Διαφήμιση
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 17:00

Το διάσημο φεστιβάλ Roskilde και η Meyer Sound γιόρτασαν την 1η χρονιά της στρατηγικής τους συνεργασίας, με συστήματα Meyer σε όλες τις σκηνές...

Το φεστιβάλ Roskilde αναμφίβολα θα το ξέρετε, καθώς συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και ιστορικότερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης αι του κόσμου ολόκληρου, καθώς πραγματοποιείται ανελιπώς από το 1972.

Το φετινό φεστιβάλ (2018) σηματοδότησε το πρώτο έτος μιας πολύπλευρης συνεργασίας με την Meyer Sound, δημιουργώντας έτσι μια νέα εκτεταμένη πλατφόρμα αμφίδρομων συνεργειών για τα φεστιβάλ μεγάλης κλίμακας όπως αυτό, ταυτόχρονα με την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιστημονικής έρευνας κλπ, με στόχο την κορύφωση της φεστιβαλικής εμπειρίας για το κοινό, τους τεχνικούς και τους καλλιτέχνες.  

Το φετινό Roskilde που μόλις ολοκληρώθηκε, προσέλκυσε συνολικά πάνω από 130.000 θεατές και τις 8 ημέρες που διήρκησε, ενώ εμφανίστηκαν Live 184 μπάντες και καλλιτέχνες με headliners τους Bruno Mars, Eminem, Gorillaz, Nick Cave & the Bad Seeds, Massive Attack, Nine Inch Nails, David Byrne, Khalid και πολλοί άλλοι. 

Στο φετινό φεστιβάλ, όλες οι σκηνές, από τη μικρότερη έως την κεντρική σκηνή Orange stage, φιλοξένησαν συστήματα της Meyer Sound.
Στους μήνες που προηγήθηκαν του Φεστιβάλ Roskilde, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ και η Meyer Sound πραγματοποίησαν εκτεταμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας τεχνικής εκπαίδευσης. Ως γνωστόν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα σεμινάρια αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα για τη Meyer Sound, ενώ όσον αφορά το ίδιο το φεστιβάλ, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι παραμένει πιστό στις θεμελιώδης αρχές του όπως αυτές ορίστηκαν από την δημιουργία του στις αρχές της δεκαετίας του ’70 (Roskilde Festival Charity Society), κι έτσι τα οποιαδήποτε κέρδη από το φεστιβάλ διανέμονται σε φιλανθρωπίες.

Οι συνιδρυτές της Meyer Sound, John και Helen Meyer βρέθηκαν στη Δανία στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας με το φεστιβάλ. Η Helen Meyer, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Meyer Sound ανέφερε χαρακτηριστικά «Η συνεργασία με ολόκληρη την ομάδα στο Roskilde ήταν καταπληκτική από την αρχή. Είναι διαφορετικό από τα άλλα μεγάλα φεστιβάλ. Όλοι είναι πολύ συνεργάσιμοι και πάντα έρχονται με νέες ιδέες. Επίσης, υπάρχει μια ζεστασιά σε αυτό. Όλοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το τι κάνουν και αυτό κάνει μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία».

Την εποπτεία της τεχνικής εκπαίδευσης της συνεργασίας αυτής την έχει ο Morten Büchert, ο οποίος συνεργάζεται με το φεστιβάλ όλο το χρόνο ως σύμβουλος και διευθυντής έργου. Σύμφωνα με την 5ετή συμφωνία μεταξύ Roskilde και Meyer Sound, όλα τα ηχητικά συστήματα σε όλα τα venues του Roskilde θα είναι της Meyer Sound. Τα συστήματα παρέχονται από τον όμιλο Bright, που αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης και εγκατάστασης AVL εξοπλισμού. Οι τεχνικές ομάδες της Bright, της Meyer Sound και του φεστιβάλ συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το σχεδιασμό και τη μελέτη έως την εγκατάσταση των συστημάτων σε όλες τις σκηνές.

Ο Lars Liliengren, υπεύθυνος παραγωγής του φεστιβάλ ανέφερε «Τα ηχητικά συστήματα για όλες τις σκηνές έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως σε σχέση με πέρυσι. Εξετάσαμε εκ νέου ολόκληρο τον χώρο και υπολογίσαμε τις καλύψεις που χρειαζόμασταν για να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών στη σκηνή».

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταστάθηκαν περίπου 1.000 καμπίνες  Meyer Sound και στις 8 σκηνές του φεστιβάλ καθώς και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σχετίζονταν με το φεστιβάλ και απαιτούσαν ήχο. 

Το μεγαλύτερο από τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν ήταν αυτό της main σκηνής Orange Stage, αποτελούμενα από τις line array καμπίνες LEO, LYON και LEOPARD, ενώ τα sub που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα 1100-LFC και 900-LFC. 
Στις σκηνές Arena, Avalon και Apollo εγκαταστάθηκε το LYON ως main σύστημα, ενώ τα LEOPARD φρόντισαν για την ήχο στις σκηνές Pavilion, Rising και Countdown.
Οσο για το LINA, το νεώτερο και μικρότερο σύστημα της οικογένειας LEO, αυτό εγκαταστάθηκε στη μικρότερη σκηνή Gloria.

Ο Production Manager της Meyer Sound, Dennis Tholema, ηγήθηκε της τεχνικής ομάδας που ενσωματώθηκε στο φεστιβάλ, ενώ ο Bob McCarthy, διευθυντής βελτιστοποίησης των συστημάτων της Meyer Sound, ηγήθηκε της ομάδας που ήταν επιφορτισμένη με το σχεδιασμό και τον συντονισμό των φεστιβαλικών συστημάτων, σε συνεργασία με τις ομάδες Bright logistics and rigging και το τεχνικό προσωπικό του φεστιβάλ.

Μια ακόμα ατραξιόν του φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τη Meyer Sound, ήταν το “Big Mix Lounge” όπου ο θρυλικός FOH ηχολήπτης των Metallica, “Big Mick” Hughes φιλοξένησε τους ‘φίλους του’ σ’ ένα χαλαρό περιβάλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bright Group, Patrick Svensk δήλωσε για ότι «το Roskilde έδωσε μια μοναδική ευκαιρία συνεργασίας για να αποδειχθεί εμπράκτως ότι οι ομάδες υποστήριξης της Meyer Sound μπορούν να διαχειριστούν ένα τεράστιο φεστιβάλ πολλαπλών σκηνών, όπως αυτό. Προσβλέπω σε συνεργασία για πολλά ακόμα χρόνια».
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roskilde Festival Group, Signe Lopdrup, αναφέρει ότι ο σκοπός της συνεργασίας είναι να «βελτιώσει την εμπειρία όλων των συμμετεχόντων εδώ στο Roskilde. Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία ξεπερνά τον σπουδαίο ήχο. Πρόκειται για τη δημιουργία κοινότητας και τη δημιουργία εμπειριών σε νέο και υψηλότερο επίπεδο».

Περισσότερα θα βρείτε στον ιστότοπο της Meyer Sound.
Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Meyer Sound στη χώρα μας απευθυνθείτε στην εταιρία Audigys, αντιπρόσωπο της Meyer Sound στην Ελλάδα…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση