Διαφήμιση
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 01:02

Λάμψη και πλουραλισμός

του Βασίλη Λαδονικόλα

Με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη της αντιπροσωπείας της ADJ, η εταιρία Metro Audio Systems διοργάνωσε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον 2ήμερο event (13 & 14 Μαρτίου) στην αίθουσα Atrium στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς. Ενας ακόμα λόγος (εκτός βεβαίως από τα ίδια τα προϊόντα) που το εν λόγω event ήταν πραγματικά ενδιαφέρον έχει να κάνει με το ότι παρέπεμπε περισσότερο σε clubbing event παρά σε μια τυπική προϊοντική παρουσίαση με ομιλίες και σεμινάρια. 

Ετσι λοιπόν υπήρχε πάντα live DJ set (από το Sparky-T την πρώτη μέρα και τον Τάσο Καραμάνη τη δεύτερη) που συνδυαζόταν με 15λεπτό οπτικοποιημένο πρόγραμμα παρουσιάσεων με προγραμματισμένο lighting show και πληροφορίες για το κάθε προιόν πάνω στη LED οθόνη που βρισκόταν στην ‘πλάτη’ του DJ booth.
Το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και το χειρισμό των φώτων που περιελάμβανε το lighting show, επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Τσεβρένης, που μαζί με τα στελέχη της Metro Audio Systems επιμελήθηκαν και την τοποθέτηση των προϊόντων (στατικών και ενεργών) επί της αίθουσας, ενώ τα οπτικά και τη ροή των video είχε αναλάβει ο Σπύρος Καλαμβρέζος. Σημειωτέον ότι η παρουσίαση επαναλαμβανόταν κάθε 1 ώρα, προκειμένου να μπορεί ο καθένας από τους επισκέπτες να την δει τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο event. 

Full της ADJ
Στην αίθουσα είχε στηθεί ένα μικρό support σύστημα (ανοικτό από τη μια πλευρά) από την εταιρία Galakteros Event Production (των Αφων Γαλακτερού) εντός του οποίου φιλοξενήθηκε το DJ booth καθώς και αρκετές κεφαλές και φωτιστικά σώματα της ADJ, μαζί βεβαίως με 6 τετραγωνικά μέτρα (3x2m) AV3, το υψηλής ανάλυσης video panel της ADJ με κάθε πάνελ να έχει διάσταση 50x50 cm και pixel pitch 3,91mm. Η διαμόρφωση των LED του πάνελ είχε διάταξη 3 σε 1 (SMD2121 LED), ενώ η φωτεινότητά του έφτανε τα 1.000 Nits.
Το LED display controller που οδηγούσε τα AV3 ήταν το Novastar VX4S με υψηλής ευκρίνειας ανάλυση εισόδου (1920 x 1200p) που υποστηρίζει διαφορετικά φορμά εικόνας όπως DP, HDMI,VGA,DVI,CVBS,SDI κλπ ενώ ‘φοράει’ τεχνολογία νέας γενιάς όσον αφορά τη διόρθωση point by point. Στο εν λόγω display λάμβανε χώρα η οπτικοποιημένη προϊοντική παρουσίαση των πιο δημοφιλών προιόντων της ADJ, η οποία αποτελούσε μέρος του 15λεπτου show που ‘έτρεχε’ κάθε 1 ώρα. 
Στην ‘πλάτη’ του DJ booth την LED οθόνη πλαισίωναν μια σειρά από κεφαλές και άλλα φωτιστικά της ADJ. Ας τα δούμε…
Υπήρχαν λοιπόν 2 κεφαλές American DJ Vizi Hybrid 16RX που αποτελούν υβριδικές κεφαλές Beam / Spot και Wash με φωτεινή πηγή μια Philips Platinum 16R MSD με διάρκεια ζωής 1500 ώρες. Η κεφαλή διαθέτει μοτοριζέ zoom και focus και ενσωματώνει 2 χρωματικούς τροχούς 14 χρωμάτων (+λευκό) και 2 gobo wheels.

Επίσης υπήρχαν αναρτημένες 2 LED σποτ ρομποτικές κεφαλές ADJ Vizi BSW300 που είναι επίσης υβριδικές (Beam / Spot και Wash λειτουργία) με τη LED φωτεινή πηγή να έχει ισχύ 300W και διάρκεια ζωής 50.000 ώρες.

Είδαμε ακόμα 4 κεφαλές ADJ Vizi Q Wash 7 που αποτελούν κεφαλές wash, με 7 RGBW LED πηγές των 40Watt έκαστη (συνολική ισχύς 280W) με μεταβλητό zoom (5 έως 55 μοίρες) και 64 built-in Color Macros, ηλεκτρονικό dimming με 5 καμπύλες dimming και λειτουργία αντιστροφής pan/tilt. Σημειωτέον ότι το συνολικό βάρος κάθε κεφαλής ανέρχεται στα 8,5 κιλά.

Υπήρχε επίσης και το μικρότερο αδελφάκι της Vizi Q Wash 7, η Vizi Hex Wash 7 (2 κομμάτια), με τα 7 RGBWA+UV HEX LED’s με ισχύ 15W έκαστο.

Είδαμε επίσης τις 4 κεφαλές ADJ Vizi Beam 5RX (2 στο πάτωμα και 2 στην τράσα) που αποτελούν Beam κεφάλια με πηγή φωτός μια Philips Platinum 5R στα 8.000K με διάρκεια ζωής 3.000 ώρες. Η κεφαλή διαθέτει ανεξάρτητους τροχούς Gobo και χρώματος, ενώ περιλαμβάνει 17 Gobos (με μέγεθος 6mm).

Στο ίδιο πεδίο είδαμε ακόμα και 2 κεφαλές ADJ Focus Spot THREE Z που αποτελεί ρομποτική κεφαλή LED σποτ με φωτεινή πηγή ένα LED με ισχύ 100Watt. Η κεφαλή υποστηρίζει μηχανοκίνητο focus και 3 τρόπους λειτουργίας (με τη μουσική, show mode με 4 ενσωματωμένα lighting shows και ελεγχόμενη λειτουργία μέσω DMX πρωτοκόλλου). Από εφέ διαθέτει strobe και pulse, ενώ περιλαμβάνει 2 ανεξάρτητους Gobo τροχούς και υποστηρίζει δυνατότητα ελέγχου μέσω τηλεχειριστηρίου.
Τέλος, στο οριζόντιο σίδερο πάνω από το DJ υπήρχε όλη η spot σειρά της ADJ, με τα 4 ADJ Focus Spot ONE (Ρομποτική κεφαλή LED σποτ) και 2 ADJ Focus Spot TWO (Ρομποτική κεφαλή LED σποτ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα Dotz Matrix, τα τετράγωνα COB LED Washer με τα συνολικά 16 RGB LED’s των 30Watt έκαστο με τεχνολογία Chip on Board που υποστηρίζουν 4 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, είναι flicker free, υποστηρίζουν full ηλεκτρονικό dimming (0-100%) και διαθέτουν γωνία δέσμης 60 μοιρών.

Οι θεατρικοί προβολείς και η ναυαρχίδα της ADJ
Στη μέση της αίθουσας είχε τοποθετηθεί μια ανεξάρτητη τράσα σχήματος ‘Π’ όπου είχαν αναρτηθεί οι θεατρικοί προβολείς ADJ Encore FR50z LED COB (που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν και antiflickering τεχνολογία ώστε να είναι απολύτως φιλικά με τις κάμερες), και τα ADJ Encore FR150z LED COB (επίσης θεατρικοί προβολείς) που ανέλαβαν το φωτισμό όλων των στατικών προϊόντων της έκθεσης, καθώς και το φωτισμό της αίθουσας.
Στο ίδιο σημείο, κάτω ακριβώς από τη συγκεκριμένη τράσα και πάνω σε βάθρο στο κέντρο της αίθουσας είχε τοποθετηθεί η ναυαρχίδα της ADJ η VIZI CMY 300.
Πρόκειται για μια υβριδική ρομποτική κεφαλή beam/spot/wash με φωτεινή πηγή μια λυχνία White LED 300Watt με διάρκεια ζωής 50.000 ώρες. Η κεφαλή ενσωματώνει χρωματικό τροχό 9 (+ open) χρωμάτων και 2 Gobo wheels, 2 Πρισμ. Υποστηρίζει Pan 540 μοιρών και tilt 270 μοιρών. 

Είδαμε επίσης τα θερμά Par Z100 3k LED Par (4 τεμάχια) που καινοτομούν όσον αφορά τη δυνατότητα ρύθμισης στις μοίρες τους, καθώς και τα αντίστοιχα ‘ψυχρά’ American Dj Par Z100 5k LED Par (επίσης 4 τεμάχια).

Στο χώρο επίσης, όσον αφορά τα εγκατεστημένα φωτιστικά σώματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, υπήρχαν 2 μπάρες ADJ Sweeper Beam Quad LED Bar με τα 8 RGBW LED των 8Watt έκαστο. Οι μπάρες υποστηρίζουν 3 τρόπους λειτουργίας (έλεγχο μέσω DMX, Master/Slave και Sound active), διαθέτουν οθόνη DMX με 4 μπουτόν , 4 κανάλια DMX και LED pulse και strobe εφέ.

Το πιο hot προϊόν της ADJ
Σύμφωνα με τον Danny Krichel, international sales της ADJ, το πλέον δημοφιλές προϊόν της ADJ αυτή τη στιγμή και αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη είναι η ADJ Vizi Beam RXONE, ρομποτική κεφαλή 1R, με φωτεινή πηγή τη λυχνία Osram Sirius HRI 100W (9000K), με διάρκεια ζωής τις 6.000 ώρες. Η κεφαλή υποστηρίζει γωνία δέσμης 3 μοιρών και διαθέτει ανεξάρτητους χρωματικούς τροχούς (14 χρώματα) και Gobo wheel (15 gobos), 16 facet prism με macro, 2 κανάλια DMX και βάρος που ανέρχεται στα μόλις 9,2 κιλά.

Προιόντα σε στατική επίδειξη
Ανάμεσα στα δεκάδες προιόντα της ADJ που είδαμε σε στατική επίδειξη πάνω στα στάντ, ξεχωρίσαμε τα LED PAR Z100 3K, LED Par Ultra HEX Par 3, COB Cannon Wash, τα DOTZ PAR και DOTZPAR 100, τα Led Par 18P HEX και τα UV Flood 36 Blacklight.
Παρούσα και η σειρά μηχανών καπνού VF με τις καπνομηχανές VF1600, VF1300, VF1100 και VF400.
Οσον αφορά τα laser είδαμε το Micro Gobo II Laser που παράγει πάνω από 200 ακτίνες πράσινου και κόκκινου laser με 8 διαφορετικά gobos (που μπορούν να προβάλουν σε πίστες, τοίχους, οροφές κλπ) και 3 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.
Το ADJ Micro Galaxia II είναι το πλέον προσιτό της σειράς, ενώ μπορεί να παράξει περισσότερες από 200 ακτίνες και διαθέτει 2 προγράμματα λειτουργίας (auto mode και sound active mode).
Είδαμε επίσης σε πλήρη λειτουργία και τα effects Boom Box FX1, Boom Box FX2, καθώς και το Boom Box FX3 (το τελευταίο ήταν και το πλέον εντυπωσιακό καθώς αποτελεί 3 εφέ σε 1 και διαθέτει 9 ενσωματωμένα lightshows).

Μηχανές καπνού και Haze
Δυο ξεχωριστά προϊόντα που υπήρχαν στην παρουσίαση ήταν η ADJ Entour Haze Pro Μηχανή Haze με 3 DMX κανάλια και οθόνη χειρισμού με χειριστήριο και χρονοδιακόπτη. Διαθέτει δοχείο 2,5 λίτρων, δεν χρειάζεται ζέσταμα και διατίθεται στο δικό της ενσωματωμένο flight case.

H ADJ Entourage Μηχανή Faze με DMX είναι το πιο προσιτό μοντέλο, αποτελώντας μηχανή faze 1500W με 3 κανάλια DMX και οθόνη χειρισμού. Η συγκεκριμένη χρειάζεται χρόνο προθέρμανσης 45 δευτερολέπτων, ενώ διαθέτει δοχείο 5,6 λίτρων.
Τέλος, δεξιά – αριστερά στα πρώτα κάθετα πίσω από τους DJ’s είχαν τοποθετηθεί δυο μηχανές καπνού ADJ Fog Fury Jett PRO. Η συγκεκριμένη αποτελεί μηχανή καπνού 1450Watt που ενσωματώνει ταυτόχρονα και 28 3Watta RGB LED (6 κόκκινα, 7 πράσινα, 6 μπλέ, 3 Amber και 6 UV) συνδυάζοντας καπνομηχανή και φωτεινή πηγή LED για την εύκολη δημιουργία ενός ιδιαίτερου εφέ. 
Υποστηρίζει 3 τρόπους λειτουργίας, διαθέτει 5 DMX κανάλια και ενσύρματο τηλεχειρισμό (με 8μετρο καλώδιο), ενώ ο απαραίτητος χρόνος προθέρμανσης ανέρχεται στα 9 λεπτά.
Πάνω στο DJ booth είδαμε και δυο φορητές μηχανές καπνού ADJ VF Volcano, ισχύος 750Watt, με δοχείο 1 λίτρου, τηλεχειριστήριο και απαραίτητο χρόνο προθέρμανσης 6 λεπτά.

Denon Prime series και ήχος QSC
Στην παρουσίαση συμμετείχε και η Denon με την ‘καλή’ σειρά της, δηλαδή με τους Media Player, τους μίκτες και τα πικάπ της σειράς Prime. Είδαμε τα Denon media player DJ SC5000, τον Denon DJ MC7000 που αποτελεί Midi Controller 4 καναλιών, συμβατό με το Serato DJ 4 Deck και τα 2 USB Interfaces. Παρών και το Midi Controller / standalone player MCX8000 με τον ενσωματωμένο μίκτη, ο 4-κάναλος μίκτης DJ X1800, αλλά και το αναλογικό direct drive πικάπ DJ VL12.
Την αναπαραγωγή του ήχου στην αίθουσα (των περίπου 200 τμ) της εκδήλωσης ανέλαβε ένα ζεύγος ενεργών ηχείων QSC Κ8.2 με τα αντίστοιχα Κ SUB κάτω από κάθε K8.2. Μάλλον ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι ο ‘μεγάλος’ ήχος που άκουσαν ‘έβγαινε’ από ένα 8ιντσο ανά πλευρά. Πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και σε αυτό τον τομέα…

Μεγάλη συμμετοχή και αντίστοιχο ενδιαφέρον
Όπως διαπιστώσαμε από κοντά, αλλά και όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Metro, η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ημέρου, ενώ ιδιαίτερα μεγάλο αποδείχθηκε και εμπράκτως το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου για τα προϊόντα της ADJ, τα οποία πραγματικά έχουν αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ενώ παραμένουν ενδιαφέρουσες επιλογές επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση. Οσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, ξεναγήθηκαν στην σχεδόν ανεξάντλητη προϊοντική γκάμα της ADJ που περιλαμβάνει προιόντα για όλες τις κατηγορίες, από consumer και prosumer, έως απολύτως επαγγελματικά ‘εργαλεία’. Στα θετικά τους η φωτεινότητα και η ποιότητα του φωτισμού, ειδικά όσον αφορά τα προϊόντα της επαγγελματικής κατηγορίας, τα οποία όπως μας επισήμανε και ο Παναγιώτης Τσεβρένης που τα προγραμμάτισε, τα σέταρε και τα χειρίστηκε για ένα 3ήμερο, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ‘σταθερά’ αφού στα πολλαπλά lighting show που πραγματοποίησε όλες τις ημέρες της παρουσίασης, καμία κεφαλή δεν ‘έχασε’ τη θέση της και δεν χρειάστηκε να προγραμματίσει τίποτα εκ νέου, ούτε να κάνει κάποιο reset…
Οσο για το event αυτό καθ’ αυτό, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Danny Krichel της ADJ, "κανένας άλλος αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ευρώπη δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο". 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προιόντα φωτισμού της ADJ καθώς και για τα DJ προϊόντα της Prime series (και όχι μόνο) της Denon, θα σας δώσουν στην Metro Audio Systems, την οποία και ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση…

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση