Διαφήμιση
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 15:19

Full της Roland στο Open House του Bon Studio

Αν δεν με απατά η δημοσιογραφική μου μνήμη, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τόσο εκτεταμένο και αποκλειστικό αφιέρωμα – παρουσίαση – open house, στα προϊόντα της Roland A/V από το Bon Studio, εξ’ ου και η δίψα των επαγγελματιών του χώρου για τα προϊόντα αλλά και τις A/V  λύσεις της Roland που παρουσιάστηκαν στο ολοκληρωμένο αυτό full Roland open house. 

Τα δεδομένα που γνωρίζουμε για τη Roland γενικώς και τον τομέα προϊόντων A/V ειδικώς, είναι ότι πρόκειται για ‘μηχανάκια’ με βαρύ και αναγνωρισμένο brand name, που διαθέτουν αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία, δεδομένη ευελιξία & ευκολία χρήσης και υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση που τα καθιστά μια πρώτης τάξεως λύση για μια εκτεταμένη γκάμα audiovisual εφαρμογών, είτε πρόκειται για Live events, είτε για εγκαταστάσεις και για επαγγελματικές εφαρμογές κάθε είδους. 

Την προηγούμενη Πέμπτη 10 Μαίου λοιπόν, το open house της εταιρίας Bon Studio (σε συνεργασία με την Roland Professional A/V, καθώς δυο εξειδικευμένα στελέχη της είχαν έρθει από την Ισπανία για το εν λόγω event), ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένα στα A/V προϊόντα και τις λύσεις της Roland, με τα προϊόντα της παρουσίασης (συνδεδεμένα, και σε λειτουργία) να συνθέτουν μικρούς και μεγαλύτερους σταθμούς εργασίας ικανούς να καλύψουν μια εκτεταμένη γκάμα visual απαιτήσεων, καθώς και κάθε ανάγκη που θα μπορούσε να προκύψει. 
Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν video switchers, A/V streaming switchers, live mixing consoles, converters, καθώς και άλλες επαγγελματικές λύσεις A/V.

Τα A/V προϊόντα και οι ολοκληρωμένες λύσεις της Roland που παρουσιάστηκαν
Είδαμε λοιπόν τη σειρά VR των AV streaming‐ready Switchers με μοντέλα όπως VR‐50HD, VR‐4HD και VR‐3EX που έχουν ως βασικό τους ατού τον all‐in‐one σχεδιασμό τους που τα καθιστά ευέλικτα και portable, και ικανά να ανταπεξέλθουν στην ολοκληρωμένη παραγωγή εικόνας και ήχου για οποιαδήποτε ζωντανή εκδήλωση ή event, καθώς και η δυνατότητα εκπομπής μέσω web. Στα ατού τους η ενσωματωμένη οθόνη αφής και η δυνατότητα ( μέσω θύρας USB) streaming ή  εγγραφής σε Mac ή PC.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα που έβλεπε κάποιος μπαίνοντας στο χώρο, ήταν το ολοκαίνουργιο V-1HD video switcher (υποστηρίζοντας ανάλυσης full HD 1080p) που καθιστά εύκολη τη σύνδεση και τη διαχείριση πηγών εικόνας όπως οι βιντεοκάμερες, τα smart phones και τα tablet, τα Blu-Ray players και άλλες πηγές εικόνας με HDMI θύρα εξόδου (διαθέτει 4 εισόδους HDMI και δυο εξόδους). Η διαχείριση και εναλλαγή των παραπάνω πηγών εικόνας γίνεται είτε μέσω ενός μπουτόν είτε μέσω του T-Fader. Επίσης η συσκευή υποστηρίζει μια σειρά από ‘επαγγελματικά’ εφέ όπως PinP, split και keying για τίτλους και γραφικά ένθετα ή ακόμα και green screen καθιστώντας το ιδανικό για news broadcast και corporate παραγωγές.

Eίδαμε επίσης το V-1SDI ένα ευέλικτο Video Switcher compact διαστάσεων, που συνεργάζεται τόσο με 3G-SDI κάμερες και αντίστοιχες πηγές αναπαραγωγής, όσο και με HDMI πηγές κάθε είδους (κάμερες, smart phones, tablet κλπ). Ενσωματώνει T-Fader, composition εφέ, υποστηρίζει εικόνα ανάλυσης έως και 1080p (full HD) και ενσωματώνει 14 κανάλια audio mixer, ενώ υποστηρίζει 3 3G-SDI και 2 HDMI εισόδους, ενώ από εξόδους διαθέτει 2 3G-SDI και 1 HDMI έξοδο.

Εξίσου ενδιαφέρων ‘μηχανάκι’ το AV μίξερ, VR-3EX που αποτελεί ένα φορητό all-in one μίξερ επόμενης γενιάς για εφαρμογές web streaming και recording. Αποτελεί ένα 4 κάναλο SD performance a/v μίξερ με HDMI εισοδο-εξόδους, USB Streaming και ενσωματωμένο touch multi-viewer και audio mixer 8 εισόδων. Ο scaler στην έξοδο επιτρέπει την απολαβή εικονοσημάτων ανάλυσης έως και 1080p.

Οσον αφορά τα μίξερ είδαμε ακόμα το V-4EX ένα επίσης all in one 4κάναλο ψηφιακό video mixer με effects και HDMI in/out, USB streaming out και ενσωματωμένο touch multi-viewer με touch control.

Ένα από το νεότερα και σημαντικότερα προϊόντα της παρουσίασης όσον αφορά τα switcher, ήταν και η MK II έκδοση του best seller multi format video switcher V-800HD, ο V-800HD MKII. Η νέα έκδοση διαθέτει αναβαθμισμένο interface και νέα AUX bus delegation layer switces για καλύτερο οπτικό έλεγχο και χειρισμό.
Ο V-800HD MKII υποστηρίζει έως 16 εισόδους και 8 cross points, διαθέτει 6 εξόδους (2SDI + 2DVI + RGB + Composite) και 4:4:4/10 bit processing. Διαθέτει μεταξύ άλλων, Frame Sync & Scaler σε όλες τις εισόδους και εξόδους

O V-60HD είναι ένας νέος HD Video Switcher (με Audio) με plug n play λογική και δυνατότητες που προορίζεται πρωτίστως για Live event αλλά και παραγωγές κάθε είδους. Υποστηρίζει 4 SDI εισόδους (με de-interlacer), 2 HDMI εισόδους (scaled) και μια είσοδο RGB, ενώ από εξόδους διαθέτει συνολικά 4 (2SDI + 2 HDMI) καθώς και μια Multiview έξοδο. Το user interface του είναι επαγγελματικού επιπέδου, ενώ εξαιρετικά χρήσιμη είναι στην πράξη η λειτουργία auto mixing για το αυτόματο balance της στάθμης του ήχου όλων των πηγών εικόνας που είναι συνδεδεμένες με το Switcher.

O ‘ρακάτος’ HD video switcher που είδαμε ήταν ο XS-62S που αποτελεί έναν rackmount switcher 1U, 6 καναλιών με audio mixer PTZ camera control που προορίζεται για μόνιμες εγκαταστάσεις. 

O φορητός scan converter VC-1-SC που είδαμε σε πλήρη δράση αποτελεί έναν up/down/cross scan converter για μετατροπή σημάτων από και σε SDI/HDMI με frame sync.
Στην ίδια οικογένεια ανήκει και ο VC-1-DL ο bi-directional μετατροπέας SD/HDMI ανάλυσης σημάτων με delay και frame sync, καθώς και ο VC-1-HS που αποτελεί HDMI σε SDI video converter. 

Παρόντα ήταν και τα δυο φορητά recorder / mixer / audio interface της Roland, το μεγαλύτερο R-88 (8 XLR είσοδοι και έξοδοι, 8 κανάλια μίξερ με EQ 3 περιοχών, ενσωματωμένο USB audio interface 10in/8out και 3 ώρες χρόνος εγγραφής σε 32GB SDHC κάρτα στα 24bit/96kHz) και το μικρότερο 4-κάναλο R-44 (24-bit/192kHz WAV Recording με δυνατότητα συνεχούς εγγραφής 4 ωρών σε SD & SDHC κάρτες).

Τέλος είδαμε την επαγγελματική κονσόλα μίξης M‐5000 και M‐5000C OHRCA (“Open, High Resolution, Configurable, Architecture”) που απευθύνονται σε live mixing εφαρμογές. Η M5000 διαθέτει δύο  ενσωματωμένες θύρες REAC καθώς και δύο υποδοχές καρτών επέκτασης με επτά επιλογές, όπως Dante, MADI, Waves, SoundGrid ή περισσότερες θύρες  REAC, καθώς και embedded audio σε SDI. Η κονσόλα μπορεί να έχει μέχρι και  300 εισόδους και 296 εξόδους, όλες στα 96kHz και ακόμα περισσότερες στα 48kHz. 3

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Roland που παρουσιάστηκαν, και κυρίως για τις ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν, θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση