Διαφήμιση
Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2015 00:07

Η ιδιαίτερη σειρά Motiv της Shure

Η νέα σειρά ψηφιακών μικροφώνων MOTIV της Shure, που θα είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτέμβρη στην Ελληνική αντιπροσωπεία (μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε) είναι όπως είπαμε στον πρόλογο αρκετά ιδιαίτερη και διαφορετική. Γιατί ιδιαίτερη; Διότι σε ένα vintage και ρετρό περιτύλιγμα φιλοξενείται η ψηφιακή τεχνογνωσία της Shure που όντας προσιτή, προσφέρει plug n play ηχογραφήσεις οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, καθώς τα μικρόφωνα της σειράς συνεργάζονται αρμονικά με iOS φορητές (και μη) συσκευές, PC, αλλά και με Android συσκευές.
Κοινώς, αν δεν το καταλάβατε, τα ψηφιακά μικρόφωνα της σειράς Motiv προορίζονται για όλους και ιδιαίτερα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, αλλά και μικρά ή μεγαλύτερα home studio, ενώ το μεγάλο τους ατού είναι η δεδομένη τους φορητότητα, αφού μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε, ενώ η plug n play λειτουργία τους θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε σε recording studio οποιοδήποτε περιβάλλον, αρκεί να έχετε μαζί σας ένα μικρόφωνο της σειράς Motiv και το iPhone σας (ή το iPad, iPod σας ή οποιαδήποτε άλλη Android συσκευή). Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα της σειράς Motiv.

5 φορητά μοντέλα για κάθε ανάγκη mobile recording
Η σειρά Motiv περιλαμβάνει συνολικά 5 μοντέλα που είναι τα εξής: MV88, MV51,MV5,MVi και MVL. Ας τα δούμε αναλυτικά...

Το MV88 είναι ένα στερεοφωνικό, ψηφιακό πυκνωτικό μικρόφωνο που προορίζεται για χρήση με iPhone iPad και iPod και διαθέτει έναν Lighting connector για προσαρμογή και σύνδεση με τις παραπάνω συσκευές (εφαρμόζει μέσω του connector πάνω στο iPhone, στο iPad κλπ), ενώ περιλαμβάνει και 5 preset DSP modes, κατάλληλα για φωνητικά και όργανα. Η ηχογράφηση ελέγχεται μέσω της (δωρεάν) εφαρμογής ShurePlus MOTIV μέσω της οποίας κάθε συσκευή με λειτουργικό iOS μπορεί να ηχογραφεί audio σε ανάλυση 24bit/48kHz, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης έχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως τη ρύθμιση του stereo width και την πρόσβαση σε EQ και compressor / limiter…

Το MV51 έχει διαφορετική λογική, αφού αποτελεί ένα μεγάλου διαφράγματος ψηφιακό πυκνωτικό μικρόφωνο για Mac, iPhone iPad, iPod αλλά και Android συσκευές. Υποστηρίζει real time monitoring και 5 DSP presets στο εμπρόσθιο πάνελ του, καθώς και ψηφιακές εγγραφές ανάλυσης 24bit/48kHz. Διαθέτει vintage αισθητική και το σασί του είναι μεταλλικό όπως και η ενσωματωμένη επιτραπέζια βάση στήριξής του. Στο μπροστινό τμήμα της πρόσοψης και κάτω ακριβώς από τις γρίλιες της κάψας, σε ένα touch πάνελ εδράζονται το gain, το mute και το ρυθμιστικό στάθμης της εξόδου ακουστικών, μαζί με τον επιλογέα των 5 διαθέσιμων DSP presets.

Το MV5 αν το δείτε πάνω στο αλουμινένιο desktop stand που τα συνοδεύει θα νομίσετε ότι η Shure γύρισε μερικές δεκαετίες πίσω το χρόνο αφού θυμίζει τα θρυλικά ραδιοφωνικά μικρόφωνα της εταιρίας. Με τη διαφορά βεβαίως ότι είναι σύγχρονο, ψηφιακό, φορητό και προσιτό. Και αυτό εκτός από iOS συσκευές υποστηρίζει και PC και Android, περιλαμβάνει 3 DSP presets και είναι ιδανικό για podcasting, voiceovers αλλά και για tracking vocals, καθώς και για τη λήψη ήχου οργάνων. 

Το MVi είναι ένα digital audio interface για Mac, PC, iPad, iPhone και Android συσκευές, που είναι μικρό και ευέλικτο και πάει παντού. Υποστηρίζει μια είσοδο XLR combo (με 1.4 της ίντσας jack) προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε μικρόφωνο ή όργανο. Διαθέτει 5 DSP presets, touch panel για το volume, υποστηρίζει τάση phantom για πυκνωτικά μικρόφωνα και ενεργά DI και προσφέρει ποιότητα εγγραφής σε ανάλυση 24bit/48kHz. Και αυτό διαθέτει ένα στιβαρό αλουμινένιο σασί και όμορφο προφίλ.

Τέλος, το MVL είναι ένα παντουκατευθυντικό πυκνωτικό μικρόφωνο τύπου Lavalier που προορίζεται για iOS και Android συσκευές. Είναι ιδανικό για εγγραφές ομιλίες και συνεντεύξεις και συνεργάζεται με οποιαδήποτε κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα που διαθέτει δυνατότητα ηχογράφησης, καθώς μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο headphone jack του κινητού σας.

Για τον επίλογο κρατήσαμε την εφαρμογή ShurePlus MOTIV που απευθύνεται σε συσκευές Apple και είναι εφοδιασμένη με αρκετές χρήσιμες και έξυπνες λειτουργίες που αφορούν το ψηφιακό mobile recording.
Όπως είπαμε υποστηρίζει την ηχογράφηση audio σε ανάλυση 24bit/48kHz, ενώ μέσω της εφαρμογής ελέγχεται πλήρως το στερεοφωνικό ψηφιακό μικρόφωνο MV88. Επίσης υποστηρίζει 5 preset modes, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ανάλογα με την ηχογράφηση που θα πραγματοποιήσετε (speech, singing, acoustic, loud και flat). Σ’ αυτή την περίπτωση ρυθμίζεται αυτόματα το gain, το stereo width (για το MV88), η καμπύλη ισοστάθμισης και το compression προκειμένου, σύμφωνα με τη Shure, να εξασφαλίσετε επαγγελματικό αποτέλεσμα στις εγγραφές σας…

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα, τις τιμές και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των προϊόντων της νέας σειράς MOTIV της Shure θα σας δώσουν στην εταιρία Shure - Ν. Ευθυμιάδης…

Επαφή
Ν. Ευθυμιάδης - Shure
Αποκλειστική αντιπροσωπεία Ελλάδος
Σολωμού 2 & Λ. Μεσογείων 322 - Αγία Παρασκευή
τηλ.: 210-6547730
fax: 210-6549680 
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση