Διαφήμιση
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 23:29

“Ο Μαγικός κόσμος των Tips” (Sierra 5/12) - Ιδού τι μας λέει ο Ακης Γκολφίδης για το πιο χρηστικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει...

συνέντευξη στο Βασίλη Λαδονικόλα

Ο Ακης Γκολφίδης ευτυχώς ‘απασφάλισε’ τελευταία και μέσω σεμιναρίων και παρουσιάσεων αποφάσισε να μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία αλλά και ‘κόλπα’, tips και ‘πατέντες’ με όλους όσους ασχολούμαστε με το επαγγελματικό audio. Το νέου του σεμινάριο ονομάζεται “Ο Μαγικός κόσμος των Tips” και θα πραγματοποιηθεί στο Sierra τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 (παρεμπιπτόντως οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε αν ενδιαφέρεστε μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή). Όπως ‘φωνάζει’ και ο τίτλος του, το εν λόγω σεμινάριο θα είναι μάλλον το πιο χρηστικό και πρακτικό απ’ όσα έχει παρουσιάσει ο Ακης, καθώς μέσα σε κάθε ‘tip’ και κόλπο εμπεριέχεται μεγάλη εμπειρία και άπειρες ώρες ψαξίματος και δοκιμών στο studio, στο control room, αλλά και σε Live περιβάλλον.

Περισσότερα όμως για το εν λόγω σεμινάριο μας αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ακης στη μικρή συνέντευξη που ακολουθεί, ενώ δε διστάζει να ανοίξει και μερικά από τα χαρτιά του όσον αφορά τα 40+ tips που έχει ήδη έτοιμα προς παρουσίαση. Σημειωτέον ότι πρόκειται για διαδραστικό σεμινάριο με την ενεργό συμμετοχή και των συμμετεχόντων, οπότε αν κάποιος έχει επινοήσει μια πατέντα ή ένα κόλπο που αποδεδειγμένα δουλεύει και πιστεύει ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται, δεν έχει παρά να το παρουσιάσει στο σεμινάριο…

aLive: Tips λοιπόν και μάλιστα εδώ στο Sierra, στον «τόπο του εγκλήματος» για σένα. Φαντάζομαι ότι τα περισσότερα από αυτά που θα μας αποκαλύψεις τα έχεις επινοήσει & εφαρμόσει στο studio και στο control room του Sierra που θα γίνει και το Σεμινάριο…
Ακης Γκολφίδης: χα, χα, χα ναι ασφαλώς. Στο χώρο που αναπνέω μουσικά και ηχοληπτικά 35 χρόνια τώρα είναι πράγματα που με έκαναν να ‘ξεκολλήσω’ από τα συνηθισμένα προβληματάκια που συναντάμε στο χώρο μας.

aLive: Λογικά θα πρέπει να πρόκειται για το μακράν πιο ‘πρακτικό’ σεμινάριο που έχεις κάνει, ή κάνω λάθος?
Ακης Γκολφίδης: Είναι όντως, από καιρό ήθελα να το κάνω και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα. Τα σεμινάρια τα ξεκίνησα πριν 3 χρόνια, αυτό είναι το ένατο. Είχαν φοβερή απήχηση. Ηρθαν άτομα από Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο,  Καναδά, απο την επαρχία κι αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Οι θέσεις αναγκαστικά είναι περιορισμένες γιατί κάποια στιγμή είχα 116 άτομα και δεν ήταν καθόλου λειτουργικό. Ετσι λοιπόν σε αυτό το σεμινάριο έχω το όριο των 40 ατόμων.

aLive: Τα περισσότερα Tips και ‘κόλπα’ ανακαλύφθηκαν σε εποχές που η ηχοληψία και η όλη εν γένει διαδικασία παραγωγής και μίξης ήταν περισσότερο ‘μαστοριλίκι’. Τα σύγχρονα tips & trickς αφορούν περισσότερο software καταστάσεις. Είναι άραγε έτσι?
A.Γ.: Αμα μεταφέρουμε την αναλογική τεχνολογία μέσα στην ψηφιακή και ‘μεταφράσουμε’ ψηφιακά την αναλογική έννοι, θα δούμε ότι είναι όμοια θέματα. Αν π.χ δούμε τον κονβέρτορα ως προενισχυτή, θα δούμε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος. Τα περισσότερα tips στο παρελθόν προήλθαν απο λάθος ή από πειραματισμό (έχω 8 απίστευτα παραδείγματα).

aLive: Ακη αν δεν κάνω λάθος, έχεις προτρέψει τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο να έχουν έναν πιο διαδραστικό ρόλο. Δηλαδή να γράψουν σε video τα δικά τους tips και να τα μοιραστούν με όλους τους υπόλοιπους (ή έστω να μοιραστούν ένα ‘κόλπο’ που το έχουν κάνει και δουλεύει). Ισχύει αυτό? 
A.Γ.: Ναι το έκανα γιατί πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάποια μυστικά που θέλουμε να μοιραστούμε. Μάλιστα τους προτρέπω και με χρηματικό όφελος, το βιντεοσκοπούνε και μου το στέλνουν ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Τα 10 καλύτερα θα προβληθούν (το πνευματικό δικαίωμα ασφαλώς και θα τους ανήκει), το δε καλύτερο που θα κρίνει το ''κοινό'' θα επιβραβευθεί με χρηματικό ποσό ανάλογο με τη συμμετοχή, ένα 4ωρο session στο Sierra και ανάλογα bonus και στα 10. Θα πρέπει να είναι 3 με 10 λεπτά και να είναι κατανοητό και ''ακουστό'' το αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι θα πρέπει να έχουν σταλεί πρίν τις 20/11.

aLive: Τα ‘κόλπα’ που θα δούμε και θα ακούσουμε αφορούν μόνο το studio ή και άλλους τομείς του audio, όπως το Live, το broadcast κλπ
A.Γ.: Σε οτιδήποτε μπαίνει στην πρίζα και ακούμε ήχο…

aLive: Χωρίς να θέλουμε να ‘κάψεις’ τα χαρτιά σου, θα μοιραστείς μαζί μας ένα – δυο tips από τα πολλά που θα ακούσουμε στο σεμινάριο?
A.Γ.: Αναφέρω εν τάχει μερικά: Πως μπορούμενα έχουμε antifeedback με φυσικό τρόπο. Πως να κάνουμε μια μίξη χωρις eq. Πώς να κουρδίζουμε χωρίς ψηφιακή επέμβαση. Πώς να έχουμε τάξη Α και tube χωρίς να ''εχουμε', και άλλα πολλά. Εχω 40+ tips και ‘κόλπα’ και θα δω πια θα βάλω στο σεμινάριο. 

aLive: Να τα συμπεριλάβεις όλα…
A.Γ.: χα χα χα…Εδώ θέλω να τονίσω ότι θα υπάρχουν και και tips σπουδαίων συναδέλφων εντός και εκτός Ελλάδας.

aLive: Οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή?
A.Γ.: Μπορούν να το κάνουν στη σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/akis.golfidis είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

aLive: Kαλή επιχυχία, θα τα πούμε στο σεμινάριο
A.Γ.: Ευχαριστώ…

Rate this item
(5 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση