Διαφήμιση
Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2015 14:04

Soundcraft Ui Series mixers

Το μεγάλο highlight της Soundcraft στην έκθεση Namm 2015 ήταν η νέα σειρά ψηφιακών μίξερ Ui Series mixers που περιλαμβάνει τα μοντέλα Ui12 και Ui16. Πρόκειται για δυο μοντέλα ‘ρακάτων’ ψηφιακών μίξερ, δίχως επιφάνεια εργασίας, τα οποία διαθέτουν συμβατότητα με όλα τα τις γνωστές πλατφόρμες ελέγχου και τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, για αυτό και η Soundcraft βάζει με πηχαία γράμματα τον τίτλο «cross-platform compatibility» πάνω από τα νέα της μίξερ. Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατά με iOS, Android, Windows, Mac OS και Linux συσκευές και μπορούν να λειτουργήσουν και να χρησιμοποιηούν έως και από 10 control devices ταυτόχρονα. Με δυο λόγια, οι νέες Ui της Soundcraft ελέγχονται μέσω κάθε ταμπλέτας (και όχι μόνο iPad) μέσω iOS και Android κινητών, αλλά φυσικά και μέσω laptop αλλά και σταθερών σταθμών εργασίας και ελέγχου (desktop) σε μόνιμες εγκαταστάσεις. 

Ολο το γκρούπ Harman ‘μέσα’ στα δυο Ui Series mixers
Όπως είναι φυσικό, τα νέα μίξερ Ui12 και Ui16 ενσωματώνουν επεξεργαστές σήματος από τις ‘αδελφές’ εταιρίες του γκρουπ HARMAN και συγκεκριμένα από τις dbx, DigiTech και Lexicon. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν το dbx AFS2, DigiTech Amp Modeling και βεβαίως εφέ της Lexicon. Και τα δυο μοντέλα χρησιμοποιούν πλήρως recallable και remote-controlled στάδιο κέρδους (mic gain) και phantom power, καθώς και 4 μπάντες παραμετρικής ισοστάθμισης μαζί με high-pass φίλτρα, κομπρέσορες, de-esser και noise gate σε κάθε κανάλι εισόδου τους. Επίσης, αμφότερα διαθέτουν 31-band graphic EQ, noise gate και compressor σε όλες τις εξόδους τους, καθώς και real-time frequency analyser (RTA) σε εισόδους και εξόδους αντίστοιχα. Ενσωματώνουν επίσης και τρία ανεξάρτητα Lexicon FX busses με Reverb, Delay και Chorus. 

Οσον αφορά τις επιμέρους δυνατότητες υποστηρίζουν Subgroups, Mute groups και View groups μεταξύ άλλων. Επιπλέον τα μίξερ της σειράς Ui διαθέτουν δυνατότητα ανάκλησης όλου του Show, υποστηρίζουν Snapshot και channel recall safes, ενώ είναι εφικτή και η πλήρης παραμετροποίηση των χειρισμών, ώστε αυτός που θα σετάρει το μίξερ μπορεί να αφήσει σε επιμέρους χειριστές να έχουν πρόσβαση μ΄νο σε συγκεκριμένα mix και λειτουργίες, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή διαχείριση ενός Live στο οποίο θα χειριστούν το μίξερ περισσότεροι του ενός ηχολήπτες (ή μουσικοί…). Σημειωτέον ότι και τα δυο μίξερ υποστηρίζουν ανεξάρτητα network interfaces on board για ταυτόχρονο έλεγχο μέσω Wi-Fi και Ethernet.

Soundcraft Ui12
Το Ui12 περιλαμβάνει 4 XLR combo mic/line εισόδους, 4 XLR mic inputs, 2 Hi- Z/instrument inputs, καθώς κι και μια στερεοφωνική είσοδο στάθμης γραμμής μέσω ενός ζεύγους RCA. Διαθέτει επίσης 2-κάναλο USB media player, καθώς και δυο balanced XLR Aux outputs, δυο εξόδους ακουστικών (1/4 της ίντσας) με ρυθμιστικό στάθμης, καθώς και balanced stereo XLR και ¼ της ίντσας main outputs. Το δικάναλος USB audio playback είναι συμβατό με αρχεία MP3, WAV και AIFF formats.  

Soundcraft Ui16
Το μεγαλύτερο Ui16 κάνει ότι ακριβώς και το Ui12, όμως διαφοροποιείται από το μικρότερο αδελφό του στα εξής. Περιλαμβάνει 8 XLR combo mic/line inputs, 8 XLR mic inputs και 4 balanced XLR Aux outputs, ενώ εκτός των άλλων διαθέτει και θύρα εξόδου HDMI στο display της πρόσοψης.
Περισσότερες πληροφορίες (προβλεπόμενη άφιξη στη χώρα μας, τιμές διάθεσης, κλπ) για τα νέα Soundcraft Ui Series mixers θα σας δώσουν στην εταιρία Bon
Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση