Διαφήμιση
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 21:25

Ένα 3ήμερο για Smaart(er) users

του Βασίλη Λαδονικόλα

Η εταιρία Mega-Sound σε συνεργασία με τη Rational Acoustics, διοργάνωσε με επιτυχία το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο για το Smaart v8 στη χώρα μας. Το σεμινάριο ήταν 3ήμερο και οι συμμετοχές έφτασαν στο ανώτατο σημείο συμμετεχόντων που ορίζει για τα σεμινάριά της η Rational Acoustics (περίπου 25 συμμετέχοντες, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε τα αιτήματα για το σεμινάριο ήταν πολύ περισσότερα). 
Το aLive κατόπιν της πρόσκλησης που δέχθηκε από τη Mega-Sound, αλλά και τον Chris Tsanjoures (σύμβουλο ανάπτυξης Smaart v8) της Rational Acoustics που είχε και την επιμέλεια της παρουσίασης του σεμιναρίου, παραβρέθηκε την 3η ημέρα του σεμιναρίου, οπότε αναγκαστικά θα αναφερθούμε σε μερικά βασικά highlights από την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και στις γενικότερες συμβουλές, παραινέσεις και καθοδηγήσεις του Chris Tsanjoures. Το ‘μενού’ του σεμιναρίου ανά ημέρα ήταν το εξής:
Δευτέρα 22 Μαΐου (10:00-18:00) Frequency Domain, Τρίτη 23 Μαΐου (10:00-18:00) Time Domain, Τετάρτη 24 Μαΐου (10:00-18:00) System Alignment Practicum (μετρήσεις με ηχητικό σύστημα).

‘Design to Align’ 
Το 3ήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο πολυχώρο εκδηλώσεων Mirage Life Events που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη θάλασσα στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων.
Όπως διαπιστώσαμε το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν αρκετά υψηλό ενώ εντύπωση μας έκανε ότι υπήρχαν και 2-3 συμμετοχές από το εξωτερικό (ένας συνεργάτης του Chris από τη Ρουμανία που συμμετείχε με κάποιες εισηγήσεις, και μια κοπέλα από την Ιρλανδία που ήρθε στη χώρα μας αποκλειστικά για το σεμινάριο). Ένα από τα βασικά τσιτάτα πάνω στα οποία κινήθηκε ο Chris το 3ήμερο ήταν το ‘Design to Align’ κάνοντας ένα εύστοχο λογοπαίγνιο με τη χρονική ευθυγράμιση (time aligment) που αποτελεί το Α και το Ω ενός συστήματος και ειδικά ενός PA συστήματος με subs και tops.

ReLePT
Αυτό έδειχε η οθόνη της παρουσίασης την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου αποτελώντας όπως αντιληφθήκαμε έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων των εισηγήσεων του Chris κατά τη διάρκεια του 3ημέρου.
Re(sponse), Le(vel), P(olarity) και T(ime) είναι οι (κρίσιμοι audio) παράμετροι που συνθέτουν το ανωτέρω ακρωνύμιο και αντιλαμβάνεστε γιατί είναι σημαντικοί.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Chris πρίν περάσει κάθε φορά σε μια κρίσιμη παράμετρο / ενότητα, πάντα φρόντιζε να υπενθυμίζει στους συμμετέχοντες από πού ξεκινούν όλα:
Για παράδειγμα, όσον αφορά τη διαδρομή του sound system alignment, επέμενε ότι πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το ‘στόχο που θέλουμε να πετύχουμε’. Μετά ακολουθεί το venue evaluation, ο σχεδιασμός του συστήματος και η επιλογή μηχανημάτων, το verification και η εγκατάσταση, η βελτιστοποίηση του συστήματος & tunning / voicing και τέλος η ενδεδειγμένη χρήση του συστήματος. Όλα αυτά πάντα πρέπει να γίνονται σε συνάρτηση με το στόχο που έχει τεθεί εξαρχής για την εκάστοτε εγκατάσταση και το τι θέλουμε να εισπράξουμε από το σύστημα.

 An analyzer is only a tool…
…YOU make the decisions… Με αυτό το ‘τσιτάτο’ ο Chris παρότρυνε τους συμμετέχοντες ότι: Εσύ αποφασίζεις τι θα μετρήσεις, Εσύ αποφασίζεις ποιες μετρήσεις θα χρησιμοποιήσεις, Εσύ αποφασίζεις για τα δεδομένα που θα πάρεις από τις μετρήσεις και κυρίως Εσύ αποφασίζεις για το τι ακριβώς θα κάνεις με αυτά τα αποτελέσματα. Ένα άκρως ενδιαφέρον τμήμα από το σεμινάριο της τελευταίας ημέρας είχε να κάνει με τα μετρητικά μικρόφωνα, τη χρήση πολλαπλών μικροφώνων, το καλιμπράσισμά τους και μια ενδιαφέρουσα διαδικασία σύγκρισης (Mic compare).

Στο τέλος του σεμιναρίου χορηγήθηκε πιστοποιητικό στους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε τη Mega- Sound και τον Chris Tsanjoures για την πρόσκληση. 
Περισσότερες πληροφορίες για το Smaart v8 θα σας δώσουν στην Mega- Sound.

Επαφή
Mega-Sound

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση