Διαφήμιση
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 15:40

Το διεθνές φεστιβάλ Tomorrowland απέκτησε νέα πολυκάναλη ατμόσφαιρα με την πλατφόρμα L-ISA Immersive Hyperreal Sound…

Το Tomorrowland, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς ήδη συγκαταλέγεται στη δεκάδα των πιο επιτυχημένων φεστιβάλ στον κόσμο, ενώ παραμένει πάντοτε πρωτοποριακό καθώς η ομάδα των διοργανωτών του (We Are One World) αναζητά συνεχώς νέους τρόπου για να ενώσει και να εξιτάρει τους δεκάδες χιλιάδες fansτου φεστιβάλ που προέρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Η φετινή καινοτομία των διοργανωτών ήταν η υλοποίηση του νέου Atmosphere Stage, μιας φουτουριστικής από κάθε άποψη, σκηνής στην οποία εγκαταστάθηκε η πλατφόρμα L-ISA Immersive Hyperreal Sound προσφέροντας μια πρωτόγνωρη ηχητική εμπειρία στους πολυπληθείς fans του φεστιβάλ. 
Η L-Acoustics έχει μακρά συνεργασία με το Tomorrowland, καθώς συνεργάζεται με τους Noizboyz, που είναι υπεύθυνοι για τον ηχητικό σχεδιασμό του φεστιβάλ ήδη από το 2011.

600 καμπίνες L-Acoustics
Φέτος για τις ανάγκες του φεστιβάλ χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 600 καμπίνες L-Acoustics που προμήθευσε η εταιρία Phlippo Productions και εγκαταστάθηκαν στα συνολικά 6  stages του φεστιβάλ, στα οποία συμπεριλαμβάνετια και το πλάτους 115m Story of Planaxis Main Stage.

Οσον αφορά το Atmosphere Stage, οι ίδιοι οι διοργανωτές του φεστιβάλ (We Are One World) έθεσαν ψηλά τον πήχη αναγνωρίζοντας την πρωτοπορία και τη δυναμική της πλατφόρμας L-ISA στη δημιουργία μιας νέας ηχητικής εμπειρίας και διάδρασης μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών, κάτι που υλοποιήθηκε με την από κοινού συνεργασία μεταξύ Tomorrowland, Acoustics και Noizboyz προκειμένου να υλοποιηθεί το project.
“Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την υλοποίηση της L-ISA πλατφόρμας είμασταν όλοι ενθουσιασμένοι καθώς ανακαλύπταμε τις δυνατότητες μιας νέας τεχνολογίας και μια σειρά από νέες τεχνικές, προκειμένου αν επαναπροσεγίσουμε με μεγαλύτερη αμεσότητα τη μουσική εμπειρία» δήλωσε ο Pieter Doms από την ομάδα σχεδιαστών Noizboyz.  

Atmosphere stage με 20.1 κανάλια L-ISA
Κάπως έτσι υλοποιήθηκε το Atmosphere stage που φιλοξενήθηκε σε μια τεράστια τέντα ύψους 32 μέτρων, αναρτημένης από ένα γιγαντιαίο γερανό – ιδιοκατασκευή.
Εκεί φιλοξενήθηκε ένα πολύ δυνατό all-star line-up αποτελούμενο από τους Adam Beyer, Eric Prydz, Sasha, Boris Brejcha, Sven Väth, Nina Kraviz και Richie Hawtin, μαζί με μια ‘glittering’ οροφή από χιλιάδες φωτιστικά, 2km μήκος video net υποστηριζόμενο από 120.000 LEDs στην περιφέρεια της σκηνής και ένα τεράστιο 20.1 L-ISA σύστημα που υποστήριξε ηχητικά αυτή την 360 μοιρών dance εμπειρία.

Για την υλοποίηση του L-ISA συστήματος χρησιμοποιήθηκαν 18 arrays αποτελούμενα από 4 Kara έκαστο, stacked σε μια τράσα επάνω από τη σκηνή τα οποία γέμιζαν 270 μοίρες ενός προσεκτικά σχεδιασμένου κύκλου.
Ένα ακόμα αναρτημένο σύστημα αποτελούμενο 8 καμπίνες K1 ανά πλευρά και 24 KS28 subs ολοκλήρωναν το ηχητικό πανόραμα των 360°. 
Το εν λόγω set-up υποστήριζε τόσο τη στερεοφωνική αναπαραγωγή, όσο και το immersive περιεχόμενο της παραγωγής του κάθε καλλιτέχνη.

Το K1 σύστημα είχε αναλάβει την κυρίως στερεοφωνική αναπαραγωγή, ενώ το L-ISA Immersive Hyperreal Sound προσέθετε την έξτρα λεοπτομέρεια, τα δυναμικά και τα εφέ στη συνολική μίξη.
Το πολυκάναλο περιεχόμενο που δημιουργήθηκε ειδικά για το L-ISA  σύστημα, το επιμελήθηκαν οι Jelle Neijs και Bart Revier της 3AM Media για την Ολλανδική εταιρία Q-Dance, που διαθέτει hosted stages στο Tomorrowland από το 2005.

Όπως εξήγησε και ο Sherif El Barbari, διευθυντής του L-ISA Labs, το περιεχόμενο εκμεταλλεύθηκε πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματα του L-ISA 20.1 καναλιών surround συστήματος, ενώ τα επιμέρους εφέ λάμβαναν χώρα σε πραγματικό χρόνο από τον Thomas van Hoepen της Noizboyz, με τη χρήση του Q-LAB OSC που ενεργοποιούσε τα cues από το ενσωματωμένο στο L-ISA, Snapshot engine.

Ανάλογοι διθύραμβοι εκφράστηκαν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι συμφώνησαν πως το L-ISA ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές, δίνοντας προστιθέμενη αξία στις παραγωγές υψηλού επιπέδου που την εισπράττει άμεσα το κοινό και οι καλλιτέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα L-ISA θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση