φιλοξενούνται πάνελ ελέγχου.
Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπεύθυνος του χώρου, επέλεξαν το Audac M2 Matrix system, διότι είναι ανοικτό για μελλοντικές αναβαθμίσεις σε νέες ζώνες και είναι κατάλληλο για το περιβάλλον της εγκατάστασης χάρη στην δοκιμασμένη αξιοπιστία του αλλά και την ιδιαίτερα χαμηλή του κατανάλωση (D class amps) που αποτέλεσε κυρίαρχη προδιαγραφή για την επιλογή του συστήματος.
Ηδη οι επισκέπτες έχουν αναφερθεί με θετικά σχόλια στο σύστημα της Audac, κάνοντας λόγο για τον ποιοτικό του ήχο, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ‘αόρατο’ στο διάφανο περιβάλλον από πάγο και χιόνι.

Προϊόντα της Audac που έχουν χρησιμοποιηθεί στο project:

1 x M2 - Multimedia digital audio mixer
3 x EPA254 - Quad-channel Class-D amplifier 4 x 250W - crossover
1 x EPA104 - Quad-channel Class-D amplifier 4 x 100W - crossover
4 x WX302_O - Outdoor wall speaker 3"
4 x WX802_O - Outdoor wall speaker 8"
4 x AXIR_O - Outdoor design column speaker 12 x 2"
2 x BASO10 - Bass reflex cabinet 10"
2 x BASO12 - Bass reflex cabinet 12"
2 x CS85 - Quick fit 2-way 8" ceiling speaker 8 Ohm/100V

Περισσότερες πληροφορίες για τα matrix συστήματα της Audac θα σας δώσουν στην Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση