Διαφήμιση
Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 09:57

Για την παραγωγή του μιούζικαλ The Last Ship που έχουν γράψει οι Sting και Lorne Campbell χρησιμοποιήθηκε το d&b Soundscape...

Το Last Ship είναι το το μιούζικαλ που έχει γραφτεί από τους Sting και Lorne Campbell και το οποίο αποτελεί ένα δράμα διανθισμένο με μερικά εξαιρετικά τραγούδια που πλαισιώνουν δυο παραστατικές αφηγήσεις. 
Για τις ανάγκες της παραγωγής, ο sound designer Sebastian Frost χρησιμοποίησε την πλατφόρμα d&b Soundscape, προκειμένου να προσδώσει στο ύφος του μιούζικαλ το δικό του όραμα, ολοκληρώνοντας έτσι το όραμα των δημιουργών του.

Ο ίδιος, όσον αφορά την πρώτη του επαφή με το Soundscape, αναφέρει χαρακτηριστικά “Πήγα και άκουσα ένα demo της πλατφόρμα πρίν από έναν περίπου χρόνο. Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς δεν επρόκειτο απλά για 3D sound environments, αλλά για την εξαρχής δημιουργία και τον καθορισμό ενός νέου δημιουργικού και σχεδόν απεριόριστου ηχητικού πεδίου.
Οσον αφορά το αποτέλεσμα;

Δημιουργήθηκαν αρκετές χιλιάδες positioning cues, τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα από ένα μέσο μιούζικαλ. 
Ο Joe Green, ο οποίος προγραμμάτισε όλα τα cues στην κονσόλα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το cast ακούει τον εαυτό του στα μόνιτορ, όπως ακριβώς οι θεατές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διάδραση και επικοινωνία μεταξύ συντελεστών και κοινού’.
Οπως ανέφερε ο Frost «το κοινό δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί τεχνικά, αλλά βγαίνοντας από την παράσταση σχολιάζει το πόσο φανταστικά ακούγονταν οι φωνές και όλοι οι ήχοι στο μιούζικαλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το sound design μπαίνει σε μια νέα εποχή»…

Περισσότερες πληροφορίες για το Soundscape και για τα προιόντα της d&b audiotechnik θα σας δώσουν στην εταιρία Telmaco…

Επαφή
Telmaco

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση