Διαφήμιση
Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 12:10

Είναι επίσημο. Το θρυλικό θέατρο του Λυκαβηττού θα επαναλειτουργήσει για συναυλίες από το καλοκαίρι του 2019..

O θρυλικός Λυκαβηττός ξανα-ανοίγει τις πόρτες του για συναυλίες το επόμενο καλοκαίρι, χάρη στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε συνεργασία με το Δήμο και το φεστιβάλ Αθηνών. Ο περιβάλλον χώρος θα μετονομαστεί σε Πανόραμα. 
Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται στα τέλης της χρονιάς (2018), ενώ η δημοπράτησης της δεύτερης φάσης θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη και τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την αρχή του καλοκαιρού του 2019, κάτι που σημαίνει ότι αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, τότε ο ανακαινισμένος και κυρίως, ασφαλής, Λυκαβηττός θα τεθεί στη διάθεση των αναγκών του φεστιβάλ Αθηνών της επόμενης χρονιάς, ενώ θα διατεθεί και για ιδιωτικές παραγωγές.

Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει και τη δεύτερη φάση και ολοκλήρωση του έργου που αφορά μεταξύ άλλων, την αφαίρεση των καθισμάτων και την αντικατάστασή τους, την αποσυναρμολόγηση τμημάτων του φορέα και την καθαίρεση κατακόρυφων χιαστί που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, την σκυροδέτηση νέων πεδιλολωρίδων σύνδεσης των υπαρχόντων.
Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι στη νέα μορφή του έργου οι οπτικές διαφορές θα είναι πρακτικά ελάχιστες με τις παλιές υποδομές όπως τις γνωρίζαμε και τις θυμόμαστε και αυτό διότι η στατική μελέτη έγινε με γνώμονα το σεβασμό στο μνημείο.

Αντίστοιχα ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη σχολή αρχιτεκτόνων μηχανικών, το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και διεθνείς εταίρους, έχει εκπονήσει μελέτες και αντίστοιχα έργα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στοιχείων του λόφου προκειμένου να ενισχύσουν την μητροπολιτική του ταυτότητα.
Ανστίστοιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στον περιβάλλον χώρο του θεάτρου προκειμένου να λειτουργήσει ως πραγματικό PANORAMA και ως πόλος έλξης για Ελληνες και ξένους, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στον τρόπο πρόσβασης του κοινού στο χώρο, αλλά και στην λειτουργικότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων.  

Σημειωτέον ότι το θέατρο Λυκαβηττού ανέστειλε τη δραστηριότητά του και σφραγίστηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή το καλοκαίρι του 2008, μετά από αίτημα που κατέθεσε η ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) που αποτελούσε και τη διαχειριστική αρχή του θεάτρου Λυκαβηττού, επικαλούμενη την επικινυνότητα του χώρου λόγω στατικότητας του θεάτρου και επικινδυνότητας των κερκίδων.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση