Διαφήμιση
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 11:41

O Philip Glass 'ευχαριστεί' τη DPA

Ο Front of House ηχολήπτης Dan Bora επαναπροσέγγισε εξαρχής το miking της παράστασης του διεθνούς φήμης συνόλου Philip Glass Ensemble (PGE).

Υπεύθυνος για την ηχοληψία και τη μίξη του συνόλου στο Click Festival στο Elsinore της Δανίας, ο Bora αποφάσισε να προσφέρει στους θεατές έναν νέο τρόπο ηχητικής προσέγγισης της πρωτοποριακής δουλειάς του Glass, ξεκινώντας από την επιλογή και την τοποθέτηση των μικροφώνων στο Philip Glass Ensemble. Ετσι λοιπόν, αποφάσισε να στα ξύλινα πνευστά να χρησιμοποιήσει τα d:vote Instrument Microphones της DPA, αντί για μικρού διαφράγματος πυκνωτικά τοποθετημένα σε βάσεις. 

Η ιδέα για τη νέα αυτή προσέγγιση που επιχείρησε, του μπήκε πρίν από μερικούς μήνες, σε ένα πολύ ιδιαίτερο live των PGE σε ένα φεστιβάλ στις ΗΠΑ, όπου εκτός από τους παλιούς fans του Philip Glass παραβρέθηκαν και πολλοί καινούργιοι, και μάλιστα ήταν τόσο πολλοί που αυτό δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στο συνθέτη. Ετσι, μετά τη συναίνεση του συνθέτη, ο Dan Bora αποφάσισε να επαναπροσεγγίσει τον τρόπο που συλλέγει τον ήχο του συνόλου και έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν in-ear monitors και DPA μικρόφωνα.

Μετά από έρευνα και δοκιμές ο Bora χρησιμοποίησε κονσόλες της Digico, ακουστικά της Shure (535 earpieces) και για μικρόφωνα επέλεξε τα d:vote 4099 Instrument Microphones της DPA στα σαξόφωνα και έτσι πέτυχε να έχει στην κονσόλα του, απολύτως καθαρές και ‘κρυστάλλινες’ ηχητικές πηγές σαν τον ήχο από τα synths. Και όπως αναφέρει ο ίδιος «αντικαθιστώντας τα μικρού διαφράγματος μικρόφωνα σε βάσεις, με τα d:vote επαναπροσέγγισε την ηχητική ισορροπία και πιστότητα όλου του σχήματος».
Το αποτέλεσμα αυτού του επιτυχημένου ηχητικού πειράματος ανάγκασε τον Bora να επενδύσει σε μικρόφωνα της σειράς d:vote της DPA προκειμένου να τα χρησιμοποιεί μόνιμα στο Philip Glass Ensemble αλλά και σε άλλες δουλειές του.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μικρόφωνα της DPA θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision.

Eπαφή
Audio & Vision

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση