Διαφήμιση
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2006 01:36

Ρεκόρ νέων προϊόντων για το 2006 από τη Mackie

Ξεκινώντας απ’ τα ηχεία, ιδού ποια είναι τα σημαντικότερα από τα φετινά προϊόντα της Mackie. Η σειρά ηχείων S400 η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία Tetrad της αδελφής εταιρείας EAW. Σύμφωνα με τις επιταγές της τεχνολογίας Tetrad, ο ‘δορυφόρος’ S408 της Mackie δεν φοράει 12ιντσο ή 15ιντσο γούφερ αλλά 4 μικρότερα 8άρια (κάτι που μεταφράζεται σε σημαντικά αυξημένη επιφάνεια εκπομπής χαμηλού), και μια ομολογουμένως ασυνήθιστα μεγάλη σε διαστάσεις κόρνα με πηνίο φωνής 1ίντσας τοποθετημένης στο κέντρο της καμπίνας με διασπορά 70x40 μοίρες. Αν αναρτήσετε δυο S408 στην πλευρά (το ένα δίπλα στο άλλο), τότε η οριζόντια κάλυψη ανά κανάλι ανέρχεται στις 150μοίρες.
Ιδια σχεδιαστική λογική έχει και το υπογούφερ S410s που χρησιμοποιεί 4 δεκάιντσα driver, τα οποία σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Mackie υπερκαλύπτουν σε απόδοση ένα 18άρι γούφερ. Αμφότερα τα ηχεία της σειράς S400 είναι παθητικά.

Ντεμπούτο έκανε και η σειρά στερεοφωνικών τελικών ενισχυτών M Series που περιλαμβάνει τα μοντέλα M-2000, Μ-3000 και M-4000 που αποτελούν σχεδιάσεις σε τάξη H, με fast Recovery κυκλώματα για εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση και επαρκείς αποκρίσεις ισχύος, χάρι στα περισσότερα τρανζίστορ εξοδου που ενσωματώνουν. Το μικρότερο από τα τρία μοντέλα έχει αποθέματα ισχύος 325Watt ανά κανάλι στα 8Ohm, ο M-3000 διαθέτει 475Watt ανά κανάλι στα 8Ohm και ο μεγαλύτερος, ο M-4000 παρέχει ισχύ της τάξεως των 650Watt ανά κανάλι στα 8Ohm. Ολοι οι τελικοί διαθέτουν ενσωματωμένα κυκλώματα προστασίας για προστασία τόσο των ίδιων όσο και των ηχείων που θα κληθούν να οδηγήσουν.
Την εμφάνισή τους έκαναν και δυο νέοι επεξεργαστές της σειράς Quad και συγκεκριμένα το Quad Comp/Gate, ένας 4κάναλος 24μπιτος επεξεργαστές δυναμικής περιοχής που ενσωματώνει compressor / limiter και gate / expander που προορίζεται για live εφαρμογές χάρη στην ευχρηστία και στο γρήγορο set-up του.
Το Quad EQ είναι ένας προγραμματιζόμενος 4κάναλος επεξεργαστής που προσφέρει ψηφιακή ισοστάθμιση 30 περιοχών με ρυθμιζόμενο Q, ενσωματωμένο μετρητικό SPL και RTA (real time analysis) και όλα αυτά σ’ ένα unit μόλις 2U.
Παρουσιάστηκαν επίσης και δυο νέες αναλογικές κονσόλες, οι Onyx 24-4 και Onyx 32-4 με 24 και 32 κανάλια εισόδου αντίστοιχα, που βασίζονται στις θρυλικές SR24-4 και SR32-4. Στα ατού τους τα επανασχεδιασμένα αναλογικά στάδια και το κύκλωμα προενίσχυσης και ισοστάθμισης (Onyx Preamps & Perkins EQ με τον θρυλικό Cal Perkins να χαρίζει το όνομά του και την τριαντάχρονη σχεδιαστική εμπειρία του στο τμήμα ισοστάθμισης των νέων Mackie, άλλωστε είναι ο άνθρωπος πίσω από τους XDR Mic Preamps). Πρακτικά αυτό σε απτά τεχνικά χαρακτηριστικά σημαίνει 123dB δυναμικής περιοχής, -129dBm στάθμη θορύβου εισόδου και 0,0007% ολική αρμονική παραμόρφωση, ενώ ακόμα και χαμηλή ρύθμιση κέρδους, η διαχείριση του σήματος εισόδου λαμβάνει χώρα απροβλημάτιστα.

Η ΤΤ24 έγινε ακόμα ισχυρότερη χάρη στο νέο hardware expansion, ένα ‘πακέτο’ αναβαθμίσεων στο οποίο περιλαμβάνεται η κάρτα επεξεργασίας LP48 της Lake με τα περίφημα Lake EQ’s και πάνω από 4x8 επεξεργαστές και προγράμματα ρύθμισης για την οδήγηση των ηχείων. Περιλαμβάνεται ακόμα το DS-3232 Digital Snake και η κάρτα δικτύου U100 που επιτρέπει στην κονσόλα να επικοινωνήσω με το Ds-3232. Τέλος με την κάρτα επέκτασης UFXII αναβαθμίζεται το DSP της κονσόλας και προστίθενται ισοσταθμιστές και επεξεργαστές δυναμικής περιοχής για πλήρη DSP επεξεργασία και για πάνω από 48 εισόδους mic.
Η σειρά ηχείων SRz της Mackie επανασχεδιάστηκε εξαρχής και περιλαμβάνει μια σειρά από δίδρομα και τρίδρομα ενεργά ηχεία τα SR1521z, SR1530z και SR1522z, τα οποία προορίζονται για εφαρμογές ζωντανού ήχου, για clubs κλπ. Τα ηχεία ενσωματώνουν την τεχνολογία Active electronics της Mackie, που σημαίνει ότι διαθέτουν ενσωματωμένους τελικούς ενισχυτές, ενεργά φίλτρα και επεξεργαστές. Το ενεργό κύκλωμα ελέγχου του ηχείου προσφέρει δικτυώματα διαχωρισμού ακριβείας, προστασία σ’ όλα τα στάδια και άριστη σύμφωνα με τη Mackie χρονική ευθυγράμμιση των μονάδων. Ενδιαφέρουσα είναι η ιδιαιτερότητα του μεσαίου ηχείου της σειράς, του 3-δρομου SR1530z που ενσωματώνει τον πατενταρισμένο μη συμμετρικό σχεδιασμό κόρνας της Mackie με την ονομασία WaveFront. Με την πατέντα αυτή του σχήματος της κόρνας, συνδυάζεται η αναπαραγωγή των υψηλών με των μεσαίων προσφέροντας υψηλότερη διασπορά (90x40) ομαλότερη φασική απόκριση, καθώς και πιο διευρυμένη διασπορά της ακουστικής ενέργειας των μεσαιουψηλών. Αυτό συμβαίνει, διότι ο σχεδιασμός της κόρνας που φορτίζει το driver των υψηλών είναι όπως προαναφέρθηκε ασύμμετρος, ως εκ τούτου, η διασπορά των υψηλών συχνοτήτων ως προς τον κάθετο άξονα λαμβάνει χώρα κατά 10 μοίρες προς το άνω τμήμα της κόρνας και κατά 30 μοίρες προς το κάτω τμήμα που εδράζεται και εκπέμπει το 6ιντσο mid. Ετσι, το μεγαλύτερο μέρος του αναπαραγόμενου υψίσυχνου ηχητικού κύματος να εκπέμπεται προς το κάτω τμήμα της κόρνας, επιτυγχάνοντας τον πολυπόθητο αρμονικό συνδυασμό μεσαίων και υψηλών.
Οσον αφορά τα μοντέλα τώρα, το SR1521z είναι δίδρομο (15ιντσο γούφερ και κόρνα 1,75 της ίντσας με θόλο τιτανίου) και ενσωματώνει δυο τελικούς ενισχυτές, έναν 300w rms για το γούφερ, ενώ ο δεύτερος αποδίδει ισχύ 100watt και οδηγεί την κόρνα. Το τρίδρομο SR1530z ενσωματώνει έναν 300άρι τελικό για το 15ιντσο γούφερ, και άλλους δυο ενισχυτές ισχύος 100watt έκαστος, για την οδήγηση του 6ιντσου horn loaded μεσαίου και της κόρνας με θόλο τιτανίου διαμέτρου 1,75 της ίντσας. Τέλος το μεγαλύτερο δίδρομο SR1522z χρησιμοποιεί έναν ενισχυτή με ικανότερα αποθέματα της τάξεως των 400Watt που οδηγεί τα δυο 15ιντσα γούφερ και έναν 100άρι για την κόρνα των 44mm

Η Mackie παρουσίασε το πρώτο της DJ μίξερ με την κωδική ονομασία d.2 που είναι ο πρώτος μίκτης στον κόσμο με δυνατότητα προαιρετικής υποστήριξης FireWire κάρτας προκειμένου να διαχειριστείτε (να γράψετε και να μιξάρετε) μουσικά αρχεία MP3, απευθείας απ’ το Mac ή το laptop PC σας.
Ο d.2 αποτελεί δικάναλο DJ μίκτη, ενσωματώνει αναλογικό VCA κύκλωμα που υπόσχεται μέγιστο headroom και ελάχιστο θόρυβο, ενώ από εισόδους, ο d.2 υποστηρίζει CD, Phono, Line και FireWire προκειμένου να διαχειριστείτε τα MP3 αρχεία που έχετε στο laptop σας.

Eπαφή
Eurosound, www.mackie.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση