Διαφήμιση
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 14:34

Το χωρητικότητας 60.000 θέσεων Celtic Park, που αποτελεί έδρα της Σκωτσέζικης Σέλτικ, εξοπλίστηκε με συστήματα της Electro-Voice…

H θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα Celtic Football Club που εδρεύει στη Γκασκώβη της Σκωτίας διαθέτει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα θεατών, γήπεδο ποδοσφαίρου στη Σκωτία, το Celtic Park. Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι της ομάδας και του Celtic Park, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν το σύστημα του σταδίου και συνεργάστηκαν με την εταιρία PEL Services Limited που εδρεύει στο βοριοδυτικό Λονδίνο, προκειμένου να προδιαγράψει, να σχεδιάσει και τέλος να εγκαταστήσει το νέο σύστημα του σταδίου και τις συνολικές αναβαθμίσεις που έλαβαν χώρα.

Με το Celtic Park να διαθέτει ως παρακαταθήκη ένα ιδιαίτερα ‘ισχυρό’ IT network σύστημα και ανάλογες public address υποδομές, η εταιρία πρότεινε την επιλογή του Bosch Praesideo digital Public Address & Emergency Sound System υλοποιημένο με ηχεία της Electro-Voice στη main bowl area του σταδίου, προκειμένου να επιτευχθεί η ενδεδειγμένη καταληπτόητα, πιστότητα και το επιθυμητό SPL, με δεδομένο ότι οι οπαδοί της Σέλτικ είναι από τους πιο ‘φωνακλάδες’ της Ευρώπης.

Επειδή και τα δυο συστήματα (Bosch Praesideo system και όλα τα ηχεία της Electro-Voice) είναι συμβατά με τα στάνταρ του πρωτοκόλλου Dante, αμφότερα οδηγούνται και ελέγχονται εξ’ αποστάσεως, μέσω των digital matrix controllers N8000 NetMax της Electro-Voice.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Vic Swain, Engineering Director της PEL, “οι υπεύθυνοι της ομάδας και του σταδίου, ζήτησαν ένα state-of-the-art emergency notification σύστημα, το οποίο ήθελαν να ολοκληρωθεί από ένα ηχητικό σύστημα που θα απέδιδε καθαρό ήχο σε κάθε μια από τις θέσεις του γηπέδου. Ολο αυτό ήταν μια ευχάριστη πρόκληση για εμάς, όμως η απόλυτη συνεργασία και συμβατότητα μεταξύ των συστημάτων της Bosch και της Electro-Voice ήταν αυτή που μας έλυσε τα χέρια καθώς δούλεψε τέλεια στην πράξη».

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας της εγκατάστασης περιελάμβανε το Bosch Praesideo public address & emergency sound system, που τοποθετήθηκε σε όλους τους επιμέρους “back of house” χώρους του γηπέδου όπως: τους εσωτερικούς χώρους, τους διαδρόμους, τα αποδυτήρια, τις τουαλέτες και τα γραφεία. Το 100V σύστημα που εγκαταστάθηκε σε αυτούς τους χώρους οδηγήθηκε από 22 τελικούς ενισχυτές της Bosch με onboard DSP modules.

Για το κυρίως στάδιο, η PEL απευθύνθηκε στην Acoustics Plus, έναν ανεξάρτητο ακουστικό σύμβουλο προκειμένου να προδιαγράψει τη σωστή θέση και εγκατάσταση των ηχείων της EV. Στις έρευνες και τις δοκιμές που προηγήθηκαν περιλαμβάνονταν ηχογραφημένα SPL levels σε συνθήκες ενός πραγματικού αγώνα ποδοσφαίρου με γεμάτο στάδιο και μέσω προγραμμάτων προσομοίωσης προσδιορίστηκαν οι θέσεις των ηχείων και η απαιτούμενη διασπορά τους προκειμένου να υπάρχει πλήρη κάλυψη σε όλους τους θεατές.

Ετσι κάτω από την οροφή του γηπέδου, αναρτήθηκαν δυο τύποι ηχείων της EV, τα frontloaded EVF-1152D και τα horn-loaded EVH-1152D της Innovation σειράς της EV,σε μικτές μεταξύ τους ζώνες προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή καταληπτότητα.

Όπως αναφέρει η εταιρία, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εγκατάστασης και ακολουθούν άλλες τρεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης κάλυψη του χωρητικότητας 60.000 θέσεων Celtic Park.
Περισσότερες πληροφορίες για τα ηχεία της σειράς Innovation της Electro-Voice θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση