Διαφήμιση
Παρασκευή, 12 Μάιος 2006 20:43

Melodie - Το 'μελωδικό' ηχείο του John Meyer

Αυτό και μόνο το γεγονός θεωρώ ότι έκανε τον ...τρελοπαπού να βάλει τα δυνατά του και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο μικρό array ηχείο για μια εκτεταμένη γκάμα εφαρμογών. Με την υλοποίηση του M’elodie ολοκληρώνεται η οικογένεια Milo της Meyer με ακόμα ένα αυτοενισχυόμενο μοντέλο (σημειωτέον η Meyer δεν μπήκε τώρα που η ‘μόδα’ το προστάζει στο παιχνίδι του αυτοενισχυόμενου ηχείου, αντιθέτως σχεδιάζει τέτοια ηχεία τα τελευταία 11 χρόνια). Το ηχείο διαθέτει επανασχεδιασμένα μεγάφωνα χαμηλών και επίσης νέα ενισχυτική βαθμίδα, ενώ το μεγάλο ατού του δεν είναι άλλο απ’ το ότι αποδίδει υψηλό επίπεδο ισχύος για την κατηγορία μεγέθους του (για τα λίτρα της καμπίνας του και τις μονάδες που χρησιμοποιεί δηλαδή), ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο rigging σύστημα (QuickFly rigging που βασίζεται στο σύστημα GuideALinks) το οποίο κάνει την ανάρτηση του ηχείου μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία. Το M’elodie ζυγίζει μόλις 29,48 κιλά, έχει απόκριση συχνότητας από 70Hz έως 18kHz, οριζόντια διασπορά που ανέρχεται στις 100 μοίρες, ενώ το SPL του φτάνει στα 131dB. Οσον αφορά το driver των υψηλών διαθέτει διάφραγμα 3 ιντσών και ‘λαιμό’ 1,2 ιντσών, ενώ για τις χαμηλομεσαίες φροντίζουν δυο καινούργια όπως είπαμε 8ιντσα mid – γούφερ με πηνίο φωνής 1,5 ίντσας. Οσον αφορά τον ενσωματωμένο τελικό που χρησιμοποιείται, αυτός είναι 3κάναλος, τάξης AB/H με αποθέματα ισχύος της τάξεως των 1200watt και ενσωματωμένους επεξεργαστές (φυσικά διαθέτει και ενσωματωμένο περιοριστή που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του ηχείου), ενώ όσον αφορά το στάδιο τροφοδοσίας αυτό προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε τάση, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν μεταφέρεται το ηχείο. 
Οσον αφορά τώρα τις χρήσεις του ηχείου, αυτές είναι πραγματικά πολλές γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται διαφορετικές εφαρμογές όσον αφορά το κυρίως πλαίσιο ανέλκυσης (ή caster frame αν προτιμάτε). Συγκεκριμένα το MG-M’elodie grid υποστηρίζει το ‘κρέμασμα’ έως 16 καμπινών με αναλογία ασφαλείας 7:1, ή την επιδαπέδια τοποθέτηση έως 6 καμπινών. Το MTF-MICA/M’elodie transition grid σας επιτρέπει να κρεμάσετε τα M’elodie ως downfill κάτω από συστοιχίες με MICA, ή κάτω από τα (επίσης αναρτημένα) υπογούφερ 600HP, ή ως groundstacking επίσης με τα 600HP. Επίσης ο ειδικός τύπου ‘U’ βραχίονας MUB- M’elodie υποστηρίζει τη χρήση των M’elodie για frontfill ή για under-balcony κάλυψη.
Τα M’elodie μπορούν να συνδυαστούν με τα υπογούφερ 700-HP και κυρίως με τα 600-HP. Σημειωτέον ότι παρότι το ηχείο απευθύνεται κυρίως σε μικρές έως μεσαίου μεγέθους εφαρμογές, εντούτοις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε large scale events συνεργαζόμενο με το MICA (ως κεντρικό cluster, downfill και frontfill) με το οποίο τα ηχητικά του χαρακτηριστικά ταιριάζουν απόλυτα. Τέλος όσον αφορά το χρώμα, τα M’elodie μπορούν να παραγγελθούν σε ότι χρώμα θέλετε προκειμένου να ταιριάζουν με το διάκοσμο και το φινίρισμα του χώρου. Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στην Omikron Control ή στο δικτυακό τόπο της Meyer Sound.

Επαφή
Omikron Control, τηλ.: 210 – 33.02.095, www.meyersound.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση