Διαφήμιση
Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 00:58

H Megaevent διοργάνωσε ένα 2ήμερο Outline training έχοντας το σύστημα Mantas στην τράσα και τη φιλοσοφία της Outline στο επίκεντρο…

Για την Ιταλική Outline δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς πρόκειται για μια εταιρία που παραμένει πιστή στην φιλοσοφία, το δόγμα και την κουλτούρα του ιδρυτή της, με τους πραγματικά ψαγμένους του ‘audio’ να τοποθετούν εδώ και χρόνια τόσο την ίδια όσο και τα προϊόντα της σε περίοπτη θέση.
Το 2ήμερο training που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Megaevent στην Παλλήνη ήταν το πρώτο σεμινάριο Outline που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Giulio Gandini (R&D engineer, Measurement Systems Tech Support & Training) της Outline, ο οποίος είχε και την πολύτιμη αρωγή και βοήθεια των Βασίλη Μιχαηλίδη, Παναγιώτη Γαλιάδη και Σταύρου Μουρίκη.

Mantas εφ’ όλης της ύλης
Το 2ήμερο σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως στους κατόχους συστημάτων Outline και κυρίως στους κατόχους συστημάτων Mantas, Mantas 28 και Superfly, όμως παραβρέθηκαν και system engineers και τεχνικοί ήχου που ήθελαν να γνωρίσουν από μέσα τις τεχνολογίες και τα συστήματα της Ιταλικής εταιρίας.  
Όπως είπαμε, βασικός σκοπός του training ήταν να εκπαιδευτούν οι Rental εταιρείες και οι τεχνικοί τους στην Ελλάδα που ανήκουν στην οικογένεια της Outline και έχουν ή χρησιμοποιούν συστήματα Matas - Mantas 28.
Σημειωτέων, ότι μετράμε πλέον αρκετές καμπίνες Mantas στην Ελλάδα, ειδικά μετά και την παραλαβή των νέων συστημάτων Mantas 28 από τις εταιρείες των κ.κ. Κάμπα Γιώργο - Σάκη Καρασαρίνη (BACK-STAGE SERVICES) και Μάκη Κατή (ΔΙΗΧΟ). Κάπως έτσι, η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των εταιρειών είναι πλέον απαραίτητη, όπως απαραίτητη είναι και η αλλαγή όλων των παλιών συστημάτων κάτι που ήδη γίνεται στους νέους ενισχυτές X8, καθώς και η σχετική εκπαίδευση.

Τraining και πολλά χρήσιμα tips από το Giulio
Το training που έλαβε χώρα κατά τη διάρεκια του 2ημέρου, κάλυπτε και τα δύο συστήματα Mantas 28 και Superfly και όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν certificate από την Outline. Φυσικά, η παρουσίαση περιελάμβανε και αρκετά χρήσιμα και πρακτικά tips από το Giulio, που όλοι εκτίμησαν δεόντως.

Η 1η μέρα…
Η 1η μέρα του σεμιναρίου περιλάμβανε την παρουσίαση και την ιστορική αναδρομή στην πορεία της Outline όλα αυτά τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της έως σήμερα. Ο Giulio εστίασε επίσης και στο όραμα του Guido Noselli, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις πολυάριθμες κατοχυρωμένες πατέντες και στο R&D κομμάτι της εταιρίας.

Ακολούθησε αναλυτική αναφορά στον περίφημο κυματοοδηγό D.P.R.W.G. (Dual Parabolic Reflective Waveguide), καθώς και αναφορά σε όλα τα προϊόντα της Outline. Εν συνεχεία το πρόγραμμα περιλάμβανε τις βασικές αρχές συστημάτων Line array, την αναλυτική παρουσίαση του Μantas 28, καθώς και τις καλωδιώσεις και τα Panel. Ακολούθησε το θεωρητικό μέρος και η παρουσίαση του προγράμματος ελέγχου και διαχείρισης Armonia Plus, καθώς και η παρουσίαση του Open Array.

Μέρα 2
Η δεύτερη μέρα ομολογουμένως περιλάμβανε περισσότερη πράξη και δράση, καθώς ξεκίνησε με το Rigging των συστημάτων Mantas (πρώτα του παλαιότερου συστήματος και εν συνεχεία του Mantas 28). Ακολούθησαν μετρήσεις συστημάτων και παρουσιάστηκε από τον Giulio αρκετά αναλυτικά (με βάση και το χρόνο που είχε στη διάθεσή του) ο αναλυτικός τρόπος χρήσης του προγράμματος Smaart και οι βασικές οδηγίες σχετικά με τις μετρήσεις.

Η πλατφόρμα Newton κέρδισε τις εντυπώσεις και ηχητικά
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εφαρμογές Cardio Subs, ενώ έγινε και μια αρκετά εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Newton και μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το σύστημα με και χωρίς το σύστημα Newton, το οποίο απέδειξε και μάλιστα με μεγαλοπρεπή τρόπο ότι δεν αποτελεί μόνο μια matrix dsp πλατφόρμα διαχείρισης και δρομολόγησης σημάτων κάθε είδους, αλλά και ένα μηχάνημα με εξαιρετική ηχητική ταυτότητα που στηρίζεται στη διαύγεια, την ανάλυση και την αμεσότητα, που εύκολα απογειώνει όχι μόνο τις δυνατότητας διαχείρισης αλλά και τον ήχο ενός συστήματος.

Μετά το διάλειμμα το σεμινάριο συνεχίστηκε με πρακτικά παραδείγματα Armonia και Open Array αντίστοιχα. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ουσιαστικά σεμινάριο Outline στη χώρα μας, κάνοντας όλους τους συμμετέχοντες ακόμα σοφότερους, με τους ιδιοκτήτες Mantas (παλαιότερων και νεότερων) να γνωρίζουν και να ανακαλύπτουν ακόμα καλύτερα τα συστήματά τους και τους freelancer engineers να εκτιμούν ακόμα περισσότερο την Outline και την μοναδική ηχητική κουλτούρα της. 
Το aLive ευχαριστεί τη Megaevent και τους ανθρώπους της για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και το Giulio Gandini για την εμπειρία και τις γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας…

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρία Megaevent (τηλ 210-9402526)…

Επαφή
Megaevent

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση