Διαφήμιση
Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:23

‘Εφυγε’ ο Chris Tsangarides

Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς και μηχανικούς ήχου των τελευταίων 40 χρόνων, ο Chris Tsangarides, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Ο Ελληνικής καταγωγής Βρεττανός παραγωγός αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, αλλά και προβλήματα με πνευμονία από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σχετικά η οικογένειά του.

Ο Chris Tsangarides είχε επιμεληθεί μερικούς από τους πλέον κλασικούς δίσκους της heavy metal και rock σκηνής, ενώ στο παλμαρέ του είχε και μερικές σπουδαίες pop παραγωγές.
Ο Tsangarides έπαιζε πιάνο από παιδί και σπούδασε τρομπέτα στην Royal Academy of Music. Η πρώτη του δουλειά ως μηχανικός ήχου ήταν με τους Judas Priest στο δεύτερο άλμπουμ τους ‘Sad Wings of Destiny’ ενώ εκείνη την περίοδο δούλεψε και με new wave μπάντες όπως οι Japan στο άλμπουμ τους ‘Obscure alternatives’. O Gary Moore του έδωσε την πρώτη του δουλειά ως παραγωγός για το άλμπουμ του ‘Back on the streets’ του 1978. 

Στα 80's και 90’s έγινε αρκετά δημοφιλής στη hard και μέταλ σκηνή, υπογράφοντας την παραγωγή μερικών σπουδαίων άλμπουμ όπως το κύκνειο άσμα των Thin Lizzy ‘Thunder and Lighting’ το 1983 και το ‘Painkiller’ των Judas Priest το 1990 που ήταν υποψήφιο για Grammy.
Την ίδια περίοδο δούλεψε με τους Black Sabbath, τον Ozzy Osbourne, τους Helloween, Angra, Anthem, Yngwie Malmsteen και Tygers of Pan Tang, King Diamond, Ian Gillan, ενώ ήταν παραγωγός και στο πρώτο σόλο άλμπουμ του Bruce Dickinson. Παράλληλα συνεργάστηκε και με καλλιτέχνες και μπάντες διαφορετικού μουσικού προφίλ όπως οι Joan Armatranding, Lords of the New Church, Killing Joke, Depeche Mode (τους μίξαρε το σίνγκλ ‘Never Let Me Down Again’), Sisters of Mercy και Tom Jones.
Επίσης συνεργάστηκε με τους Concrete Blood για τους οποίους μίξαρε και έκανε την παραγωγή στο smash hit ‘Joey’ του 1990, καθώς και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Στα 00’s είχε τη δική του δισκογραφική εταιρία, τη Rainmaker Music η οποία είχε στην κατοχή της και το ομώνυμο στούντιο στο Νότιο Λονδίνο. Αργότερα έστησε ακόμα ένα στούντιο ηχογραφήσεων, το The Dump στο Surrey.
Το Φεβρουάριο του 2012 δημιούργησε μια νέα δισκογραφική εταιρία την Dark Lord Records. Ο Tsagarides δεν ξέχασε ποτέ ότι είναι μουσικός και περιστασιακά έπαζε κιθάρα με τη μέταλ μπάντα Exmore.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση