Διαφήμιση
Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 20:41

Ντεμπούτο για το νέο VHD5.0 της KV2 Audio

Η KV2 Audio ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα πολύαναμενόμενη έκδοση της σειράς VHD θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση Prolight+sound της Φρανκφούρτης. Το νέο σύστημα θα αποτελεί ουσιαστικά τη νέα ναυαρχίδα των συστημάτων της KV2 Audio, καθώς θα αποτελέσει το νέο μεγάλο μέλος της εκλεκτής σειράς VHD της εταιρίας. Πρόκειται για το σύστημα VHD5.0 Constant Power Point Source Array που βεβαίως συνεχίζει (πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει αλλιώς?) να κρατά ψηλά την point source φιλοσοφία της εταιρίας. 

Το σύστημα είναι large scale φορμά και απευθύνεται στην κάλυψη μεγάλων ακροατηρίων... 
Εως τώρα, το VHD2.0 που ήταν το Large Format Point Source σύστημα της εταιρίας και η ναυαρχίδα της KV2, προοριζόταν για εγκαταστάσεις που απευθύνονταν έως και σε 10.000 θεατές με μια ή δυο καμπίνες ανά πλευρά.
Πλέον η πρόκληση για την KV2 Audio, ήταν η κατασκευή ενός μίνιμαλ point source συστήματος που θα μπορεί να καλύψει επαρκώς ακροατήρια της τάξεως των 50.000 + θεατών, με την αναπαραγωγή της απαραίτηττης ενέργειας του μεσοχαμηλού τμήματος του ακουστικού φάσματος (όπως συμβαίνει στα line array συστήματα με τις πολλαπλές μεγαφωνικές μονάδες), χωρίς όμως τις γνωστές παρεμβολές στις υψηλές συχνότητες και τα αναπόφευκτα τα comb filtering φαινόμενα των line array, αλλά με τα πλεονεκτήματα της Point source αρχής λειτουργίας. 
Ο George Krampera και η ομάδα των μηχανικών του, τα έκαναν όλα αυτά πραγματικότητα, με την ανάπτυξη του νέου συστήματος VHD5.0 Constant Power Point Source Array, το οποίο διαθέτει point source σχεδιασμό, ενσωματώνει έναν εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο διαχείρισης της απαιτούμενης ισχύος, αλλά και έναν εξ’ ολοκλήρου μοναδικό υβριδικό επεξεργαστή σήματος. Ουσιαστικά, όπως ήδη αναγνωρίζουν πολλοί, οι μηχανικοί της KV2 Audio κατασκεύασαν το πρώτο πραγματικά αξιόλογο σύστημα για μεγάλες concert sound εγαρμογές και εγκαταστάσεις, από την εποχή της παρουσίασης των line array συστημάτων.

Ο Dave Croxton, διευθυντής πωλήσεων της KV2 Audio, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σύστημα...
“Αναμφίβολα η ανάπτυξη των συστημάτων Line Array ήταν μια βελτίωση των συστημάτων της δεκαετίας του 80. Εχοντας όλα τους τα μεγάφωνα σε ένα single axis array έλυσαν ένα πλήθος προβλημάτων που αφορούσαν την οριζόντια διασπορά του αναπαραγόμενου σήματος, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να λύσουν επαρκώς τις παρεμβολές στον κάθετο άξονα και την απώλεια υψηλών συχνοτήτων μέσω της διαταραχής του αέρα που προκαλείται από τον άνεμο και τη θερμότητα που παράγει το κοινό. Βεβαίως, οι κατασκευαστές έχουν προσπαθήσει να διορθώσει αυτά τα προβλήματα με πολλούς τρόπους, τόσο μέσω του ακουστικού σχεδιασμού και των DSP επεξεργαστών, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν περαιτέρω μειώσεις στον κρίσιμο τομέα της ανάλυσης λόγω των περιορισμών των ψηφιακών sampling rates και των βασικών αρχών της φυσικής που δεν μπορούν να αγνοηθούν».  
Και συνεχίζει ο Dave Croxton επισημαίνοντας ότι:
"Στην KV2 πιστεύουμε πως όταν η ευκρίνεια ισούται με την απόσταση και την υψηλότερη ποιότητα αναπαραγωγής της πηγής, τόσο καλύτερη είναι η καταληπτότητα σε σχέση με την απόσταση. Η θεωρία ότι τα line arrays έχουν λιγότερες απώλειες σε σχέση με την απόσταση συγκριτικά με τα point source συστήματα, είναι αβάσιμη εφόσον στην πράξη η καταληπτότητα του αναπαραγόμενου από τα Line arrays συστήματα ήχου είναι περιορισμένη στο πίσω τμήμα του venue. Για την επίτευξη υψηλής ευκρίνειας στην KV2 έχουμε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακόυ υβριδικού επεξεργαστή που κάνει χρήση των καλύτερων τεχνολογικών επιτευγμάτων από το αναλογικό και το ψηφιακό πεδίο. Για παράδειγμα, η χρονική ευθυγράμμιση των μεγαφωνικών μονάδων αποτελεί για την KV2 μια σημαντική πτυχή για την επίτευξη της βέλτιστης ηχητικής πιστότητας, και αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός PDM ψηφιακού επεξεργαστή που λειτουργεί στα 20MHz, και τον οποίο ανέπτυξαν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό οι μηχανικοί της KV2.
Αντίστοιχη δουλειά έχει γίνει και στα ενισχυτικά που αναλαμβάνουν την οδήγηση του συστήματος για την επίτευξη όχι ενός  απλά υψηλού headroom, αλλά για συνεχές high voltage output σε συνάρτηση με τη συνιστώσα του χρόνου, που έχει ευεργετικές συνέπειες στον έλεγχο και την ευκρίνεια του χαμηλού. Όλα αυτά εξασφαλίζουν ότι η ηχητική αναπαραγωγή του συστήματος VHD5.0 Constant Power Point Source Array θα είναι η ίδια σε κάθε σημείο του venue, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό». 

Όπως είπαμε, το VHD5.0 Constant Power Point Source Array θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από την KV2 Audio στην προσεχή έκθεση Prolight+sound της Φρανκφούρτης. Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση