Διαφήμιση
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 12:40

Η Menora Mivtachim Arena, έδρα της δημοφιλούς ομάδας μπάσκετ του Ισραήλ, της Maccabi Tel Aviv, αναβαθμίστηκε πλήρως με TW AUDiO…

Η Menora Mivtachim Arena (γνωστή αρχικά και ως Nokia Arena) αποτελεί την έδρα της δημοφιλούς ομάδας μπάσκετ του Ισραήλ, της Maccabi Tel Aviv, ενώ πρόκειται και για ένα από τα πλέον σύγχρονα και δημοφιλή κλειστά venues του Ισραήλ. Επιπλέον, η συνολική χωρητικότητά του των 12.000 θεατών το κατατάσσει ως το μεγαλύτρο indoor venue της χώρας.
Πρόσφατα φιλοξενήθηκε εκεί το Final Four της Ισραηλινής Σουπερ Λίγκας για το εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ του Ισραήλ, καθώς και διάσημα show και συναυλίες, όπως το μιούζικαλ Mamma Mia! και συναυλίες του Neil Sedaka, των Oasis και πολλών άλλων.

Ωστόσο, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την πλήρη αναβάθμιση του ηχητικού συστήματος της Menora Mivtachim Arena και οι υπεύθυνοι του σταδίου (σημειωτέον ότι το στάδιο ανήκει στο δήμο του Τελ Αβίβ και η διαχείριση γίνεται από την εταιρία Sports Palaces Ltd) επέλεξαν ένα νέο σύστημα από την TW AUDiO το οποίο συνδύασε τα απαιτούμενα ηχητικά χαρακτηριστικά και τις αντίστοιχες προδιαγραφές με το χαμηλό βάρος των μονάδων, προκειμένου να μπορεί να αναρτηθεί δίχως πρόβλημα από την οροφή της Αρένας.
Αυτό το τελευταίο (το χαμηλό βάρος), αποτέλεσε κυρίαρχη προδιαγραφή, όπως εξίσου σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες προδιαγραφές σχετικά με την καταληπτότητα του συστήματος, το επίπεδο ηχητικής πίεσης κλπ. 

“Η δυσκολία ήταν η παροχή μιας λύσης που θα είχε χαμηλό βάρος μεν αλλά θα αποτελούν μια επιλογή υψηλής πιστότητας για ένα απαιτητικό κοινό 12.000 θεατών και που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις λειτουργίες της Αρένας, είτε σαν γήπεδο μπάσκετ, είτε σαν συναυλιακός χώρος και χώρος εκδηλώσεων», δήλωσε ο Project Consultant Harel Tabibi.
Μετά από προσεκτική επιλογή και έλεγχο όλων των προσφερόμενων λύσεων και προτάσεων, οι υπεύθυνοι του έργου επέλεξαν τα ηχεία της TW AUDiO και συγκεκριμένα τα T24N, λόγω της υψηλής ηχητικής τους πιστότητας, του αντίστοιχα υψηλού SPL τους και τους χαμηλού τους βάρους. Ο τοπικός systems integrator ήταν η εταιρία ProTouch που ανέλαβε την εγκατάσταση και το σετάρισμα τους συστήματος σε συνεργασία πάντα με την TW AUDiO.

To σύστημα της Menora Mivtachim Arena
Το σύστημα περιλαμβάνει 46 αναρτημένα από την οροφή T24N που καλύπτουν όλη την Αρένα σε μια διάταξη δυο ομόκεντρων οβάλ rings.
Το εξωτερικό οβάλ ‘δακτυλίδι’ περιλαμβάνει 16 speaker clusters με το κάθε ένα εξ αυτών να απαρτίζεται από 2 καμπίνες T24N, ενώ το μικρότερο εσωτερικό ‘δακτυλίδι’ περιλαμβάνει 12 καμπίνες T24N σε αντίστοιχη διάταξη. 
Οι καμπίνες στον εξωτερικό δακτύλιο υποστηρίζουν διασπορά 60 x 40 μοιρών προσφέροντας την επιθυμητή καταληπτότητα στη μεσαία και ανώτερη σειρά καθισμάτων του γηπέδου, ενώ τα T24N του εσωτερικού δακτυλίου έχουν διασπορά 40 x 60 μοίρες και ‘στοχεύουν΄τις χαμηλότερες θέσεις και τα VIP καθίσματα. Δυο επιπολέον T24N είναι τοποθετημένα στο τέλος της αρένας υποστηρίζουν διασπορά 90 x 50 μοίρες και καλύπτουν τα ανώτερα σημεία των καθισμάτων στην αρένα. Τα T24N συμπληρώνονται από 8 B30 subwoofers, ενώ το συνολικό σύστημα οδηγείται από 12 Lab.gruppen D120:4L amplifiers και έναν D200:4L. Η μεταφορά του σήματος γίνεται μέσω του ψηφιακού πρωτοκόλου Dante.
“Το project ήταν απόλυτα επιτυχημένο χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του consultant Harel Tabibi και του project manager Kfir Ben Abat από την εταιρία ProTouch, και φυσικά χάρη στα συστήματα της TW AUDiO και την υποστήριξη των μηχανικών της. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να έχει πλέον η αρένα μας, καθαρό, δυνατό και ποιοτικό ήχο, που είναι ίδιος σε κάθε κάθισμα κάθε κερκίδας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σταδίου, Guy Rozenblat.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προιόντα της TW AUDiO στη χώρα μας, επικοινωνήστε με την εταιρία DigiKal…

Επαφή
DigiKal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση