Διαφήμιση
Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2014 20:47

Διεθνές Συνέδριο Μουσικής με Υπολογιστές (ICMC)

To 40ό Διεθνές Συνέδριο Μουσικής με Υπολογιστές (ICMC) φιλοξενείται φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα, μαζί με το ευρωπαϊκό 11ο Συνέδριο Πληροφορικής στη Μουσική και τον Ήχο (SMC). Τα συνέδρια που έχουν τη μορφή μουσικού φεστιβάλ, φιλοξενούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες και αποτελούν το διεθνές βήμα μέσα από το οποίο προβάλλονται όλες οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον επιστημονικό και τον καλλιτεχνικό τομέα της μουσικής με υπολογιστές. Το κοινό συνέδριο ICMC/SMC/2014 διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής (ΙΕΜΑ) και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που διαθέτει και τους χώρους της. Τα δύο συνέδρια τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου έχει τίτλο «Η μουσική τεχνολογία συναντά την φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος». Το πρόγραμμα του συνεδρίου, εκτός από επιστημονικές συνεδρίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια, περιλαμβάνει καθημερινά τέσσερις συναυλίες διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμία, στις αίθουσες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με πρωτοποριακά έργα γραμμένα με ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε διάφορες μορφές- «ακουσματικά», ηλεκτρονικά, διαδραστικά με μουσικά όργανα, έργα για σύνολο, με βίντεο ή χορό. Επίσης περιλαμβάνει τρίωρη «νυχτερινή συναυλία» στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους 8) -που θα ανοίξει τις πύλες του αποκλειστικά για το συνέδριο- με έργα πιο πειραματικά, αλλά ταυτόχρονα και προσιτά σε ευρύτερο κοινό, καθώς και μία συναυλία σε εξωτερικό χώρο στο λόφο των Νυμφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου (Πέμπτη 18/9).

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 25 συναυλίες, θα παιχθούν 40 ώρες μουσικής με 260 μουσικά έργα που έχουν επιλεγεί από διεθνή επιτροπή. 
Παράλληλα όλη την περίοδο θα λειτουργούν ηχητικές εγκαταστάσεις σε διάφορα μέρη της Αθήνας (ΣΓΤ, Μουσείο Πανεπιστημίου, ΕΜΣΤ, Ωδείο Αθηνών, Στοά Αττάλου, Αρχαιολογικό Μουσείο, παλαιό Χρηματιστήριο (Πεσμαζόγλου 1) κ.α. Πρόκειται για κατασκευές που παράγουν ήχο μέσω της διάδρασης με το κοινό ή το περιβάλλον. Στο Χρηματιστήριο θα λειτουργεί επίσης μικρή επαγγελματική έκθεση με αντικείμενο τη μουσική τεχνολογία.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις, εγγραφές, και αγορές εισιτηρίων θα βρείτε ΕΔΩ

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση