Διαφήμιση
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 19:02

Ηρθε η νέα QSC Touchmix-30 Pro

Η Touchmix-30 Pro είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της οικογένειας Touchmix της QSC που έως τώρα περιελάμβανε μόνο δυο μέλη. Η νέα Touchmix-30 Pro (θα διατίθεται από τις 16-10-2016 από την Ελληνική αντιπροσωπεία: Μetro Audio Systems) είναι μια compact διαστάσεων ψηφιακή κονσόλα με Touchscreen οθόνη 10" και έλεγχο μέσω app σε Androoid και iOS. Διαθέτει 32 εισόδους (24 Mic, 3 Stereo Line), 14 AUX Out, Monitor Out, Headphone Out x 3 (2x AUX, 1 X Cue), σύνδεση Ethernet και USB-B.

Ευκολία στη Χρήση
Οι σύγχρονες κονσόλες είναι πλήρεις δυνατοτήτων - μερικές φορές στο σημείο να είναι χαοτικές και ακατανόητες σε όλους εκτός από τον πολύ έμπειρο χρήστη. Οι σχεδιαστές της Touchmix είχανε σαν σχέδιο από την αρχή να δημιουργήσουν μια κονσόλα προσιτή στον χρήστη, εύκολη στην περιήγηση των μενού της, απλή στον κοινό χρήστη και γρήγορη στον επαγγελματία. Ως εκ τούτου η κονσόλα υποστηρίζει λειτουργία Simple και Advanced Mode ανάλογα με το επίπεδο ελέγχου που επιθυμεί ο χρήστης.

Presets
Η Touchmix-30 Pro περιέχει μία πλήρη βιβλιοθήκη από Channel Preset, τα οποία δεν σχεδιάστηκαν μέσα σε στούντιο. Έμπειροι ηχολήπτες PA δούλεψαν μήνες με μουσικούς, με διάφορα μικρόφωνα, με διαφορετικά όργανα και μαγνήτες, μαζί με ποικιλία από συστήματα ηχείων, για ένα αποτέλεσμα που όπως υποστηρίζει η εταιρία, αποδέχονται ακόμα και καταξιωμένοι ηχολήπτες.

Wizard
Το Anti-Feedback Wizard που διαθέτει η κονσόλα βοηθάει το χειριστή να ανακαλύψει εύκολα τις προβληματικές συχνότητες και να τις περιορίσει χρησιμοποιώντας τα 12 Notch Filter τα οποία είναι διαθέσιμα και στις 16 εξόδους της. Επίσης, το Room Tuning Wizard βοηθάει τον χρήστη να προσαρμόζει τα EQ και το σύστημα των ηχείων στον εκάστοτε χώρο. Το Effect Wizard, προσφέρει πρόσβαση στα κατάλληλα εφέ που παρέχουν οι 6 ενσωματωμένες μηχανές. Τέλος, το Gain Wizard παρακολουθεί συνεχόμενα τα Clip του κάθε καναλιού, παρέχοντας καθοδήγηση για τη ρύθμιση του σωστού Trim.

Copy & Paste
Η λειτουργία Copy & Paste κάνει ακόμα ευκολότερη την αντιγραφή των ρυθμίσεων που αφορούν το EQ, τους Compressor, το gate, αλλά και τις ρυθμίσεις ενός ολόκληρου καναλιού ή ακόμη και ενός ολόκληρου mix, προκειμένου ο χρήστης να το τοποθετήσει όπου εκείνος θέλει.

Scenes
Ο χρήστης μπορεί να δρομολογήσει σκηνές και να τις αποθηκεύσει στην εσωτερική μνήμη ή στο USB, καθώς και να παραλειφθεί η αποθήκευση της στάθμης των καναλιών.

Real Time Analyzers (RTA)
Υπάρχουν δύο μηχανές RTA ενσωματωμένες στην κονσόλα. Το ένα μπορεί να απεικονισθεί μαζί με το EQ του εκάστοτε καναλιού, καθώς το δεύτερο μπορεί να απεικονίσει όποια είσοδο, Cue ή Talkback θέλουμε. Και τα 2 analyzer μπορεί να απεικονισθούν σε εξωτερικό Tablet ή στην οθόνη του μίκτη.

Ευέλικτα Aux Mix
Οι χρήστες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί όταν πρόκειται για Monitor Mix. Όχι μόνο ο κάθε μουσικός θέλει το δικό του Monitor Mix, αλλά η χρήση των In-Ear Monitor αυξάνεται. Για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, η κονσόλα προσφέρει 14 Aux Bus. Όλα μπορούν να γίνουν Link για στέρεο λειτουργία και τα 11/12, 13/14 μπορούν να οδηγήσουν απευθείας In-Ear Monitor.

Groups
Η Touchmix-30 Pro περιλαμβάνει 8 DCA Group και 8 Mute Group, οπως επίσης 8 subgroup με Parametric EQ και Compressors. 8 από τα AUX Busses μπορούν να λειτουργήσουν σαν Mix-Matrix μαζί με το Main Mix.

DAW Interface
Η Touchmix-30 υποστηρίζει Core Audio και μπορεί να παρέχει εισόδους και εξόδους στα πιο γνωστά DAW που τρέχουν σε υπολογιστές MAC.

Multi-Track Recording
Η Touchmix-30 έχει τη δυνατότητα εγγραφής 32 καναλιών ήχου κατευθείαν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όλες οι είσοδοι και το στέρεο mix δημιουργούνται σε 32-bit Boradcast Wave Format. Τα κανάλια μπορούν να αναπαραχθούν και να γίνουν Mix-Down στη κονσόλα ή να εισαχθούν σε DAW για Post Production ή Over-Dub.

Compact & Complete
Εξαιτίας του Interface αφής που διαθέτει, η Touchmix-30 Pro είναι μία πλήρης ψηφιακή κονσόλα αρκετά μικρή για να μπορεί να μεταφερθεί σαν αποσκευή ή να τοποθετηθεί σε Rack. Το Multi-Touch περιβάλλον της και το Rotary Encoder μας επιτρέπουν τον εύκολο και πλήρη χειρισμό της.

Touchmix-30 Pro Control App
Πλήρως ασύρματα, ο απομακρυσμένος έλεγχος της κονσόλας από iOS και Android μέσω Wi-Fi υποστηρίζεται. Πολλαπλές συσκευές μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα για να επιτρέψουν τον έλεγχο διαφορετικών λειτουργιών. Ο χρήστης μπορεί να περιορίσει την προσβαση της όποιας συσκευής σε όλα τα Mix. Personal Monitor Mixes υποστηρίζονται.

Χαρακτηριστικά
Οθόνη: 10" (254mm) diagonal, 1024 x 600 pixel, color TFT, capacitive multi-touch sensing
Είσοδοι:32 Είσοδοι, 24 Mic/Line, 20 XLR, 4 XLR combo, 6 Line, balanced, 1/4" TRS + top panel 1/8" (3.5 mm) stereo, - 2 Stereo USB / MP3 playback
Έξοδοι: Main L/R: XLR line-level, 14 Aux: XLR, line-level; May be paired for stereo, Stereo In-Ear Monitor (2): TRS, (16 ohm min. impedance) from Auxes 11/12 and 13/14, Stereo Cue: TRS, (line or headphone, 16 ohm min. impedance), Monitor L/R: XLR, line-level
Ψηφιακές Συνδέσεις: 2 USB A connector, 1 USB B connector, 1 RJ-45 (connection for Wi-Fi router)
Επεξεργασία Mic:4-band Parametric EQ with Hi/Low Shelving Option, Variable 24 db/octave HPF and LPF, Gate, Compressor, Delay (100 msec max)
Επεξεργασία Εξόδων: 1/3 octave GEQ, 6-band Parametric EQ, Variable High- and Low-Pass FIlters, 12-band Variable Notch Filters; Limiter; Delay
Επεξεργασία SubGroup: 6-band Parametric EQ with High- and Low-Pass Filters, Limiter
Αναπαραγωγή/Ηχογράφηση: 32 x 32 tracks direct to hard drive or DAW (Core Audio interface to Mac OS); Stereo MP3 playback
Γκρουπ: Eight DCA Groups (with mutes), Eight Mute Groups, Eight Sub Groups (may be linked in stereo pairs)
Εφέ: 6 Simultaneous, Professional Effects Engines including Reverb, Echo, Delay, Chorus, Pitch Shift, 1 Pitch Correct (assignable to any mono input channel)
Real Time Analyzer: 2 x 1/3 octave. 1 assigned to the selected channel, 1 with user selectable source
Preset Memory: 99 User Scenes, 120 Factory Presets, 99 User Presets
Εξωτερικός Έλεγχος: TouchMix Control App for iPad® and Android tablets controls all mixer functions via Wi-Fi. App runs on iOS® and Android smartphones
Wi-Fi: Requires user supplied USB Wi-Fi dongle or external ethernet Wi-Fi router (recommended)
Διαστάσεις: 19 cm X 42.9 cm X 46 cm
Βάρος: 7,9 kg
Sampling Frequency: Selectable 44.1 kHz or 48 kHz
THD: <0.005%, +4 dBu; 20 Hz-20 kHz, unity gain, any input to any output
Frequency Response: 20 Hz-20 kHz +/-0.5 dB, any input to any output
Dynamic Range: 105 dB
Equivalent Input Noise: -126dB
Residual Output Noise: -86dB
Crosstalk: -80dB
S/N Ratio: -94dB

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση