Διαφήμιση
Κυριακή, 11 Μάρτιος 2007 13:15

Νέα Line array από την Ιταλική X-Τreme

Ας αρχίσουμε από το XTMISI το οποίο αποτελεί το νέο line array μεσαίου βεληνεκούς της ιταλικής X-Treme. Πρόκειται για ένα 3-δρομο παθητικό ηχείο με πλάτος καμπίνας που δεν ξεπερνά τα 820mm και βάρος κοντά στα 36 κιλά, το οποίο προορίζεται για touring εφαρμογές. Το ηχείο μπορεί να λειτουργήσει και σε bi-amplification ή tri-amplification mode και να ενταχθεί στο ίδιο σύστημα με τα ενεργά ‘αδέλφια του’ XTMISI/A-TWO. Το ηχείο χρησιμοποιεί ένα 10ιντσο γούφερ με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου για τις χαμηλές, κι ένα επίσης 10ιντσο mid, ενώ για τις υψηλές χρησιμοποιεί δυο driver 1ίντσας με μαγνήτη νεοδυμίου. H τεχνολογία φόρτισης της χοάνης των Mid-High μονάδων εφαρμόζει μια τεχνολογία γνωστότερη ως EIWD που εξασφαλίζει την επιθυμητή διασπορά και την εν γένει line array συμπεριφορά στη συστοιχία των ηχείων. Η καμπίνα του ηχείου κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ πάχους 15mm ίδιο μεγάφωνο για τις μεσαίες
Ακριβώς ίδια περίπτωση αποτελεί και το XTMISI/A-TWO, με τη διαφορά ότι είναι ενεργό, καθώς ενσωματώνει ανεξάρτητα ενισχυτικά για κάθε δρόμο (ενισχυτικά με απόκριση ισχύος 1000watt σε τάξη D για το γούφερ και το mid, και 500watt για το HF driver). Παράλληλα διαθέτουν ενσωματωμένο DSP επεξεργαστή ανάλυσης 24bit/48kHz με 16 επιλεγόμενες preset θέσεις ρύθμισης καθώς και XT-Net section που υποστηρίζει τη ‘δικτύωση’ των ηχείων και την ευκολότερη διαχείρισή τους. Οσον αφορά την καμπίνα, το βάθος της έχει αυξηθεί κατά 10cm (σε σχέση με του παθητικού XTMISI) και το βάρος της κατά 9 κιλά (από 36 σε 45).

Active Mini Line Array
Ολοκαίνουργιο είναι και το 3δρομο Active Mini Line Array της X-treme που προορίζεται για μικρότερες εφαρμογές και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί είτε ως stucked, είτε να αρτηθεί σε συστοιχία. Το ηχείο χρησιμοποιεί ένα 8ιντσο γούφερ, ένα 6άρι mid και δυο HD driver διαμέτρου 1 ίντσας. Χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς ενσωματωμένα ενισχυτικά (τάξη D, 1000Watt για γούφερ και mid και 500Watt για HF Drivers), καθώς επίσης και τον ίδιο 24μπιτο DSP επεξεργαστή. Οι διαστάσεις της καμπίνας του όμως είναι πολύ μικρότερες (640x310x510mm) σε σχέση με το επίσης ενεργό XTMISI/A-TWO, ενώ το βάρος του φτάνει τα 37 κιλά, δηλαδή παρόλα τα ενισχυτικά που ενσωματώνει είναι ακριβώς τα ίδια κιλά με το MISI. Περισσότερα για τα νέα ηχεία της X-Treme όταν τα δούμε (και τα ακούσουμε ελπίζουμε) από κοντά στην προσεχή Pro Light & Sound.

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting, www.kariotis.gr
Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση