Διαφήμιση
Τετάρτη, 08 Μάιος 2019 18:38

Το L-ISA μέρος της μαγείας του Ben Howard

O Ben Howard είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του και αυτό αποδείχθηκε και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, με την περιοδεία του να έχει πολλούς σταθμούς σε διάφορες πόλεις και venues με χωρητικότητες από 2.000 έως 10.000 θεατές.
Για όλους τους σταθμούς της Αμερικάνικης περιοδείας του το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε από τον house engineer, Andy Magee, ήταν ένα K2 της L-Acoustics.

Τελειώνοντας όμως το Αμερικάνικο σκέλος της περιοδείας και επιστρέφοντας στην Αγγλία, αποφασίστηκε από τον Andy Magee και την παραγωγή, στις  4 συναυλίες που θα δίνονταν στο O2 Brixton Academy του Λονδίνου, να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα τεχνολογίας L-ISA Immersive Hyperreal Sound προκειμένου οι fans του Howard να βιώσουν μια εντελώς διαφορετική immersive εμπειρία στα Live του αγαπημένου τους τραγουδοποιού.

Ο ίδιος ο Magee προετοίμασε την παραγωγή στο δικό του home studio μια εβδομάδα πρίν τις πρόβες για τις συναυλίες του Λονδίνου. Εκεί (στο στούντιό του) είχε στη διάθεσή του ένα setup 9 καναλιών που αποτελούνταν από τα ομοαξονικά L-Acoustics 108P, προκειμένου να έχει πλήρη προσομοίωση της μίξης.
Ετσι κι έγινε, καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει, όταν μετέφερε τη μίξη από το οικιακό του στούντιο των 8 τετραγωνικών μέτρων στο Brixton Academy όλα δούλεψαν στην εντέλεια και η μετάβαση στο χώρο έγινε πολύ ομαλά.

Στο Brixton Academy το immersive σύστημα προμήθευσε η Britannia Row Productions και αυτό περιελάμβανε 5 αναρτημένες συστοιχίες των 12 Kara έκαστη τοποθετημένες στο μπροστινό τμήμα της σκηνής, μαζί με δυο flown sub arrays των τριών KS28 σε κάθε array.

Τέσσερα Syva και τέσσερα X12 ανέλαβαν χρεη surround για το επίπεδο του εδάφους και του μπαλκονιού αντίστοιχα, ενώ ο Magee μίξαρε το show με τη δική του DiGiCo SD5 κονσόλα, ενώ είχε και τη βοήθεια ενός δεύτερου ηχολήπτη στο FOH, του βετεράνου mix engineer John Cornfield ο οποίος μίξαρε το τελευταίο άλμπουμ ‘Noonday Dream’ του Ben Howard και ο οποίος ανέλαβε τα ειδικά εφέ μέσω του panning system.
Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 110 inputs και 90 busses μέσω της SD5, ενώ 64 outputs δρομολογήθηκαν στον επεξεργαστή του L-ISA (πρόκειται για ένα συνδυασμό εισόδων, εξόδων και auxiliary outputs). Επιπρόσθετα στο L-ISA δρομολογήθηκαν sends και returns από μια DiGiCo SD12 που είχε αναλάβει τα ειδικά διαμορφωμένα panning cues, κάποια outboard effects και dynamics processors, κλπ και στην οποία μίξαρε ο John Cornfield, ενώ η κονσόλα λειτουργούσε ως slave και επέστρεφε στη μεγαλύτερη SD5 του Magee, που εκτελούσε χρέη main mixer.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τις εντυπώσεις του Magee από αυτή την immersive εμπειρία που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το L-ISA ήταν μέρος της μαγείας αυτών των συναυλιών», μπορείτε να βρείτε εδώ...

Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για το L-ISA Immersive Hyperreal Sound της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics...

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση