Διαφήμιση
Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 18:59

‘Εφυγε’ ο Pasquale Quadri, ιδρυτής της Clay Paky

Ο Pasquale Quadri, ιδρυτής και πρόεδρος της Ιταλικής Clay Paky SpA, έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του στο Torre De Roveri, σε ηλικία 67 ετών. Ο Pasquale 'Paky' Quadri ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος με την τεχνολογία και το φωτισμό. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο ότι τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρίας του τα είχε κατασκευάσει ο ίδιος. Από το περίφημο Astrodisco, που έγινε το σήμα κατατεθέν των ντισκοτέκ την δεκατία του 1970 και 80, έως τα περίφημα Golden Scan και τα πρόσφατα Sharpy και B-EYE.

Η ανακοίνωση της Clay Paky αναφέρει τα εξής:
Η εταιρεία του Quadri που ιδρύθηκε το 1976, είναι ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα του «made in Italy», καθώς η Clay Paky αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες Ιταλικές εταιρίες σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Quadri ποτέ δεν ενέδωσε στον πειρασμό της μετακίνησης της εταιρείας του σε χώρες με χαμηλότερο κόστος κατασκευής και χαμηλότερη φορολογία, αν και οι πιο επικίνδυνοι ανταγωνιστές του προέρχονται από τις ίδιες αυτές χώρες: τις ασιατικές εταιρείες, που για χρόνια έχουν αντιγράψει τις ιδέες του, παρά τα 80 (και περισσότερα) διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει ο Quadri.
Χάρη σε αυτόν, η Clay Paky έχει λάβει συνολικά πάνω από 50 από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία στον τομέα του επαγγελματικού φωτισμού για show και entertainment.

Τον Μάρτιο του 2014, o Quadri τιμήθηκε με το βραβείο Lifetime Achievement στα MIPA Awards που πραγματοποιήθηκαν στη Φρανκφούρτη στα πλαίσια της έκθεησς Musikmesse. Ο Quadri ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος από τον κλάδο του φωτισμού που του απονεμήθηκε αυτό το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο. Το ίδιο βραβείο τα προηγούμενα χρόνια είχε απονεμηθεί στους σε ανθρώπους που έχουν γράψει την ιστορία της ίδιας της μουσικής βιομηχανίας, όπως για παράδειγμα, ο John και η Helen Meyer, ο Fritz Sennheiser, ο Jim Marshall και άλλοι.
Στις αρχές του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ο Quadri υπέγραψε συμφωνία για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μετοχών της Clay Paky SpA στην εταιρία OSRAM, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές πηγών φωτισμού στον κόσμο, με στόχο την εξασφάλιση περαιτέρω ανάπτυξης για την εταιρεία».
Ο Pasquale Quadri άφησε πίσω του τη γυναίκα του Antonella, τις κόρες του Alessandra και Francesca και τις εγγονές του Melissa και Martina.

Φωτογραφίες απ’ όλη την πορεία του Pasquale Quadri, αλλά και συλληπητήρια μηνύματα μπορείτε να αφήσετε ΕΔΩ, στο ειδικό microsite που δημιουργήθηκε εις μνήμην του εντός του site της Clay Paky…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση