Διαφήμιση
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2021 16:23

«Immersive» έκθεση Nick Cave με Meyer Sound

Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στο Nick Cave και πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη. Με δεδομένο ότι η μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής και της καριέρας του
δημοφιλούς ροκ σταρ, οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή και στον ηχητικό τομέα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η μουσική αναπαραγωγή, οι ομιλίες και γενικώς ολόκληρη η ηχητική μπάντα του project θα συμβάλουν σημαντικά στην ολοκλήρωση του εκθεσιακού αυτού event.

Ετσι απευθύνθηκαν στην Δανέζική AV integration εταιρεία Stouenborg, προκειμένου να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει το κατάλληλο ηχητικό περιβάλλον που βασίστηκε σε συστήματα της Meyer Sound.

Με τίτλο "Stranger than Kindness", η έκθεση, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιούνιο (με σχετική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας) στο Black Diamond, μια επέκταση του μουσείου της Βασιλικής Βιβλιοθήκης της Δανίας στην Κοπεγχάγη.
Η ιδιαίτερα κομβική σημασία του ήχου τονίστηκε από την άμεση συμμετοχή του ίδιου του Cave όσο και του Warren Ellis στο project, οι οποίοι έγραψαν και ηχογράφησαν τα ‘ηχητικά τοπία’ ειδικά για την έκθεση.

Επικεφαλής της εκθεσιακής ομάδας εκ μέρους του μουσείου Black Diamond ήταν η σχεδιαστής Christina Back η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «θέλαμε μια συναρπαστική εμπειρία, θέλαμε οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι στο χώρο, χωρίς ακουστικά, και να βιώνουν με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που τους περιβάλλει».
Η έκθεση καταλαμβάνει οκτώ δωμάτια στο υπόγειο του Black Diamond, με τα επτά εξ’ αυτών να διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένη ηχομόνωση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μηχανικός ήχου της έκθεσης Janus Jensen: «έχουμε ένα main σύστημα ηχείων σε κάθε δωμάτιο που αναπαράγει την κύρια μουσική ατμόσφαιρα, ενώ στη συνέχεια έχουμε τοποθετήσει μικρότερα ηχεία για να πετύχουμε την ατμόσφαιρα, ή να 'συνδεθούμε' με εικόνες και αντικείμενα μέσα σε κάθε δωμάτιο».

Αντίστοιχα ο Kaspar Stouenborg, υπεύθυνος του έργου και CEO της ομώνυμης AV εταιρίας που φέρει το όνομά του, επισήμανε ότι: «η επιλογή του ηχητικού συστήματος ήταν κρίσιμη, καθώς η ιδέα απαιτούσε δύναμη και σαφήνεια σε συνδυασμό με λεπτομέρεια και έλεγχο. Γι’ αυτό και πολύ νωρίς στη διαδικασία, καθόρισα ως πλέον κατάλληλα τα ηχεία της Meyer Sound. Γνώριζα εξαρχής ότι ο ήχος θα αποτελούσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της έκθεσης, οπότε ήθελα να είμαι σίγουρος ότι ο Nick Cave και ο Warren Ellis θα είχαν τη δυνατότητα να τον ακούσουν και κυρίως να τον βιώσουν όπως ακριβώς ήθελαν».

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 29 αυτοενισχυόμενα ηχεία πλήρους φάσματος της Meyer Sound που τοποθετήθηκαν και στα επτά δωμάτια, με τη συνοδεία δύο υπογούφερ MM-10. Χρησιμοποιήθηκαν 5 διαφορετικά μοντέλα ηχείων της εταιρίας, με βάση τις απαιτήσεις της ηχητικής μπάντας και του system design, έχοντας κλιμακωτή ανάπτυξη ως προς την τοποθέτηση και τη λειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα για την επίτευξη του μέγιστου impact χρησιμοποιήθηκαν τα ULTRA-X40, για την επίτευξη ισορροπίας ισχύος και ευελιξίας τοποθέτησης επιλέχθηκαν τα UPM-1XP, UP-4XP και UP 4slim, ενώ όπου απαιτήθηκε διακριτική τοποθέτηση και ακρίβεια ηχητικής απεικόνισης για ένα συγκεκριμένο όργανο ή εφέ, χρησιμοποιήθηκαν τα μικρότερα MM-4XP.

Η ηχητική μπάντα στο σύνολό της χρησιμοποιεί 32 διακριτά κανάλια που αναπαράγονται από ένα MacBook Pro και ελέγχονται μέσω του software QLab 4. Επίσης, πολλές ηχητικές πηγές και μοτίβα αναπαράγονται μέσω εκτεταμένων βρόγχων που είναι ειδικά προγραμματισμένοι ώστε να προσαρμόζουν τον ηχητικό σχεδιασμό του project ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Σημειωτέον ότι χορηγός της έκθεση είναι η Gucci. Το "Stranger than Kindness" άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020 και, μετά από ένα προσωρινό κλείσιμο λόγω του COVID-19, σχεδιάζεται να ανοίξει ξανά για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέρα από το αρχικά προγραμματισμένο κλείσιμο του Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της Meyer Sound θα σας δώσουν στην εταιρία Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση