Διαφήμιση
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2023 17:15

Η ETC στο Teatri di Siena

Από την εταιρία Audio & Vision λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου για το Teatri di Siena που προσφάτως αναβαθμίστηκε ενεργειακά, επιλέγοντας συστήματα φωτισμού της ETC...

Δελτίο τύπου - Audio & Vision
"Το Teatri di Siena πρωτοπορεί στις βιώσιμες θεατρικές πρακτικές υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά συστήματα φωτισμού LED της ETC.
Με την υποστήριξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας (PNRR), το Teatri di Siena αγκαλιάζει μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή που όχι μόνο ωφελεί τον πλανήτη αλλά και βελτιώνει τη θεατρική εμπειρία του κοινού.
Σε μια προσπάθεια να προωθήσει την τεχνολογική πρόοδο και την εξοικονόμηση ενέργειας, το PNRR επεκτείνει τη βοήθειά του στον κλάδο των θεάτρων καθώς αυτός ανακάμπτει από την πανδημία.

Το Teatri di Siena εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή αναβαθμίζοντας τα συστήματα φωτισμού. Ο έμπειρος ηλεκτρολόγος και λάτρης του φωτισμού Andrea Garbini ηγείται των συνεχιζόμενων προσπαθειών αναβάθμισης του χώρου, μαζί με τον συνάδελφό του Michele Pisano. Μαζί, κάνουν σημαντικά βήματα προς ένα βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον της θεατρικής βιομηχανίας μέσω της πρωτοβουλίας PNRR.

Σύμφωνα με τον Garbini, το Teatri di Siena έχει έναν ξεκάθαρο στόχο - να παράγει εξαιρετικές παραστάσεις. «Καθώς ο κόσμος του θεάτρου συνεχίζει να εξελίσσεται, οι χώροι πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με επαγγελματικούς και αξιόπιστους πόρους για να προσελκύουν και να υποστηρίζουν παραγωγές υψηλής ποιότητας», λέει. «Η ETC είναι μια τέλεια επιλογή. Είναι μια εταιρεία με την οποία έχω δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και πολύτιμης συνεργασίας, την οποία με χαρά έθεσα στη διάθεση ενός θεάτρου που αισθάνομαι σαν δικό μου».

Με την προσθήκη 25 φωτιστικών Lonestar και μιας κονσόλας φωτισμού Ion Xe 20 από την οικογένεια Eos, το Teatri di Siena ετοιμάζεται να φέρει τις παραγωγές του στο επόμενο επίπεδο. Ο Garbini είναι βέβαιος ότι ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά με τις επερχόμενες παραγωγές της Accademia Chigiana αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Η ικανότητα του Lonestar να δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικά εφέ και η ομαλή κίνησή του θα δώσουν μια νέα διάσταση στις παραστάσεις, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία για το κοινό. Επιπλέον, το Teatri di Siena αναμένει με ανυπομονησία την άφιξη ακόμη περισσότερων προϊόντων της ETC που θα βελτιώσουν τις παραγωγές του, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών LED ColorSource Spot V και των LED engines Source 4WRD Color II, τα οποία θα μετατρέψουν τα υπάρχοντα φωτιστικά πυρακτώσεως Source Four σε ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά LED με δυνατότητα ανάμειξης χρωμάτων.

Καθώς η τεχνολογία σχεδιασμού φωτισμού συνεχίζει να εξελίσσεται, όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στο σύστημα Eos.
«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με συναδέλφους έμπειρους προγραμματιστές που αν και χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύστημα ο καθένας το παραμετροποιούσε με το  δικό του μοναδικό στυλ», σχολιάζει ο Garbini.

«Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις την ευελιξία και τις δυνατότητες της Eos, ειδικά με τις τελευταίες ενημερώσεις που έχουν προστεθεί. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα υπόλοιπα προϊόντα τους επόμενους μήνες και ανυπομονώ να δω πώς θα βελτιώσουν το θέατρο και τις υπαίθριες εκδηλώσεις.».

Στο πλαίσιο του προγράμματος (IM) Patti Chiari που αποσκοπεί στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το Teatri di Siena έχει λάβει διάφορα μέτρα, όπως η μείωση των εκτυπώσεων, η κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών στο μπαρ και η φύτευση δέντρων για την αντιστάθμιση των εκπομπών CO2. Η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά σώματα θα μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση, καθιστώντας το έναν βιώσιμο οργανισμό. Με τον προηγμένο εξοπλισμό φωτισμού της ETC, το θέατρο είναι έτοιμο να προσφέρει εξαιρετικές παραστάσεις που θα αφήσουν μόνιμη εντύπωση".

Επαφή
Audio & Vision
* Μεταπωλητής της ETC Connect για την Ελλάδα

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση