Διαφήμιση
Πέμπτη, 21 Μάιος 2015 18:37

Νέα μοντέλα Montarbo

Η Montarbo έχει ήδη έτοιμη τη νέα γκάμα προϊόντων της, τα οποία παρουσίασε και στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης. Κυριαρχούν οι νέες κονσόλες της εταιρίας, που αναβιώνουν τα παλιά θρυλικά μίξερ της, καθώς και μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα ηχείων, δορυφόρων και sub. Δείτε ένα πρώτο εμπεριστατωμένο preview των νέων προϊόντων της Montarbo, ωστόσο για την άφιξή τους στη χώρα μας και τις τιμές διάθεσης, απευθυνθείτε στην εταιρία DigiKal από το Βόλο που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Montarbo στη χώρα μας…

MX–Series Mixer (20 – 28 channels)
Η θρυλική σειρά μίξερ της Montarbo, η σειρά που την έκανε διάσημη αρκετές δεκαετίες πρίν, επιστρέφει, ανανεωμένη φυσικά με δυο νέες εκδόσεις όσον αφορά τα κανάλια εισόδου. Η νέα σειρά MX λοιπόν, περιλαμβάνει δυο μίξερ, ένα με 20 και ένα με 28 κανάλια εισόδου. Αμφότερα βγήκαν στην παραγωγή μετά από σοβαρή μελέτη και σχεδίαση, ενώ όπως επισημαίνει η εταιρία, αμφότερα τα μίξερ σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία. Τα μίξερ της σειράς περιλαμβάνουν dual processor με 56 bit conversion ∆/Σ και ανάλυση 24-bit, περισσότερα από 205 προγράμματα, μια ευανάγνωστη LCD οθόνη, 6 auxiliary outputs κάθε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει παραμετρικό EQ 3 περιοχών και 10 μπάντες γραφικού ισοσταθμιστή στα master outputs.

Η MX 20 όπως μαρτυρά και ο κωδικός της, περιλαμβάνει συνολικά 20 εισόδους και 16 κανάλια (12 mono και 4 stereo εισόδους), ενώ η μεγαλύτερη διαθέτει 28 εισόδους / 24 κανάλια (20 mono 4 stereo in) Αμφότερες περιλαμβάνουν phantom power 48V, παραμετρικό ΕQ 3 περιοχών σε κάθε κανάλι εισόδου, 6 Aux / monitor sends (pre fade post eq) και 2 FX sends. Το DP2 module φιλοξενεί ένα νέο επεξεργαστή εφέ με 4 φορές ταχύτερη επεξεργαστική ισχύ και νέους αλγόριθμους. Ο κάθε επεξεργαστής FX περιλαμβάνει 205 προγράμματα εφέ (όλους τους διαθέσιμους τύπους εφέ μεμονωμένα και κάποια συνδυαστικά) που απεικονίζονται μέσω της LCD οθόνης. Αντίστοιχα πλήρες είναι και το master section της κονσόλας, που περιλαμβάνει τα master send των εφέ, τα sends των Aux, τα γραφικά EQ κλπ . Ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο είναι ότι κάθε ένα από τα 6 Aux Sends διαθέτει και παραμετρικό EQ 3 περιοχών προκειμένου ο ηχολήπτης να έχει ανεξάρτητο equalization για κάθε mix.

NM350A
To NM350A αποτελεί το νέο ενεργό ηχείο της Montarbo. Bασίζεται στο NM250 αλλά είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και στις αντίστοιχες επιδόσεις, καθώς επιτυγχάνει υψηλότερο επίπεδο SPL, διπλάσιο διάγραμμα κάλυψης και όλα αυτά με μικρότερο βάρος. Η βασική του διαφοροποίηση σε σχέση με το NM250 είναι το νέο 1ιντσο driver που χρησιμοποιεί. Είναι σχεδιασμένο για μικρά Live και συνδυάζεται περίφημα με το νέο Earth 112 sub.
To NM350A είναι μια 2δρομη υλοποίηση με φόρτιση ανάκλασης χαμηλών (bass-reflex) και απόκριση συχνότητας που εκτείνεται από 58 Hz ÷ 20 kHz ± 2dB. Η ευαισθησία του φτάνει τα 98 dB SPL και το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 126 dB. Το cross point βρίσκεται στα :3300 Hz, ενώ όσον αφορά τα ενισχυτικά που ενσωματώνει αυτά είναι 2 MosFet ενισχυτές που λειτουργούν σε τάξη AB, (ένας ενισχυτής για κάθε μεγαφωνική μονάδα), με ανεξάρτητους επεξεργαστές και ‘soft start’ κύκλωμα. Το βάρος του ηχείου δεν ξεπερνά τα 8, 6 κιλά.

EARTH 112 Active Subwoofer
Η επιτυχία της σειράς EARTΗ ανάγκασε τη Montarbo να ολοκληρώσει την εν λόγω οικογένεια subwoofer, προσθέτοντας ακόμα ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στις 12ίντσες (με 3ιντσο πηνίο φωνής). Το EARTH112 ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες που έκαναν τα sub της ομώνυμης σειράς να ξεχωρίζουν, καθώς διαθέτει compact διαστάσεων καμπίνα ιδιαίτερα χαμηλού βάρους (18 κιλά) που μπορεί να αναπαράγει ιδιαίτερα υψηλές SPL στάθμες χαμηλού. Το sub ενσωματώνει ενισχυτή class D και διαθέτει όλα τα απαραίτητα κυκλώματα προστασίας. Οσον αφορά το ηλεκτρονικό του crossover, αυτό είναι επιλεγόμενο ως προς την κλίση του φίλτρου (100Hz, 24dB/oct / 100Hz, 12dB/oct).
Χάρη στον όγκο και την ευελιξία του απευθύνεται σε πληθώρα εγκαταστάσεων και εφαρμογών και προορίζεται για χρήση σε clubs, σε dj-set, ενώ μπορεί να αναλάβει και χρέη drum-fill σε μικρά και μεγαλύτερα Live. Η απόκριση συχνότητας του sub εκτείνεται από΄45 -100Hz, ενώ το μέγιστο SPL του φτάνει στα 129dB.

PRATICO 1000
Πρόκειται για ένα 3δρομο ενεργό σύστημα που αποτελείται από ένα ενεργό sub (P12SA) κι ένα ζεύγος δορυφόρων (P205). Το P12SA περιλαμβάνει δυο Class-D ενισχυτές με SMPS που σημαίνει ότι μπορούν να παράξουν 1000 watts continuous power ικανά για να ανταπεξέλθει το σύστημα στις πλέον απαιτητικές ανάγκες οδήγησης. Ο επεξεργαστής σήματος περιλαμβάνει stereo electronic on "Combo" XLR/JACK υποδοχές, ενώ το sub υποστηρίζει full-range outputs για τη σύνδεση οποιουδήποτε ενεργού ηχείου ή μεγαλύτερου ηχητικού συστήματος που περιλαμβάνει πολλαπλά subwoofers.
Στο πίσω πάνελ φιλοξενούνται και αρκετά ρυθμιστικά, όπως ένα ρυθμιστικό μεταβλητής συχνότητας από 60Hz έως 200Hz, έναν διακόπτη αναστροφής πολικότητας για την καλύτερη δυνατή ευθυγράμμιση του sub με τους δορυφόρους, καθώς και δυο ανεξάρτητα  volumes. Επιπρόσθετα, ενσωματώνεται ένα limiter για την προστασία του συστήματος ενώ διατίθεται και δυο LED που αναλαμβάνουν την οπτική ενημέρωση για την ύπαρξη σήματος και για clip. Ο δορυφόρος P205 είναι ένα εξαιρετικά compact διαστάσεων 2δρομο ηχείο που υποστηρίζει πρόσληψη ισχύος έως 200 Watts, ικανά να ανταποκριθούν σε όλες τις μικρομεσαίου βεληνεκούς εφαρμογές. Τα P205 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρό FOH σύστημα, ενώ αποτελούν ιδανική λύση για front-fill και delay εφαρμογές. Την αναπαραγωγή των χαμηλών και μεσαίων αναλαμβάνουν δυο 5ιντσα γούφερ, ενώ για τις υψηλές φροντίζει ένα compression driver διαμέτρου 25mm, που φορτίζεται από σφαιρικό κυματοδηγό.
Οι δορυφόροι P205 διαθέτουν rigging points, ενώ προαιρετικά διατίθενται και U-brackets. Τέλος στο κάτω τμήμα της καμπίνας διατίθεται pole mount socket που δέχεται το mounting pole του ST205. 
Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά θα σας δώσουν στην εταιρία DigiKal από το Βόλο, που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Montarbo στη χώρα μας…
Επαφή
DigiKal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση