Διαφήμιση
Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 11:46

Το αδιαχώρητο στο περίπτερο της DiGiCo στην Prolight+sound 2018, με το Quantum 7 processing να εκτοξεύει τα μίξερ της εταιρίας σε άλλο επίπεδο…

Σε ένα μονίμως γεμάτο με κόσμο περίπτερο, η DiGiCo άλλαξε επίπεδο με τον παρουσίαση την Quantum 7 processing, ενώ παρουσιάστηκε και το επίσης νέο 4REA4 digital audio networking σύστημα που έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο πρίν 2 μήνες, στην πρόσφατη έκθεση ISE στο Αμστερνταμ.

Ο νέος εξελιγμένος επεξεργαστής Quantum 7 που είδαμε πάνω σε μια SD7 βασίζεται στα 7ης γενιάς FPGA τσιπ που απογειώνουν την audio επεξεργαστική ισχύ των μίξερ της εταιρίας και τα ανεβάζουν σε υψηλότερο επίπεδο ευελιξίας, λειτουργιών και δυνατοτήτων.
Ετσι λοιπόν, η πλήρως αναβαθμισμένη στην έκδοση Quantum 7, SD7 που είδαμε υποστηρίζει συνολικά 600 κανάλια, με την επεξεργασία να λαμβάνει χώρα στα 96kHz, ενώ όσον αφορά τη διασυνδεσιμότητα υποστηρίζει πλέον 3000 potential I/Os.
Επιπλέον, η μηχανή της κοσνόλας υποστηρίζεται με 8 νέα assignable MADI connections και δυο θύρες DMI  (DiGiCo Multi-Channel Interface) για AoIP και άλλες δυνατότητες διασύνδεσης από την πλήρη οικογένεια DMI καρτών.
Επίσης, η κονσόλα υποστηρίζει πολλές νέες λειτουργίες με σημαντικότερες τις: Nodal Processing και True Solo.


Επίσης νέο στο περίπτερο της DiGiCo ήταν το νέο 4REA4 digital audio networking σύστημα το οποίο απευθύνεται σε large entertainment venues, houses of worship, theatres καθώς και σε φεστιβάλ και μουσικά venues. 
Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται η μηχανή επεξεργασίας 4REA4 μαζί με όλο το σύγχρονο connectivity ‘οπλοστάσιο’ της εταιρίας και ένα ισχυρό λογισμικό ελέγχου, προκειμένου να επιτευχθεί το απαραίτητο routing, processing και ο έλεγχος της μίξης που απαιτεί ακόμα και το πιο απαιτητικό venue και η πιο σύνθετη εγκατάσταση.
Το 4REA4 processing engine rack διαθέτει 4 περιοχές μίξης ή ζώνες, έκαστη με το δικό της στερεοφωνικό master output, CGs και τα δικά της εφέ. Για τι εν λόγω ζώνες, ο χρήστης έχει διαθέσειμα 128 input channel και 48 buss output processing strips, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα στη ζώνη που επιθυμεί και με τον τρόπο που επιθυμεί. Για τον έλεγχο, τη μίξη και το routing των ανεξάρτητων ζωνών και περιοχών, η εταιρία ανέπτυξε μια νέα σειρά από control panels και external I/O units, τα οποία είναι απολύτως συμβατά με τον επεξεργαστή 4REA4 processing engine και το αντίστοιχο software ελέγχου.
Νέες εφαρμογές Ethernet περιλαμβάνονται στο επίσης νέο wall mounting single rotary ACONTROL1 με το ενσωματωμένο TFT display που προορίζεται για τον έλεγχο μικρότερων ζωνών, ενώ το ACONTROL8 με τα 8 100m faders έχει σχεδιαστεί για πιο απαιτητικό περιβάλλον ελέγχου. Οσο για τα τοπικά I/O boxes αυτά θα ελέγχονται αποκλειστικά μέσω Ethernet ή Dante. Τα νέα box είναι το A168 STAGE floor rack και το A164 WALL LCD box, τα οποία παρέχουν εισόδους mic και στάθμης γραμμής (line level) με ανάλυση 96kHz audio.

Φυσικά, την τιμητική τους είχαν και όλα τα μίξερ της εταιρίας που ήταν τοποθετημένα περιμετρικά του περιπτέρου της εταιρίας, με τη νέα SD12 ωστόσο να συγκεντρώνει ομολογουμένως τα περισσότερα hands on όσες φορές κι αν περάσαμε από το περίπτερο της DiGiCo, η οποία παρεμπιπτόντως διοργάνωσε κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρτυ της έκθεσης στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας της έκθεσης (Τετάρτη 11/4), αφενός μεν γιατί συγκέντρωσε ιδιοκτήτες και εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα ‘μαγαζιά’ (κατασκευαστές) του κόσμου και αφετέρου διότι στα decks ήταν ο Digger (κατά κόσμον James Bradley) σε ένα απίθανο dance πρόγραμμα…

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας, καθώς και στην Ελληνική αντιπροσωπεία.

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση